لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۸:۰۵

سپنتا نیکنام: یک شخص مانع حل موضوع حضور اقلیت‌ها در شوراها است


سپنتا نیکنام، عضو زرتشتی شورای شهر یزد
سپنتا نیکنام، عضو زرتشتی شورای شهر یزد

سپنتا نیکنام، عضو زرتشتی شورای‌ شهر یزد می‌گوید مخالفت «یک شخص» در حل نشدن موضوع حضور اقلیت‌ها در شوراها نقش دارد. وی به نام این شخص اشاره‌ نکرد.

آقای نیکنام که از سال ۹۲ به مدت چهار سال عضو شورای شهر یزد بود در انتخابات سال ۹۶ بار دیگر به عضویت این شورا انتخاب شد اما عضویتش در این شورا با شکایت یک نامزد اصول‌گرا که رأی لازم را برای راهیابی به شورا به دست نیاورده بود، با «حکم دیوان عدالت اداری و به دلیل غیرمسلمان بودن» معلق شد.

سپنتا نیکنام روز یکشنبه ۱۷ تیر، در گفت‌و‌گو با «اعتماد آنلاین»، در دستور کار قرار نگرفتن موضوع حضور اقلیت‌ها در مجمع تشخیص مصلحت نظام را هم ناشی از «تعلل» و هم وجود «مباحث دیگری» عنوان کرده است.

وی بدون ارائه جزئیات گفت که «شنیده‌ها حاکی از آن است که مخالفت و پیگیری یک شخص در این مساله نقش دارد که ترجیح می‌دهم فعلاً در این رابطه صحبت نکنم».

این در شرایطی است که با ارجاع مصوبه‌ مورد اختلاف مجلس و شورای نگهبان در مورد نیکنام به مجمع تشخیص مصلحت نظام، غلامرضا مصباحی‌مقدم، عضو این مجمع روز شنبه ۱۶ تیر، گفت تنها «کمبود وقت» مانع بررسی نشدن این موضوع در جلسه مجمع شده است.

رای دیوان عدالت اداری در زمینه شکایت علی‌اصغر باقری، رقیب شکست‌خورده اصولگرای نیکنام مبنی بر تعلیق وی از عضویت در شورای شهر یزد به دلیل «غیرمسلمان بودن»، با استناد به ابلاغیه آیت‌الله احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان، در زمان تایید صلاحیت نامزدها صورت گرفته بود.

او به استناد به قاعده «نفی سبیل» ابلاغ کرده بود غیرمسلمانان نمی‌توانند در شوراهای شهر حضور داشته باشند. برپایه این قاعده، غیرمسلمانان نمی‌توانند بر مسلمانان سلطه پیدا کنند.

آقای نیکنام در ادامه گفت‌و‌گو با اعتمادآنلاین، ضمن انتقاد از خالی ماندن یک کرسی شورای شهر یزد به مدت یک‌سال، رای آوردن یک فرد زرتشتی در یزد را نشانه همزیستی مسالمت‌آمیز مذاهب مختلف در این شهر عنوان کرد.

به گفته وی، ماجرایی که برای وی پیش آمد، «یک زنگ خطر» است و نباید با «تصمیمی اشتباه وحدت مردم در اینگونه مناطق» را «خدشه‌دار» کرد.

موضوع حضور اقلیت‌های مذهبی در شوراهای شهر در حالی در مجمع تشخیص مصلحت نظام هنوز در دستور کار قرار نگرفته که یک عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در فروردین‌ماه سال جاری از موافقت اعضای کمیسیون سیاسی مجمع با ادامه حضور سپنتا نیکنام در شورای شهر یزد خبر داده بود.

محمد صدر، دبیر کمیسیون سیاسی مجمع تشخیص مصلحت نظام، در همان زمان مطرح‌ نشدن پرونده آقای نیکنام در جلسات مجمع را فاقد «دلیل ویژه‌» عنوان کرده بود.

رئیس کمیسیون شوراهای مجلس شورای اسلامی نیز اعلام کرده که کمیسیون‌های قضائی و سیاسی مجمع تشخیص مصلحت با بازگشت سپنتا نیکنام به شورای شهر یزد موافقت کرده‌اند.

محمدجواد کولیوند در گفت‌وگو با خبرگزاری رسمی مجلس شورای اسلامی (خانه‌ ملت)، گفته است طرح اصلاح قانون شوراها، در جلسه‌ مشترک کمیسیون‌های سیاسی و قضایی مجمع تشخیص مصلحت بررسی شده و آنها تصمیم گرفته‌اند در این زمینه بر اساس قانون سال ۷۵ عمل شود.

آن‌طور که آقای کولیوند اعلام کرده، «عمل کردن بر اساس قانون سال ۷۵ منجر به این می‌شود که سپنتا نیکنام به شورای شهر یزد بازگردد».

در این ارتباط، محمد خاتمی، رئیس‌جمهوری پیشین ایران، روز شنبه در واکنش به وضعیت سپنتا نیکنام و ممانعت از حضور وی در شورای شهر یزد گفت که ایران از نظر دموکراسی، عدالت و آزادی بیان و اندیشه، «صدسال به عقب بازگشته است.»

آقای خاتمی، در دیدار جمعی از جوانان اصلاح‌طلب با یادآوری صدسال پیش که از عضویت شهروندان مسیحی، زرتشتی و یهودی در مجلس شورای ملی دفاع می‌شد، گفت که در جمهوری اسلامی از حضور یک غیرمسلمان در شورای شهر جلوگیری می‌شود.

او هشدار داد که نباید شرایط به گونه‌ای رقم بخورد که مردم از اصلاح‌پذیر بودن سیستم ناامید شوند.

منابع: وبسایت اعتمادآنلاین، خبرگزاری خانه ملت و رادیو فردا؛ ب.ب/ر.ب
XS
SM
MD
LG