نشست دوروزهای درباره هوش مصنوعی در پاریس با حضور تعدادی از رهبران جهان و مدیران شرکتهای فناوری آغاز شده است و فرانسه میخواهد رویکرد اروپا در این زمینه را تغییر دهد.
حاضران در این نشست که روز دوشنبه ۲۲ بهمن آغاز شد، درباره چگونگی ادغام ایمن هوش مصنوعی در کسبوکارها، در میانه مقاومتهای تشریفات اداری بحث میکنند.
اجلاس پاریس در ادامه گردهماییها درباره هوش مصنوعی در بریتانیا و کره جنوبی برگزار میشود و آنچه اکنون شرایط را نسبت به اجلاسهای پیشین تغییر داده، این است که اشتیاق گذشته برای مهار هوش مصنوعی کمرنگتر شده است.
اکنون به جای صحبت از مهار هوش مصنوعی، بیشتر صحبت از چگونگی ادغام و پذیرش ایمن آن است.
این رویکرد به ویژه با سیاست اخیر دولت جدید آمریکا در کنار گذاشتن محدودیتهای دولت پیشین این کشور درباره هوش مصنوعی تقویت شده است.
در چنین شرایطی، فشار بر اتحادیه اروپا برای دنبال کردن رویکردی مشابه در زمینه هوش مصنوعی برای کمک به حفظ شرکتهای اروپایی در رقابتهای دنیای فناوری افزایش یافته است.
امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه شامگاه یکشنبه و در آستانه برگزاری اجلاس پاریس به رسانهها گفت که فرانسه در این زمینه راه آمریکا را در پیش میگیرد و به سهم خود سرمایهگذاری عظیمی را در زمینه هوش مصنوعی انجام خواهد داد.
آقای مکرون گفت: «اروپا در زمینه هوش مصنوعی شتاب خواهد گرفت، فرانسه شتاب خواهد گرفت. در مورد فرانسه، در این نشست ۱۰۹ میلیارد یورو سرمایه گذاری در هوش مصنوعی طی چند سال آینده را اعلام میکنیم. این چیست؟ این دقیقاً معادل چیزی است که آمریکا با پروژه استارگیت به ارزش ۵۰۰ میلیارد دلار اعلام کرد. در این زمینه، نسبت فرانسه به ایالات متحده یک به پنج است.»
او افزود: «اما در اروپا، ما کشور پیشرو برای استارت آپ ها و نوآوری هستیم. ما با هند که قدرتی در آموزش و اطلاعات است، همکاری داریم. قرار است تعداد زیادی از افراد را آموزش دهیم. در حال حاضر ۱۰۰ هزار جوان در زمینه های هوش مصنوعی تربیت میکنیم. ما چیزی داریم که به آن دانشمند داده، ریاضیدان می گوییم. فرانسه استعدادهایی دارد. این یک قدرت بسیار بزرگ است.»
سام آلتمن، مدیر عامل اوپل ایآی، در آستانه اجلاس پاریس در مقالهای در روزنامه لوموند نوشت: «اگر ما خواهان رشد، شغل و پیشرفت هستیم، باید به نوآوران اجازه دهیم نوآوری کنند، سازندگان بسازند و توسعهدهندگان توسعه دهند.»
برخی از رهبران اتحادیه اروپا از جمله میزبان این اجلاس، امیدوارند این اتحادیه در قانون جدید خود در مورد هوش مصنوعی انعطافپذیری بیشتری اعمال شود.
مکرون در این زمینه به رسانههای فرانسوی گفت: «این خطر وجود دارد که برخی تصمیم بگیرند در زمینه هوش مصنوعی قوانینی نداشته باشند، در این شرایط، اگر اروپا بخواهد قوانین محدودکننده زیادی برای خودش وضع کند، خطر دیگری به وجود خواهد آمد.»
او تاکید کرد: «ما نباید از نوآوری هراس داشته باشیم.»
در اجلاس پاریس، رهبران سیاسی ارشدی همچون معاون رئیس جمهور ایالات متحده و معاون نخست وزیر چین، نخست وزیران کانادا و یونان شرکت خواهند کرد.
پیش از این اجلاس، فرانسه با امارات متحده عربی برای ساخت یک مرکز داده بزرگ هوش مصنوعی در خاک فرانسه با سرمایه گذاری تا سقف پنجاه میلیارد دلار توافق کرد.
وزیر هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال فرانسه درباره ضرورت داشتن مراکز داده و ابرازهای تولید اروپا گفت: «ما در مورد تعدادی از ابزارهای چینی که اخیراً در مورد آنها بحث میشود، صحبت کردهایم. مثلا وقتی از این ابزارها در مورد رویدادهای تاریخی رخ داده در چین سؤال میکنید، به همه سوالات پاسخ نمیدهد.»
او افزود: «در اروپا، ما ارزشهای خود را داریم، ما دیدگاه خود را از جهان داریم و به همین دلیل است که هوش مصنوعی بسیار مهم است. بنابراین مسئله فقط ابزار نیست، بلکه مسئله، نگرش به جهان است و این که چه کسی ابزار را کنترل میکند و پشت آن ابزار چه میگذارد.»
این وزیر فرانسوی تاکید کرد: «ما باید کاملاً بتوانیم از اکوسیستم خود حمایت کنیم، زیرا با این اکوسیستم با نگرش ما به جهان سازگار شده است.»
به گفته او، امروز فرانسه در رتبهبندی بینالمللی اکوسیستم هوش مصنوعی با بیش از هزار استارتآپ مانند،در رتبه سوم جهان قرار دارد و همه حوزهها مثل سلامت تحت تاثیر هوش مصنوعی قرار گرفتهاند.
همچنین در آستانه این اجلاس، دهها سازمان بینالمللی از بخشهای فرهنگی و هنری در بیانیهای خواستار توجه به حقوق مولف در زمینه توسعه هوش مصنوعی شدند.
سازمان گزارشگران بدون مرز نیز از رسانهها دعوت کرد که در زمینه آنچه این سازمان «استفاده مسئولانه از هوش مصنوعی در اتاقهای خبر» خواند تلاش کنند.