لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۵۴

مجاهدين خلق در فهرست سازمان های تروريستی اتحاديه اروپا باقی ماند


اتحاديه اروپا اعلام کرد که سازمان مجاهدين خلق همچنان در فهرست سازمان های تروريستی اين اتحاديه باقی خواهد ماند
اتحاديه اروپا اعلام کرد که سازمان مجاهدين خلق همچنان در فهرست سازمان های تروريستی اين اتحاديه باقی خواهد ماند

اتحاديه اروپا روز چهارشنبه در آستانه مذاکرات هسته ای با ايران اعلام کرد که سازمان مجاهدين خلق همچنان در فهرست سازمان های تروريستی اين اتحاديه باقی خواهد ماند.


سازمان مجاهدين خلق از اتحاديه اروپا خواسته بود پس از خروج نام اين سازمان از فهرست تروريستی بريتانيا، اين اتحاديه نيز اقدام مشابهی را انجام دهد.


به دنبال رای يک دادگاه بريتانيايی، قانونگذاران اين کشور سوم تيرماه سال جاری تصميم گرفتند تا نام سازمان مجاهدين خلق را از فهرست سازمان های تروريستی حذف کنند.


اتحاديه اروپا در شماره اخير روزنامه رسمی خود اعلام کرده است دليلی برای تجديدنظر در مورد سازمان مجاهدين خلق نمی بيند.


اتحاديه اروپا در حال حاضر ۴۸ گروه را تروريستی قلمداد می کند و علاوه ممنوعيت فعاليت اين گروه ها در کشورهای عضو اين اتحاديه، دارايی های اين گروه ها را نيز مسدود کرده است.


به گزارش خبرگزاری رويترز، فرانسه يکی از کشورهای اصلی حاضر در مذاکرات هسته ای با ايران از ابقای سازمان مجاهدين خلق در فهرست سازمان های تروريستی اتحاديه اروپا حمايت کرده است.


  • اتحاديه اروپا در حال حاضر ۴۸ گروه را تروريستی قلمداد می کند و علاوه ممنوعيت فعاليت اين گروه ها در کشورهای عضو اين اتحاديه، دارايی های اين گروه ها را نيز مسدود کرده است.

در همين حال مقام های اتحاديه اروپا هرگونه ارتباط بين تصميم اخير با مذاکرات هسته ای با ايران را رد کرده اند.


خاوير سولانا، مسئول سياست خارجی اتحاديه اروپا روز شنبه در ژنوبا سعيد جليلی، دبير شورای عالی امنيت ملی ايران و سرپرست مذاکرات هسته ای اين کشور، ديدار خواهد کرد.


این در حالی است که سخنگوی شورای مقاومت ملی، بازوی سياسی سازمان مجاهدين خلق، اقدام اتحاديه اروپا در ابقای سازمان مجاهدين خلق در فهرست سازمان های تروريستی اين اتحاديه محکوم کرده است.


سازمان مجاهدين خلق در ميانه دهه ۶۰ ميلادی به عنوان يک سازمان «مارکسيست اسلام گرا» و برای سرنگون ساخت رژيم پادشاهی در ايران تاسيس شد.


اين سازمان در جريان مبارزه با محمد رضا شاه پهلوی، چند شهروند آمريکايی را در دهه ۷۰ ميلادی در تهران ترور کرد.


همچنين بر اساس اعلام وزارت امور خارجه آمريکا، سازمان مجاهدين خلق و وابستگانش از جمله گروه هايی بوده اند که در اشغال سفارت آمريکا در تهران در سال ۱۳۵۸ خورشيدی و به گروگان گرفتن ديپلمات های اين کشور در تهران دست داشته اند.


اين سازمان در حالی که در پيروز شدن انقلاب اسلامی ايران نقش داشت، بعد از قدرت گرفتن روحانيون شيعه در نظام سياسی تازه، به مبارزه با اين روحانيون روی آورد و سلسله ای از بمبگذاری ها، ترورها و به قتل رساندن مخالفان خود را آغاز کرد.


در جريان اين بمب گذاری ها و ترورهای دنباله دار سازمان مجاهدين خلق، گروه بزرگی از اعضای اين سازمان اعدام شدند.


اين گروه مسلح همزمان با حمله نظامی صدام حسين به ايران، به عراق منتقل شد و تا سال ۲۰۰۳ ميلادی که ديکتاتور پيشين عراق در پی حمله نظامی نيروهای ائتلاف سرنگون شد، از حمايت او برخوردار بود.


سازمان مجاهدين خلق که در تمامی مدت هشت سال جنگ عراق با ايران، در کشور عراق مستقر بود، تا سال ۲۰۰۳ موفق شده بود که شهرکی نيز برای خود در اين کشور بسازد. اين شهرک که سازمان مجاهدين خلق آن را «کمپ اشرف» می نامد، هم اکنون نيز سکونتگاه گروهی از اعضای سازمان مجاهدين خلق است.


شورای ملی مقاومت که از آن به عنوان بازوی سياسی سازمان مجاهدين خلق ياد می شود، در سال ۲۰۰۶ ميلادی موفق شد تا تصميم اتحاديه اروپا را مبنی بر مسدود ساختن دارايی های اين سازمان در اتحاديه اروپا به چالش بکشد، اما اين موضوع موجب نشد تا اتحاديه اروپا، سازمان مجاهدين خلق را از فهرست سازمان های تروريستی خود خارج کند.


در حالی که کماکان فعاليت اين سازمان در بسياری از کشورهای غربی، غير قانونی است، موضع سازمان مجاهدين خلق در پرونده هسته ای ايران موجب شده تا پرونده اين سازمان در کشورهای مختلف با پيچيدگی هايی رو به رو شود.


XS
SM
MD
LG