لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳ تهران ۰۲:۳۸

ناو بریتانیایی در خلیج فارس مانع تصرف نفتکش این کشور «توسط سپاه شد»


تصویری آرشیوی از یکی از قایق‌های تندروی سپاه در خلیج فارس/ گزارش شده پنج قایق تندروی سپاه برای راندن نفتکش بریتانیایی به درون آب‌های ایران تلاش کرده‌اند.
تصویری آرشیوی از یکی از قایق‌های تندروی سپاه در خلیج فارس/ گزارش شده پنج قایق تندروی سپاه برای راندن نفتکش بریتانیایی به درون آب‌های ایران تلاش کرده‌اند.

خبرگزاری رویترز و شبکه تلویزیونی سی ان ان به نقل از منابعی در وزارت دفاع آمریکا می‌گویند، پنج قایق «تندرو ایران» تلاش کرده‌اند تا یک نفتکش بریتانیایی را به سمت آبهای ایران در خلیج فارس برده و تصرف کنند.

این گزارش می افزاید با دخالت ناو بریتانیایی «اچ ام اس مونت رز» قایق‌های «تندرو سپاه» مجبور به عقب نشینی شده‌اند.

سی ان ان می‌گوید، یک هواپیماهای تجسسی آمریکا از حمله این قایق‌های تندرو فیلم‌برداری کرده ولی هنوز این ویدئو را منتشر نکرده است.

یک مقام وزارت دفاع آمریکا هم به رویترز گفته است، پنج قایق که احتمال می‌رود متعلق به سپاه پاسداران بودند، چهارشنبه به یک نفت‌کش بریتانیایی نزدیک شدند و از آن خواستند تا در آب‌های ایران توقف کند ولی وقتی یک ناو بریتانیایی با بی‌سیم به آنها هشدار داد، عقب‌نشینی کردند.

رویترز می‌گوید، هنوز وزارت دفاع بریتانیا به این خبر واکنش نشان نداده است.

مقام های ایران نیز هنوز به این گزارش واکنش نداده‌اند.

بلومبرگ دوشنبه ۱۷ تیرماه گزارش داده بود که نفتکش شرکت بریتیش پترولیوم به نام «بریتیش هریتیج»، با ظرفیت انتقال یک میلیون بشکه نفت روز شنبه در آب‌های عربستان در خلیج فارس «پناه گرفته» و قصد حرکت به سمت تنگه هرمز و ورود به آبهای بین‌المللی را ندارد.

یک منبع آگاه به این خبرگزاری گفته‌ بود کشتی یادشده برای خروج از تنگه هرمز مجبور است به آب‌های ایران نزدیک شود و می‌ترسد که توقیف شود.

قرار بود این نفتکش محموله‌ای یک میلیون بشکه‌ای از نفت بصره عراق را که توسط شرکت بریتانیایی-هلندی «رویال داچ شل» خریداری شده بود به شمال اروپا نقل کند، اما عملیات بارگیری را متوقف کرده و قرارداد خود را برای انتقال این محموله لغو کرده‌است.

تنش تازه بین ایران و بریتانیا به دنبال توقیف یک ابر نفتکش ایرانی «گریس ۱» در آب‌های جبل الطارق در ۱۳ تیر وارد مرحله تازه‌ای شد. جبل‌الطارق تحت حاکمیت بریتانیا اداره می‌شود و در توقیف ابرنفتکش نیروی دریایی بریتانیا نیز مشارکت داشت.

حسن روحانی روز چهارشنبه توقیف ابرنفتکش حامل نفت ایران در جبل‌الطارق را کاری «سخیف و غلط» خواند و خطاب به مقامات بریتانیا گفت که «شما آغازگر ناامنی هستید و تبعات آن را بعداً درک خواهید کرد».

محمدحسین باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران، هم روز گذشته توقیف نفتکش ایرانی را «اقدامی تلافی‌جویانه» در پاسخ به سرنگون کردن پهپاد آمریکایی توسط جمهوری اسلامی دانسته بود.

آقای باقری و همچنین وزیر دفاع ایران گفته‌اند که توقیف این نفتکش «بدون پاسخ نخواهد ماند».

محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت هم به توقیف «گریس ۱» واکنش نشان داده و خواستار توقیف یک نفتکش بریتانیایی شده بود.

محسن رضایی در توییتی نوشته بود: «انگلیس اگر نفتکش ایرانی را رفع توقیف نکند، وظیفه دستگاه‌های مسئول، اقدام متقابل و توقیف یک نفتکش انگلیسی است.»

با استفاده از رویترز، سی ان ان و رادیو فردا؛ خ
XS
SM
MD
LG