لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۰:۲۰

یک نماینده مجلس:‌ شاکی سپنتا نیکنام مناسباتی با برخی نهادها دارد


سپنتا نیکنام، عضو زرتشتی شورای شهر یزد، در دوره چهارم نیز عضو این شورا بود.
سپنتا نیکنام، عضو زرتشتی شورای شهر یزد، در دوره چهارم نیز عضو این شورا بود.

یک نماینده مجلس شورای اسلامی می‌گوید نمایندگان قصد دارند مصوبه اصلاح قانون شوراها درباره اقلیت‌های دینی را که از سوی شورای نگهبان رد شده، به مجمع تشخیص مصلحت نظام بفرستند و شاکی سپنتا نیکنام در شورای شهر یزد٬ «مناسباتی با برخی نهادها دارد».

قاسم میرزایی نکو روز جمعه، هشتم دی، این مطالب را در گفت‌و‌گو با وب‌سایت تابناک بیان کرده است.

آقای میرزایی نکو افزوده مصوبه ردشده از سوی شورای نگهبان٬ «بار دیگر در کمیسیون شوراها و با اصرار نمایندگان مواجه شد و بدون هیچ گونه تغییری مصوب و قرار شد به مجمع فرستاده شود».

او با بیان اینکه شورای نگهبان درباره این موضوع از قاعده «نفی سبیل» استفاده می‌کند، گفته است که «در خصوص این موضوع با نماینده شورای نگهبان ریز وارد بحث شدیم، که اتفاقاً ایشان جوابی نداشت که به نمایندگان بدهد و نتوانست آنان را قانع کند».

اشاره این نماینده مجلس به مصوبه ۲۱ آذرماه است که بر اساس آن٬ اقلیت‌های دینی «شناخته شده در قانون اساسی» می‌توانند در محل سکونت خود٬ نامزد انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا شوند.

با این حال شورای نگهبان ۲۷ آذرماه پس از بررسی این مصوبه که برای اقلیت‌های دینی حق عضویت در شوراهای اسلامی شهر و روستا قائل شده بود، آن را خلاف شرع و قانون اساسی اعلام کرد.

جنجال بر سر چگونگی شرکت اقلیت‌های دینی در انتخابات، با لغو عضویت سپنتا نیکنام، عضو زرتشتی شورای شهر یزد از سوی دیوان عدالت اداری و بر اساس نظریه فقهی شورای نگهبان آغاز شد.

سپنتا نیکنام، عضو زرتشتی شورای شهر یزد که در دوره چهارم نیز عضو این شورا بود، در دوره پنجم شوراهای شهر و روستای این شهر، با ۲۱ هزار و ۷۱۷ رأی به عنوان نفر هفتم به عضویت شورای شهر یزد درآمد.

با این حال به دنبال شکایت علی‌اصغر باقری، یکی از نامزدهای شکست‌خورده در انتخابات شورای شهر یزد، دیوان عدالت اداری در شهریور ماه حکم تعلیق عضویت او را صادر کرد.

دیوان عدالت اداری اعلام کرده که این حکم با استناد به نظر احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان، که عضویت اقلیت‌های مذهبی در شوراهای شهر و روستا را ممنوع دانسته صادر شده‌ است.

فقهای شورای نگهبان با استناد به آیه‌ای از قرآن با عنوان «نفی سبیل»، عضویت اقلیت‌های مذهبی در شورای شهر را «غیرشرعی» می‌خوانند.

این قاعده به این معنا است که اقلیت‌های مذهبی نباید بر مسلمانان مسلط باشند و فقهای شورای نگهبان تصمیم‌گیری یک اقلیت مذهبی در شورای شهر را «سلطه» بر مسلمانان و «غیرشرعی» می‌خوانند.

قاسم میرزایی نکو در ادامه این گفت‌و‌گو گفته است:‌ «فکر می کنم دلیل اینکه این کار به اینجا کشیده شده است، مناسباتی است که فرد رأی نیاورده [علی‌اصغر باقری] با برخی نهادها دارد».

او بدون اینکه توضیح بیشتری بدهد٬ اضافه کرده که «باید بررسی و مشخص شود، کسی که رأی نیاورده و شکایت کرده، دنبال چه هدفی است که این مقدار هزینه برای کشور درست کرده است».

مراد ویسی٬ خبرنگار رادیو فردا پیشتر نوشته بود که علی‌اصغر باقری٬ شاکی اصلی سپنتا نیکنام٬ «همشهری و همرزم سرلشکر جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران در سال ۵۹ در جبهه سوسنگرد» است.

آقای ویسی اضافه کرده که باقری «طی سال‌های گذشته به نوشتن برگه‌هایی به نام جمعه‌نامه و توزیع آن در نماز جمعه یزد معروف» بوده است.

غلامعلی سفید، رئیس شورای شهر یزد نیز درباره باقری گفته است که «ایشان یکی از اعضای جناح افراطی یزد هستند که همیشه در نماز جمعه طومار تهیه می‌کنند...این آقا چنین سابقه‌ای در یزد دارد و همیشه دنبال اختلاف است. ایشان از طرف جناح افراطی برای شکایت از آقای نیکنام مأمور شده بود وگرنه خودش در این زمینه نفعی نمی‌برد».

آقای باقری در انتخاباتی که بهار امسال سپنتا در آن با کسب ۲۲ هزار رأی پیروز و عضو شورای شهر شد، شکست خورد و با کسب ۷۷۰۷ رای٬ در رتبه چهل و پنجم قرار گرفت.

با استفاده از گزارش‌های تابناک٬ روزنامه دنیای اقتصاد و رادیو فردا؛ ب.ب./م.ا.
XS
SM
MD
LG