لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۰:۵۲

«نمايندگان مجلس از تذکر خود درباره سخنان خاتمی منصرف شده اند»


نمايندگان مجلس، تذکر ديروز خود را به وزير اطلاعات جمهوری اسلامی در باره سخنان محمد خاتمی پس گرفته اند
(عکس از AFP)
نمايندگان مجلس، تذکر ديروز خود را به وزير اطلاعات جمهوری اسلامی در باره سخنان محمد خاتمی پس گرفته اند (عکس از AFP)

نايب رييس مجلس شورای اسلامی می گويد: شماری از نمايندگان مجلس، تذکر ديروز خود را به وزير اطلاعات جمهوری اسلامی درارتباط با سخنان محمد خاتمی، رييس جمهوری سابق ايران، پس گرفته اند.


رسانه های ايران روز سه شنبه گزارش داده بودند که ۷۷ نماينده مجلس شورای اسلامی در تذکری به وزير اطلاعات جمهوری اسلامی خواستار برخورد با محمد خاتمی، رييس جمهوری سابق ايران، می شوند.


در همين حال حسين ابوترابی، نايب رييس مجلس شورای اسلامی، روز چهارشنبه از انصراف اين نمايندگان خبر داد.


حسين ابوترابی گفت: «تعدادی از نمايندگان براساس اخبار منتشر شده در برخی از خبرگزاری‌ های بيگانه، يادداشتی را تهيه و به هيئت ریيسه مجلس جهت قرائت در صحن علني ارايه داده بودند که با توجه به اخباری که امروز به دست آنها رسيد، دريافتند که تحليل و برداشت خبرگزاری‌ های بيگانه از سخنان آقای خاتمی اشتباه بوده است».


  • « نظر به اينکه امروز متنی ازسوی سيد محمد خاتمی به دست نمايندگان رسيد که حاکی از آن است که برداشت صورت گرفته از سخنان وی خلاف قرائتی است که خود ايشان دارند و برداشت های صورت گرفته را تکذيب نمودند به توصيه دوستانی که احترامشان عقلا بايد رعايت شود، از تذکر خود انصراف دادم».
مهدی کوچک زاده

«متنی از سوی خاتمی»


از سوی ديگر، مهدی کوچک زاده، نماينده اصولگرای تهران در مجلس، ضمن اعتراض نسبت به قرائت نشدن تذکر نمايندگان از ارسال متنی از سوی آقای خاتمی به نمايندگان مجلس خبر داد.


مهدی کوچک زاده گفت:« نظر به اينکه امروز متنی ازسوی سيد محمد خاتمی به دست نمايندگان رسيد که حاکی از آن است که برداشت صورت گرفته از سخنان وی خلاف قرائتی است که خود ايشان دارند و برداشت های صورت گرفته را تکذيب نمودند به توصيه دوستانی که احترامشان عقلا بايد رعايت شود، از تذکر خود انصراف دادم».


آقای کوچک زاده افزود:« اين تذکر تقديم هيئت رئيسه شده که بر خلاف صريح ماده ۱۹۲ آئين نامه داخلی قرائت نشده است».


محمد خاتمی روز جمعه در در جريان يک سخنرانی در دانشگاه گيلان با انتقاد از« تحريف انديشه های» آيت الله خمينی گفته بود: «امام چه می خواست و منظورش از صدور انقلاب چه بود؟ اين که ما اسلحه بگيريم و در ديگر کشورها انفجار ايجاد کنيم و گروه هايی درست کنيم که در ديگر کشورها خرابکاری کنند؟ امام به شدت با اين رفتارها مخالف بود و برخورد می کرد.»


به دلیل نقش تعیین کننده، آیت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، در سیاست های کلی ایران، این اظهارات آقای خاتمی می توانست به مثابه انتقاد از رهبر فعلی ایران ارزیابی شود.


این اظهارات خشم نمایندگان اصولگرای مجلس را برانگیخت و تعدادی از آنها خواستار برخورد وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی با وی شدند.


در بخشی از این تذکر آمده بود:« شايسته است ضمن تذکر به نامبرده در رعايت مصالح جمهوری اسلامی، بررسی گردد با کدام مستندات و با چه انگيزه و حقی ايشان به خود اجازه دادند با سخنانی نسنجيده نظام مقدس جمهوری اسلامی ايران را در افکار عمومی جهان زير سوال ببرند.»


« سياست رهبری عین سياست امام»


در همين حال محمد خاتمی در موسسه پژوهشی باران، در پاسخ به واکنش ها گفت که سخنان او تحريف شده و در داخل کشور نيز برای تخريب او، که وی انتظار دارد درآينده بيشتر نيز شود، به وی حمله می شود.


محمد خاتمی توضيح داده است که هرگز منظورش آن نبوده که جمهوری اسلامی در خارج دست به اعمال تروريستی می زند و يا می خواهد انقلاب خود را صادر کند بلکه می خواسته است بگويد که جمهوری اسلامی بايد «الگو سازی» کند واگربتواند نظامی را بسازد که درآن آزادی وجود داشته باشد، اقتصاد کشور پيشرفته وعدالت در آن پياده شده باشد، در آن صورت جايگاه ملت ايران در جامعه بين المللی افزون ترمی شود، واين به معنای «صدور انقلاب» است.


آقای خاتمی در ادامه با اشاره به این که از اول انقلاب تاکنون در متن تخولات سیاسی ایران حاضر بوده، گفت:« اصلا نظر امام در مورد صدور انقلاب و نحوه تعاملی که بايد با جهان داشته باشيم روشن است و اين مساله بيان هم شده است. عين همين سياست، سياست رهبری امروز کشورمان است».


تحليلگران سياسی پیشتر تصریح کرده بودند که واکنش اصولگرايان به سخنان اين مقام سابق جمهوری اسلامی ايران بی ارتباط با انتخابات رياست جمهوری در سال آينده نيست.


اصولگرايان نگران هستند که با توجه به ناکامی های دولت محمود احمدی نژاد و مقبوليت نسبی محمد خاتمی در جامعه وی نامزد انتخابات رياست جمهوری شده و آنها تسلط خود را بر قوه مجريه از دست دهند.


XS
SM
MD
LG