لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۵ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۵:۴۶

کرملین مقام‌های منطقه‌ای روسیه را برای «پایان جنگ» در اوکراین آماده می‌کند


روسیه و اوکراین برای ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید و گام‌های او برای اجرای وعدهٔ پایان جنگ بین این دو کشور آماده می‌شوند.

به گزارش رسانه‌های داخل روسیه، کرملین به‌تازگی برای مقامات ارشد منطقه‌ای یک دورهٔ آموزشی برگزار کرده تا «تا آن‌ها را برای پایان جنگ آماده کند».

«مفهوم پیروزی» و آماده شدن جامعهٔ روسیه برای بازگشت «قهرمانان جنگ»

به گزارش روزنامهٔ «کامرسانت»، در سمیناری که دفتر ریاست‌جمهوری روسیه به‌طور سنتی برای مسئولان ارشد منطقه‌ای برگزار می‌کند، برای نخستین بار سناریوی پایان «عملیات نظامی ویژه» مورد بررسی قرار گرفت.

«عملیات نظامی ویژه» اصطلاحی‌ است که حکومت روسیه به جای تهاجم گستردهٔ نظامی علیه اوکراین استفاده می‌کند.

طی این سمینار سه‌روزه، سرگئی کرینکو که در سمت رئیس روس‌اتم از جمله مسئول ساخت نیروگاه اتمی بوشهر بود اما اکنون مدیر امور سیاست داخلی در دفتر ریاست‌جمهوری روسیه است، با معاونان فرمانداران که مسئول امور سیاسی و تبلیغات سیاسی در تمام استان‌های این کشور هستند، دیدار کرد.

منابع حاضر در این سمینار از قول آقای کرینکو به «کامرسانت» گفتند: «کرملین متوجه است که عملیات نظامی ویژه رو به پایان نهاده و باید برای آن آماده شویم.»

براساس این گزارش، «جامعهٔ روسیه باید نتایج این عملیات نظامی ویژه را پیروزی بدانند و این در حالی‌ است که گروه‌های مختلف برداشت‌های متفاوتی دارند، به همین دلیل از دید کرملین، الحاق مناطق جدید به روسیه باید به عنوان پیروزی مطرح شود تا شمار هرچه بیشتر شهروندان روس احساس رضایت کنند».

همچنین از دید کرملین، آمادگی برای «استقبال از قهرمانان جنگ» از اولویت‌های اصلی مسئولین هر منطقه است.

روزنامهٔ «کامرسانت» به تازگی معیارهای کرملین برای ارزیابی کارآیی فرمانداران را علنی کرده و از این سند برمی‌آید که «شرایط زندگی روزمره برای قهرمانان و کهنه‌سربازان جنگ باید به گونه‌ای فراهم شود که آنها از این شرایط رضایت کامل داشته باشند».

به گفتهٔ منابع «کامرسانت»، طی سمینار اخیر نیز تأکید شده «افرادی که از جنگ بازمی‌گردند باید مورد توجه ویژه قرار گیرند تا به نهضت اعتراضی یا جنایتکاران ملحق نشوند».

براساس این گزارش، به مسئولان منطقه‌ای گفته‌اند «از آنجا که پیدا کردن کار با همان حقوقی که نظامیان در جبهه دریافت می‌کردند تقریباً غیرممکن است، باید روی تشویق و تضمین احترام جامعه به این افراد تمرکز شد».

به‌تازگی نشریهٔ «واژنی استوری» برآورد کرد که هر نظامی روس که در ماه‌های اخیر با وزارت دفاع روسیه قرارداد اعزام به جنگ در اوکراین را امضا کرد، حدود ۱،۳ میلیون روبل (معادل ۱۲ هزار دلار آمریکا) دریافت کرده است.

براساس این گزارش، این معادل میانگین حقوق یک کارمند بابت یک سال و نیم کار است. غیر از این پرداخت‌ها از سوی دولت مرکزی، برخی استان‌ها کمک‌های مالی ویژه برای افراد اعزام شده به جبهه را در نظر گرفته‌اند؛ به عنوان نمونه، شهرداری مسکو و سن‌پترزبورگ بیش از ۲ میلیون روبل و استان‌های بلگورود و نیژنی نوووگورود ۳ میلیون روبل یکجا برای تشویق نظامیان به آنها پرداخت می‌کنند.

گفته می‌شود تلفات سنگین بین نظامیان روس باعث شده از شمار داوطلبان کاسته شود؛ «به همین دلیل نظامیان را با پول می‌خرند و مثلاً استان ایوانوو اکنون ۳۲ برابر بیشتر از ماه‌های اولیهٔ جنگ به نظامیان اهل این منطقه برای جنگیدن در اوکراین پول می‌دهد».

