لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۶:۰۵

یک نماینده مجلس: از «گزارش‌های سطحی» وزرای اطلاعات و کشور و سپاه قانع نشدیم


یک نماینده مجلس:‌ وزرای اطلاعات و کشور و جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران «نسبت به برقراری فضای آرامش، اطمینان خاطر دادند».
یک نماینده مجلس:‌ وزرای اطلاعات و کشور و جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران «نسبت به برقراری فضای آرامش، اطمینان خاطر دادند».

وزرای اطلاعات و کشور و جانشین فرمانده کل سپاه در جلسه غیرعلنی مجلس٬ درباره اعتراض‌های سراسری در ایران٬ گزارش دادند. اما نماینده ایذه در مجلس،‌ می‌گوید: «نمایندگان از این گزارشات سطحی، راضی نشدند».

به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمد قسیم عثمانی، نماینده بوکان از مجلس، که در نشست غیرعلنی روز یکشنبه ۱۷ دی، مجلس شرکت کرده بود،‌گفت:‌ محمود علوی٬ عبدالرضا رحمانی فضلی و حسین سلامی به نمایندگان٬ «نسبت به برقراری فضای آرامش در کشور اطمینان خاطر دادند».

جلال میرزایی٬ نماینده ایلام در مجلس، نیز در این زمینه گفت که آقای رحمانی فضلی در این جلسه٬ «گزارشی از سیر اعتراضات» روزهای اخیر٬ «به همراه آمار و ارقام» ارائه کرد.

به گفته وی٬ وزیر اطلاعات هم به طرح موضوع‌هایی در زمینه «ریشه‌یابی» این اعتراض‌ها پرداخت.

آقای میرزایی به جزئیات و محتوای اظهارات این سه مقام رسمی اشاره‌ای نکرد.

بر اساس گزارش‌ها، حسین اشتری٬ فرمانده نیروی انتظامی، و علی عسگری٬ رئیس سازمان صدا و سیما، نیز در این جلسه حضور داشتند.

در همین حال، هدایت‌الله خادمی، نماینده ایذه در مجلس،‌ به خبرگزاری ایلنا گفت: «نمایندگان از این گزارشات سطحی که دوستان ارائه دادند، راضی نشدند».

در این میان، بهروز نعمتی، سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی، نیز این نشست را جلسه «مشورتی» مجلس با وزرای اطلاعات٬ کشور٬ جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران٬ فرمانده نیروی انتظامی و رئیس سازمان صداوسیما توصیف کرد.

او در عین حال، از «تعبیه تمهیدات» برای رفع فیلترینگ شبکه پیام‌رسان تلگرام در ایران خبر داد و افزود که «این اقدام به تعهدات مجموعه تلگرام به ایران بستگی دارد، زیرا فضای موجود و اقدامات معاندان علیه نظام جمهوری اسلامی به واسطه دستگاه‌های اطلاع رسانی تلگرام انجام گرفت».

وی اضافه کرد که «به نظر می‌رسد مذاکراتی بین وزیر ارتباطات و مجموعه تلگرام انجام گرفته که با توجه به تاکید نمایندگان و مسئولان امنیتی، رفع فیلتر منوط به تعهد این مجموعه به ایران خواهد بود».

آن‌طور که آقای نعمتی خبر داده است٬ شماری از نمایندگان مجلس و علی لاریجانی٬ رئیس مجلس، نیز از وزارت اطلاعات خواستند ضمن پیگیری وضعیت دانشجویان بازداشت‌شده٬ گزارش نهایی خود در این زمینه را به کمیسیون امنیت ملی مجلس ارائه کند.

سخنگوی هیئت رئیسه مجلس همچنین اعلام کرد که در این جلسه غیرعلنی٬ «انتقاداتی پیرامون نحوه اطلاع‌رسانی رسانه ملی و پیشی گرفتن برخی سایت‌های معاند به این دلیل را مطرح کردند، لذا قرار شد کوتاهی و قصور این مجموعه بعد از این مرتفع شود».

بر اساس گزارش‌ها، در این جلسه غیرعلنی به اعتراض‌های اخیر به عنوان «اغتشاشات» نگاه شده و مسائلی درباره فعالیت «برخی سرویس‌های جاسوسی در منطقه و سرویس‌های اطلاعاتی آمریکایی» در این زمینه مطرح شده است.

پیش از این نیز محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، دو روز پس از آنکه گفته بود مسدود شدن شبکه‌های اجتماعی موقتی است، اعلام کرد که «ادامه فعالیت تلگرام در ایران منوط به حذف موارد تروریستی است».

او با اشاره به اینکه فعالیت شبکه‌های اجتماعی در مناطقی که «آرامش بازگشته است» از سر گرفته خواهد شد گفته بود: «با مدیر تلگرام نیز مکاتبه کردیم که ادامه فعالیت تلگرام در ایران منوط به حذف موارد تروریستی ست».

این مقام دولتی اشاره‌ای به موارد «تروریستی» مورد نظر خود نکرده است.

پاول دوروف، مؤسس و مدیر تلگرام، هنوز واکنشی به این خبر ابراز نکرده٬ اما در واکنش به پیام قبلی وزیر ارتباطات ایران گفته بود این شبکه درباره تبلیغ خشونت حساس است٬ اما درخواست مقام‌های ایران برای مسدود کردن کانال‌های مربوط به تظاهرات مسالمت‌آمیز را نمی‌پذیرد.

اختلال در دسترسی کاربران به اینترنت و فیلتر کردن وبسایت‌ها و پیام‌رسان‌ها در ایران با انتقادهای بین‌المللی روبه‌رو شده و از جمله گزارشگران بدون مرز، محدودیت اینترنتی اخیر در ایران را «سرکوب آزادی اطلاع‌رسانی و حق دانستن مردم» خوانده است.

در این میان، آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی، مرجع تقلید ساکن قم، چهارشنبه هفته گذشته٬ شبکه‌های مجازی را «خطری برای انقلاب، نظام و امنیت جامع»‌ خوانده و خطاب به مقام‌های جمهوری اسلامی گفته بود: «نگویید موقتاً قطع کردیم و دوباره بر می‌گردیم».

آیت‌الله احمد خاتمی، امام جمعه موقت تهران، نیز با تأکید بر اینکه با فیلتر شدن شبکه‌های اجتماعی از جمله تلگرام تجمع‌های اعتراضی «فروکش» کرده، از سخنان مقام‌های دولتی مبنی بر احتمال رفع فیلتر این پیام‌رسان انتقاد کرده است.

این در شرایطی است که ناهید تاج‌الدین، دبیر کمیسیون اجتماعی مجلس، می‌گوید با فیلتر شدن شبکه اجتماعی تلگرام، همه رشته‌های دولت در کسب و کار در فضای مجازی پنبه شده است.

دبیر کمیسیون اجتماعی مجلس گفت که «برابر برخی آمارها امروز بیش از ۶۰۰ هزار کانال تلگرامی مشغول فعالیت هستند که بیش از ۴۰ درصد آنان فروشگاه‌های مجازی‌اند».

با استفاده از گزارش‌های خبرگزاری‌های ایسنا٬ خانه ملت و رادیو فردا/ب.ب/ب.ک
XS
SM
MD
LG