لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۳۰

نامه به رئیس قوه قضائیه؛‌ حضرتی خواستار رسیدگی قانونی به وضعیت احسان مازندرانی شد


 یکی از نزدیکان خانواده احسان مازندرانی به رادیو فردا می‌گوید: او پس از بازداشت و وضعيت بد نگهداری، دچار مشكلات تنفسی و ريه شد.
یکی از نزدیکان خانواده احسان مازندرانی به رادیو فردا می‌گوید: او پس از بازداشت و وضعيت بد نگهداری، دچار مشكلات تنفسی و ريه شد.

الیاس حضرتی، نماینده تهران در مجلس، در نامه‌ای به آیت الله صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه، خواستار «رسیدگی قانونی» به پرونده احسان مازندرانی، روزنامه نگار زندانی، با توجه به وضعیت جسمی وی شد.

در روزهای گذشته،‌ اخباری در مورد وضعیت نامناسب جسمانی آقای مازندرانی منتشر شده است و از جمله ملیحه حسینی،‌ همسر او، روز سه شنبه ۳۱ مرداد، در توئیتی خبر داد که این روزنامه‌نگار زندانی «در حالت نيمه بيهوش با فشار زير ٨ ، قند زير ٤٠ و ضربان قلب ١٣٠ به بهداری زندان اوین منتقل شده اما دکتر تنها سطح هوشیاری او را کنترل و اعلام کرده برای درمانش نمی تواند اقدامی انجام دهد».

خانم حسینی همچنین روز پنجشنبه دوم شهریور، در توئیت دیگری از عباس جعفری دولت آبادی، دادستان تهران،‌ خواست «دست از شكنجه همسرش» بردارد.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، در نامه آقای حضرتی به رئیس قوه قضائیه با اشاره به وضعیت مدیر مسئول سابق روزنامه فرهیختگان آمده است: «احسان مازندرانی مدت‌ها پیش محکوم شد و مشغول تحمل حبس بود که مدتی پیش آزاد شد و پس از چند روز دوباره با این عنوان که اشتباه صورت گرفته به زندان برگردانده شد. اکنون نیز حدود یک ماه به پایان دوره حبس او نمانده، ولی همسر محترم‌شان نامه‌ای را درباره وضع ناخوشایند جسمی وی نوشته است که جداً مورد تاثر است».

در این میان، یکی از نزدیکان خانواده احسان مازندرانی در مصاحبه با رادیو فردا با اشاره به اینکه او «تا قبل از بازداشت سالم بود و هيچ بيماری نداشت» اضافه می‌کند:‌«احسان مازندرانی بعد از بازداشت و وضعيت بد نگهداری اش دچار مشكلات تنفسی و ريه شد».

به نوشته ایسنا، الیاس حضرتی در نامه خود به رئیس قوه قضائیه با اشاره به اینکه «تحمیل مجازات و حبس هر محکومی باید به‌گونه‌ای باشد که رافت و ملاطفت اسلامی هم همراه داشته باشد»‌ افزود: «ای کاش مرجعی برای رسیدگی به این درخواست‌های ساده وجود داشت که نیازی به پیگیری نمایندگان نبود و نفس چنین وضعی برای نهاد داوری‌کننده نقطه منفی محسوب می‌شود».

احسان مازندرانی پیش از این در اعتراض به مواردی چون «بازداشت غیرقانونی» و یا «بدرفتاری ماموران زندان» چند بار اعتصاب غذا کرده بود.

یکی از نزدیکان خانواده این روزنامه‌نگار زندانی به رادیو فردا می‌گوید: «احسان مازندرانی بعد از اعتصاب غذا كه اولی به صورت تر بود و ۶۰ روز طول كشيد و در دومین اعتصاب غذا فقط آب می نوشيد كه ١٨روز طول كشيد و در نهایت در حالت نيمه بيهوش به بيمارستان اعزام شد دچار خونريزی معده، زخم اثنی عشر و زخم معده شد».

