لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۰:۰۴

شورای هماهنگی کارگران راه آهن:‌ اعتصاب تا تحقق خواسته‌ها ادامه دارد


کارگران بر روی پارچه ای نوشته اند: حقوق نگرفته‌ایم. بیمه نداریم. نان نداریم. آبرو نداریم. آینده نداریم. امنیت شغلی نداریم
کارگران بر روی پارچه ای نوشته اند: حقوق نگرفته‌ایم. بیمه نداریم. نان نداریم. آبرو نداریم. آینده نداریم. امنیت شغلی نداریم

شورای هماهنگی کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه فنی راه‌آهن با صدور بیانیه‌ای، اعلام کرد که اعتصاب آنها تا تحقق خواسته‌های‌شان ادامه خواهد یافت.

این شورا نوشت: از آنجا که اعتراضات سراسری آنان در هفته گذشته «بی‌پاسخ» مانده است، تمامی کارگران راه آهن بار دیگر در شهرهای مختلف «تجمع‌های اعتراضی خود را برگزار می‌کنند و این اعتراضات تا وقتی پاسخ نگیرد ادامه خواهد یافت».

اعتصاب و تجمع کارگران شرکت خط و ابنیه فنی راه‌آهن کشور از ۲۹ تیر، در اعتراض به پرداخت نشدن سه تا چهار ماه دستمزد آغاز شد.

به گفته تشکل‌های مستقل کارگری، این اعتصاب در شهرهای مختلف در استان‌های خراسان، آذربایجان، لرستان، اصفهان، زنجان و شهرهای اسلام‌شهر، کرج، شاهرود، سمنان، دامغان، گرگان، ورامین، اراک، ارومیه، اندیمشک، زاهدان و همچنین دیزل تهران انجام شده است.

به نوشته بیانیه شورای هماهنگی کارگران و کارکنان نگهداری خط و ابنیه فنی راه‌آهن، هفت هزار کارگر این شرکت خواستار «پرداخت بیمه درمانی، تسویه حساب کامل حقوق‌ها، لغو قراردادهای موقت و انعقاد قراردادهای کاری دائم، داشتن حق تشکل، داشتن حق تجمع و برگزاری آن در هر زمان که کارگر برای طرح مشکلاتش نیاز دارد، متوقف شدن اخراج کارگران تحت عنوان "تعدیلی" و اعلام تاریخ دقیق پرداخت حقوق‌ها از سوی مدیریت»‌ هستند.

اعتصاب کارگران شرکت نگهداری خط و ابنیه فنی راه‌آهن در شرایطی ادامه یافته است که مقام‌های دولتی بارها وعده داده‌اند که مطالبات مزدی آنها پرداخت خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری ایلنا، در بخشی از این بیانیه آمده‌ است: شرکت پیمانکاری «توسعه و صنعت»، «گسترش آهن‌راه»، «تراورس» و «جوش گستر» ازجمله شرکت‌هایی هستند که با کارگران خطوط ریل راه‌آهن قرارداد کاری دارند «اما به این قراردادها پایبند نبوده و اهمیت نمی‌دهند».

اعتصاب کارگران شرکت نیشکر هفت تپه

گزارش‌ها از هفت‌تپه حاکیست که صدها کارگر شرکت نیشکر هفت تپه روز شنبه و در دومین روز اعتراض صنفی خود، اعتصاب و در مقابل دفتر مدیریت تجمع کردند.

کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه در سالیان اخیر بارها با مشکل پرداخت نشدن به موقع دستمزد و نیز واریز نشدن حق بیمه خود مواجه شده‌اند. آنها نیز در واکنش به اعتصاب دست زده‌اند.

به گزارش کانال‌های تلگرامی تشکل‌های مستقل کارگری، کارگران معترض هفت‌تپه به پرداخت نشدن دستمزد ماه‌های اردیبهشت، خرداد و تیر و همچنین «تفکیک و تقسیم زمین‌ها بین سهامداران نیشکر هفت تپه و تغییر کاربری آن» اعتراض کردند.

پیش از این، یکی از کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه با ابراز نگرانی از آینده این واحد و همکارانش به رادیو فردا گفته بود که کارفرمای خصوصی این واحد اقدام به تقسیم بخشی از زمین‌های شرکت کرده و خریداران نیز در آنها محصولات کشاورزی کشت می کنند.

