لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳ تهران ۰۰:۰۵

مدیر شرکت ژاپنی کوکوکا: دو شیء پرنده به نفتکش ما در دریای عمان آسیب رساندند


عکس منتشر شده از تانکر کوکوکا توسط ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا یا سنتکام. نفتکش کوکاکا روز پنجشنبه در دریای عمان هدف قرار گرفت.
عکس منتشر شده از تانکر کوکوکا توسط ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا یا سنتکام. نفتکش کوکاکا روز پنجشنبه در دریای عمان هدف قرار گرفت.

مدیرعامل شرکت ژاپنی کوکوکا سانگیو روز جمعه ۲۴ خرداد گفت در جریان حملات روز پنجشنبه در آبهای دریای عمان دو «شی پرنده» به نفتکش این شرکت آسیب وارد کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری رویترز یوتاکا کاتادا، مدیرعامل این شرکت در یک کنفرانس خبری گفت که این نفتکش اکنون به سمت بندر خورفکان در امارات متحده عربی در حال حرکت است و خدمه اش که پس از وقوع حادثه تخلیه شده بودند، به این کشتی بازگشته اند.

او گفت کشتی های جنگی آمریکایی این نفتکش را اسکورت می کنند.

آقای کاتادا افزود:«خدمه نفتکش به ما گفتند که یک شی پرنده به سمت این کشتی پرواز می کرده و بعد آنها حفره ای در بدنه کشتی پیدا می کنند. سپس تعدادی دیگری از خدمه مشتی یک شی پرنده دیگر را دیدند.»

او گفت امکان ندارد که این نفتکش که حامل هزار تن متانول است با اژدر یا موشک مورد حمله قرار گرفته باشد.

آمریکا ایران را به حمله به این نفتکش ژاپنی و یک نفتکش نروژی به نام فرانت آلتیر متهم کرده ولی ایران این ادعا را تکذیب کرده است.

آقای کاتادا گفت خدمه نفتکش ژاپنی پنجشنبه شب به وقت محلی ژاپن یک شناور نظامی ایرانی را در آن محدوده دیده‌اند.

نیروی دریایی آمریکا پنج‌شنبه شب ویدئویی را منتشر کرد که ظاهرا نشان می‌دهد در ساعت ۴:۱۰ بعدازظهر پنج‌شنبه به وقت محلی، یک قایق گشتی سپاه پاسداران به کشتی آسیب‌دیده «کوکو‌کا کاریجس» نزدیک شده و یک «مین عمل‌نکرده را از بدنه این نفتکش‌ جدا کرد».

مقام های ایران هنوز به این ویدئو واکنشی نشان نداده اند.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، هم گفته است که حمله به دو نفتکش در دریای عمان کار ایران است.

حرکت نفتکش با پرچم پاناما

آقای کاتادا همچنین تاکید کرد که دلیل حمله به این نفتکش متعلق بودن آن به یک شرکت ژاپنی نیست چون این کشتی در کشور پاناما ثبت شده و با پرچم پاناما تردد می‌کرد.

او افزود:«بدون یک تحقیقات بسیار دقیق معلوم نبود که این نفتکش متعلق به یک شرکت ژاپنی است و یا توسط یک شرکت ژاپنی اداره می شود.»

این کشتی روز پنجشنبه ۲۳ خرداد در آبهای دریای عمان و نزدیک تنگه هرمز مورد حمله قرار گرفت. تنگه هرمز یکی از شریان های اصلی انتقال نفت است و روزانه حدود یک پنجم از نفت مصرفی جهان که توسط ایران، عراق، کویت، امارات متحده عربی و عربستان سعودی تولید می شود، از این آبراه عبور می کند.

یوتاکا کاتادا در بخش دیگری از کنفرانس مطبوعاتی روزجمعه گفت:«این تنگه بسیار حیاتی است. بدون استفاده از این مسیر ما نمی توانیم بنزین و نفت سنگین را به ژاپن منتقل کنیم .تا زمانیکه خدمه کشتی های ما این مسئله را تایید کنند ما به عملیات نفتکش های خود در این مسیر به سوی عرسبتان سعودی ادامه خواهیم داد مگر آنکه یک حادثه جدی دیگر روی دهد.»

وزیر صنایع ژاپن نيز روز جمعه گفت این حوادث در جلسه وزرای انرژی و محیط زیست کشورهای گروه ۲۰ که قرار است در روزهای آینده برگزار شود به بحث گذاشته خواهد شد.

هیروشیگه سکو حاضر نشد در مورد متهم کردن ایران از سوی آمریکا اظهار نظر کند و گفت ژاپن هنوز در مورد این حادثه در حال تحقیق است.

حمله به دو کشتی در آبهای عمان همزمان با دیدار شینزو آبه از تهران روی داد که هدف دیدارش با رهبران ایران کمک به کاهش تنش با آمریکا بود.

با استفاده از رویترز: ش.ر
XS
SM
MD
LG