او با اشاره به اینکه آقای مازندرانی «يك سال پيش به درخواست داديار ناظر بر زندان برای معاينه و مشخص شدن ميزان بيماری اش به پزشك قانوني مراجعه كرد»‌ می‌افزاید: «پزشك فوق تخصص به صراحت اعلام كرد ادامه حبس موجب تشديد بيماری احسان می‌شود».

وی همچنین اضافه می‌کند: «مسئولان اوين در چند ماه گذشته هشت مرتبه احسان مازندرانی را به بيمارستان اعزام كرده اند اما متاسفانه شواهد و قرائن حاكی از آن است كه قرار نيست درمانی صورت بگيرد و اين اعزام‌ها صرفا برای رفع تكليف است. این در حالیست که مسئولان زندان اوين بارها به صورت كتبی درباره وضعيت او به دادستان هشدار داده‌اند».

به گفته این فرد نزدیک به خانواده آقای مازندرانی، «‌حال بعد از يك سال و خودداری از اعطای مرخصی يا آزادی، وضعيت احسان در شرايط بحرانی قرار گرفته است».

او اشاره می‌کند که در «ادرار احسان مازندرانی خون وجود دارد و شب‌ها نیز خون دماغ می‌شود» و می افزاید: «الان مدت ۱۰ روز است كه توانايی خوردن غذا و يا هر چيزی كه طعم و بو داشته باشد را ندارد و معده اش پس می‌زند. او همچنین به دليل بيماری توانايی خوردن غذا ندارد و فقط آب می‌نوشد. ضربان قلبش نیز کم شده و توانایی مکالمه اش هم کاهش یافته است».

این فرد نزدیک به خانواده آقای مازندرانی می‌گوید:‌«سئوال اينجاست در حالی كه تا پايان حبس احسان مازندرانی يك ماه بيشتر باقی نمانده است، علت ندادن مرخصی متصل به آزادی كه از حقوق اوليه يك زندانی است چه خطراتی می تواند داشته باشد كه مسئولان بر روی آن پافشاری می كنند».

او ابراز امیدواری کرد که با توجه به «شرايط جسماني احسان مازندرانی و قبل از بروز هر حادثه ناخوشايند» دادستان با مرخصی متصل به آزادی او موافقت كند.

پیش از این نیز دختر هنگامه شهیدی،‌ روزنامه نگار و فعال سیاسی زندانی، در حساب توئیتری خود خبر داده بود که مادرش از یک هفته پیش دست به اعتصاب غذای خشک زده است.

گزارش‌ها حاکی از آن است که اعتصاب غذای خانم شهیدی در اعتراض به «بلاتکلیفی و نیز عدم مسئولیت‌پذیری مسئولان قضایی» صورت گرفته است. ‌

در همین حال، ‌از وضعیت یغما فشخامی، روزنامه نگار،‌ که عصر روز دوشنبه ۳۰ مرداد بازداشت شد،‌خبری در دست نیست.

وب‌سایت کلمه، ‌نزدیک به میر حسین موسوی، با اشاره به بازداشت یغما فشخامی به دست ماموران امنیتی نوشت:‌ این روزنامه‌نگار در محل کار خود، سایت دیده‌بان ایران، بازداشت شد.

کلمه افزود: گفته می‌شود بازداشت این روزنامه‌نگار از سوی حفاظت اطلاعات قوه قضائیه صورت گرفته است.

آقای فشخامی در سال ۹۴ نیز بازداشت شد و مدتی زندانی بود. وی خبرنگار ماهنامه «پیام هاجر» و خبرنگار سابق روزنامه «روزان» بوده ‌است.

پیش از او نیز ساسان آقایی، معاون سردبیر روزنامه اعتماد،‌ بازداشت شده بود.

سازمان گزارشگران بدون مرز می‌گوید ایران در رده‌بندی آزادی مطبوعات سال جاری این سازمان، از میان ۱۸۰ کشور جهان در رده ۱۶۵ قرار دارد.

XS
SM
MD
LG