لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۴۹

رهبر کره شمالی با وجود وضعیت وخیم اقتصادی این کشور بر تقویت «توان نظامی» تاکید کرد


کیم جونگ اون،‌ رهبر کره شمالی
کیم جونگ اون،‌ رهبر کره شمالی

کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، در سخنرانی خود در آستانه سال نو میلادی وعده داد که به‌رغم وضعیت وخیم اقتصادی کشورش، توان نظامی آن را تقویت کند.

او که روز شنبه، ۱۱ دی‌ماه در نشست عمومی پنج‌روزه حزب حاکم کارگران در پیونگ یانگ، سخن می‌گفت بر تداوم محدودیت‌های سختگیرانه برای مقابله با شیوع ویروس کرونا از جمله بسته نگه داشتن مرزها در سال ۲۰۲۲ تاکید کرد.

به گزارش رسانه‌های حکومتی کره شمالی، رهبر این کشور در سخنرانی خود از پرداختن مستقیم به موضوع مذاکرات با آمریکا و کره جنوبی خودداری کرده است.

پیونگ یانگ تاکنون با نادیده گرفتن درخواست‌های آمریکا برای تغییر در رویکرد در برنامه هسته‌ای و نظامی خود، واشینگتن و سئول را متهم کرده است که با حرف زدن از دیپلماسی و تشدید فعالیت‌های نظامی در حال افزایش تنش‌ها هستند.

برخی کارشناسان بر این باورند که کیم جونگ اون، در حال حاضر، علاقه‌ای به از سرگیری مذاکرات با واشینگتن و سئول ندارد و ترجیح می‌دهد مرزهای کشورش را بسته نگه دارد.

او که ماه گذشته وارد دهمین سال ورود خود به عرصه قدرت شد، توانسته در یک دهه گذشته و از زمان مرگ پدرش در دسامبر ۲۰۱۱، زرادخانه موشکی و توان هسته‌ای کره شمالی را به طرز کم سابقه‌ای توسعه دهد.

این در حالی است که اقتصاد کره شمالی در دو سال گذشته به دلیل بسته ماندن مرزها و محدودیت‌های ناشی از همه‌گیری کووید-۱۹، تحریم‌های مداوم از سوی سازمان ملل و پیامدهای بلایای طبیعی با بحران‌های پیاپی دست‌وپنجه نرم می‌کند.

فعالان حقوق بشر پیش از این دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا و همچنین دولت مون جائه-این رئیس‌جمهوری کره جنوبی را به نادیده گرفتن مسئله نقض حقوق بشر در کره شمالی و بهبود روابط با کیم جونگ اون «به هر قیمتی» متهم کرده بودند.

وزیر خارجه آمریکا در دولت جو بایدن، پیش از این در واکنش به رد هر گونه مذاکره با واشینگتن از سوی کره شمالی گفته بود که در برخورد با این کشور، هر دو گزینه «فشار» و «دیپلماسی» روی میز است.

در حالی‌که تحریم‌ها نتوانسته تقویت برنامه‌های موشکی و هسته‌ای کره شمالی را متوقف کند اما کیم جونگ اون، ژانویه پارسال در سخنانی اذعان کرد که برنامه‌های قبلی توسعه اقتصادی او شکست خورده و کشورش با «بدترین وضعیت» روبه‌رو است.

بر اساس قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل، کره شمالی از توسعه و ساخت تسلیحات منع شده و به همین دلیل نیز مشمول تحریم‌های گسترده است.

حکومت کره شمالی از آغاز همه‌گیری ویروس کرونا مقابله با شیوع اين ویروس را امری مربوط به «موجودیت ملی» اعلام کرد و مرزهای این کشور را به روی گردشگران خارجی بست.

دولت این کشور همچنین تعداد زیادی از کارکنان سفارتخانه‌های خارجی و خانواده‌های آن‌ها را از کشور خارج کرد و حمل‌ونقل کالا در مرزها را به شدت کاهش داد.

با وجود این‌که هیچ نشانه‌ای دال بر بی‌ثباتی سیاسی در کره شمالی وجود ندارد، اما برخی کارشناسان بر این باورند که در صورت تداوم مشکلات فعلی، قدرت مطلق کیم جونگ اون ممکن است در بلند مدت با چالش جدی روبه‌رو شود.

با استفاده از گزارش‌های خبرگزاری رویترز، آسوشیتدپرس و گزارش‌های رادیو فردا/ آ.ت/ ر.ح
XS
SM
MD
LG