روزنامهٔ «ودوموستی» نیز که به نقل از منابع خود به پوشش سمینار کرملین برای مسئولین منطقه‌ای پرداخته، می‌افزاید: «نهادهای منطقه‌ای باید بدون این‌که منتظر کمک از دولت مرکزی باشند، توسعهٔ زیرساخت پزشکی و روان‌پزشکی را آغاز کنند و برنامه‌های اجتماعی برای حمایت از بستگان شرکت‌کنندگان جنگ را آغاز کنند». همچنین براساس این گزارش، کرملین انتظار دارد معادل منطقه‌ای برنامهٔ دولت مرکزی موسوم به «زمان قهرمان» نیز راه‌اندازی شود.

«زمان قهرمان» با فرمان ولادیمیر پوتین از اواخر زمستان گذشته آغاز شد. هدف آن، «تبدیل قهرمانان جنگ به نخبگان جامعه و تهیهٔ مدیران ماهر از نظامیان پیشین» است.

دستور پیروزی حزب حاکم در انتخابات آتی

طی دیدار معاون رئيس دفتر ریاست‌جمهوری روسیه با مسئولین منطقه‌ای این کشور، انتخابات آتی دوما نیز مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش پایگاه خبری «اورا رو»، کرملین انتظار دارد طی این انتخابات که «باید دست‌کم با ۵۵ درصد مشارکت برگزار شود»، حزب حاکم «روسیهٔ متحد» ۵۵ درصد آرا را از آن خود کند.

به گزارش روزنامهٔ «کامرسانت»، این درخواست حاوی مطالبات بیشتری‌ از انتخابات پیشین است چراکه طی انتخابات ۲۰۲۱، کرملین خواهان مشارکت ۴۵ درصدی و ۴۵ درصد رای به نفع «روسیهٔ متحد» بود. در آن دور انتخابات، «روسیه متحد» ضمن مشارکت ۵۲ درصدی، تقریباً ۵۰ درصد آرا را کسب کرده بود و سرانجام ۳۲۴ کرسی از ۴۵۰ کرسی موجود را به دست آورد. این اکثریت مطلق اجازه می‌دهد حکومت روسیه صدها قانون مدنظر خود را تقریباً به اتفاق آرا به تصویب برساند.

به گزارش «کامرسانت»، در انتخابات جدید که برای سال ۲۰۲۶ برنامه‌ریزی شده، کرملین انتظار دارد حزب حاکم نتایج حتی بهتر از این را نشان دهد و تحقق این خواسته بر عهدهٔ مسئولین محلی نهاده شده است.

گفته می‌شود دفتر ریاست‌جمهوری روسیه بعداً جدول دقیق دال بر این‌که هر استان روسیه باید چند رأی لازم را تضمین کند، به دست فرمانداران می‌رساند. براساس این گزارش، طی سمینار اخیر تاکید شده «نتایج باورنکردنی مورد قبول نیست چرا که شهروندان روس باید این اطمینان داشته باشند که انتخابات سالم بوده».

«کاهش درجهٔ نژادپرستی»

در پی شورش ضدیهودی در داغستان در یک سال پیش، اقدام تروریستی در تالار «کروکوس» در مسکو در بهار گذشته و زد و خورد با کولی‌ها در چلیابینسک در ماه اکتبر، احساسات نژادپرستانه و ضدمهاجرین در روسیه به اوج رسیده.

به گزارش رسانه‌های روسی، کرملین خواهان آن است که مقامات محلی برای کاهش این احساسات تلاش کنند.

از گزارش «کامرسانت» و «ودوموستی» برمی‌آید، در چارچوب سمیناری که به‌تازگی دفتر ریاست‌جمهوری روسیه برای مقامات ارشد منطقه‌ای برگزار کرد، شرکت‌کنندگان ناچار شدند در یک بازی «بازسازی یک مناقشه با ریشهٔ نژادپرستی» شرکت کنند تا «راه‌های مهار نارضایتی‌ها را بیاموزند».

براساس این گزارش، کرملین از مسئولین منطقه‌ای می‌خواهد «نسبت به نارضایتی‌های مردمی گوش شنوا داشته باشند تا از بروز اعتراض‌های گسترده پرهیز شود». از دید کرملین، بهترین راه مقابله با اعتراض‌ها، «توجیه قانع‌کنندهٔ اهداف دولت» است.

  • 16x9 Image

    آنا رایسکایا

    آنا رایسکایا گزارشگر رادیوفرداست که ضمن پوشش گزارش‌های روسیه، و اوکراین، خبرها و موضوعات مرتبط با ایران در این کشورها را گزارش می‌دهد.

XS
SM
MD
LG