در این ارتباط، شماری از کارکنان کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه در نامه‌ای با اشاره به آنچه «انتشار خبر تجزیه زمین‌ها و اموال شرکت توسط کارفرماها و همچنین تایید و مشاهده فعالیت افرادی تحت امر کارفرمای شرکت در منطقه برای تجزیه شرکت» ‌نامیدند، از تمامی مدیران بخش‌ها خواستند «همکاری لازم را جهت ممانعت از تاراج اراضی شرکت با کارگران داشته باشند».

آنها هشدار دادند که «کارهای سند گذاری بر روی بخشی از زمین‌ها انجام شده و حتی کارخانه خوراک دام کاملا از زیر نظر شرکت خارج شده است و تسطیح اراضی نیشکری به صورت گسترده و با سرعت در حال انجام است».

این گروه از کارکنان در نامه دیگری به «نماینده مجلس خبرگان، نماینده ولی فقیه و امام جمعه،‌ فرمانده‌ سپاه پاسداران، نماینده مجلس، فرماندار،‌ دادستان و اعضای شورا از شوش»‌ از آنان خواستند «در امر تجزیه شرکت ورود کرده و داد کارگران و مردم منطقه را از تهدید و غارت بزرگ شرکت هفت‌تپه و زمین‌های آن توسط کارفرمای بخش خصوصی باز ستانند».

امضاکنندگان نامه اعلام خطر کرده‌اند که تجزیه اراضی نیشکر هفت‌تپه علاوه بر «فروپاشی اقتصاد شهرستان، سبب ناامنی، مشکلات اجتماعی، درگیری‌های قبیله ای و فتنه انگیزی در منطقه» خواهد شد .آنها توضیح بیشتری در این مورد نداده‌اند.

در همین حال،‌ بر اساس گزارش‌ها، کارگران نیشکر هفت‌تپه در اعتراض صنفی روز شنبه همچنین خواستار بازگشت مالکیت این شرکت به دولت شدند.

شرکت نیشکر هفت‌تپه در اسفند سال ۹۴ به بخش خصوصی واگذار شد؛ ‌اقدامی که اعتراض کارگران را به دنبال داشته است. آنها در این مورد به پرداخت دستمزد خود که با تاخیر بسیار انجام می‌شود،‌ اشاره کرده‌اند.

در این مدت،‌ خواسته کارگران برای بازگردانده شدن مالکیت شرکت به دولت از سوی دولت حسن روحانی نادیده گرفته شده است.

در سالیان اخیر،‌ کارگران کارخانه‌ها و شرکت‌ها در برخی از مناطق ایران،‌ به خصوصی شدن واحدهای خود اعتراض کرده و خواستار بازگردانده شدن مالکیت آنها به دولت شده‌اند اما دولت بارها بر ادامه سیاست خصوصی‌سازی تاکید است.

طرفداران واگذاری‌ها می‌گویند کوچک شدن دولت،‌ منجر به افزایش سرمایه‌گذاری و ایجاد اشتغال می‌شود.

با این همه، ‌تشکل‌های کارگری با اشاره به ورشکستگی شماری از کارخانه‌های واگذار شده به بخش خصوصی و یا به وجود آمدن مشکلات فراوان پس از واگذاری،‌استدلال موافقان را رد می‌کنند.

در این ارتباط، یکی از واگذاری‌ها در روزهای اخیر بحث برانگیز شده است.

به نوشته وب‌سایت اسکان نیوز، اکبر اعلمی، فرماندار اسبق مغان و نماینده پیشین مجلس تبریز، آذرشهر و اسکو، در یادداشتی خبر داد که زمین‌های شرکت کشت و صنعت مغان، «هر متر مربع ۲۸۰۰ تومان، یعنی کمتر از قیمت دو بسته پفک نمکی ۱۰۰ گرمی به فروش رفته است».

به گفته آقای اعلمی، «تسامح سازمان خصوصی‌سازی نسبت به خریدار به اندازه‌ای بوده که قرار شده است برنده مزایده، وجه معامله را به صورت اقساط ۹ ساله، فاصله شش ماهه اقساط و نرخ سود ۱۰ درصد تسویه کند و از دو سال تنفس در پرداخت اولین قسط خود» نیز برخوردار شود.

پیش از این، عبدالله‌پوری حسینی، رئیس کل سازمان خصوصی سازی، گفته بود: سهم بخش خصوصی واقعی از واگذاری‌ها در دولت یازدهم به ۶۷درصد و در دولت دوازدهم به ۱۰۰ درصد رسیده است.

شبکه های اجتماعی،‌ رادیو فردا، اسکان نیوز و منابع خبری/ر.ب
XS
SM
MD
LG