لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۱:۳۸

کوشنر : بسته پيشنهادی جديد به ايران بسيار سخاوتمندانه است


وزير امور خارجه فرانسه، روز سه شنبه گفت: بسته مشوق های پيشنهاد شده به ايران «بسيار سخاوتمندانه» است و طی روز های آينده به دست تهران می رسد.
عکس از EPA
وزير امور خارجه فرانسه، روز سه شنبه گفت: بسته مشوق های پيشنهاد شده به ايران «بسيار سخاوتمندانه» است و طی روز های آينده به دست تهران می رسد. عکس از EPA

برنار کوشنر، وزير امور خارجه فرانسه، روز سه شنبه گفت: بسته مشوق های پيشنهاد شده به ايران «بسيار سخاوتمندانه» است و در روز های آينده جرئیات این پیشنهاد به تهران ارائه خواهد شد.


آقای کوشنر که با خبرنگاران صخبت می کرد، افزود: جزئيات اين بسته پيشنهادی پيش از ارائه به تهران منتشر نخواهد شد.


گروه ۱+۵، شامل کشورهای فرانسه، بريتانيا، روسيه، چين و آمريکا همراه با آلمان، روز جمعه هفته گذشته در لندن بر سر بازنگری و به روز کردن مشوق های جديد به ايران توافق کردند تا از اين طريق تهران را ترغيب کنند که فعاليت های غنی سازی اورانيوم را متوقف کند.


در همين حال، آقای کوشنر تصريح کرد که اگر ايران هنگامی که بسته پيشنهادی جديد را دريافت می کند آن را در اختيار عموم مردم قرار ندهد، اين مشوق ها در اينترنت منتشر شده تا در دسترس عموم قرار گيرند.


وزير امور خارجه فرانسه در خصوص محتويات اين بسته پيشنهادی گفت:«آنها بسيار دقيق و سخاوتمندانه هستند».


به گفته آقای کوشنر اين بسته پيشنهادی جديد می تواند «به تغيير صحنه بازی منجر شده و بالاتر از همه نظرها را تغيير دهد».


وزير امورخارجه همچنين گفته است هنوز مشخص نيست که چه کسی بسته پيشنهادی را در اختيار ايران قرار خواهد داد.


کشورهای غربی نگران فعاليت های غنی سازی اورانيوم ايران هستند و به همين دليل برای تعليق اين فعاليت ها، گروه ۱+۵ در ژوئن سال ۲۰۰۶ يک بسته مشوق ها، شامل همکاری در زمينه هسته ای، اقتصادی و فناوری های پيشرفته به ايران پیشنهاد کرد.


  • «اگر ایران متن مشوق های جدید را منتشر نکند، ما آنها را در سراسر جهان، به ويژه در اينترنت و جاهای ديگر منتشر خواهيم کرد، تا مردم ايران بدانندکه ما آماده ايم تا همه کار بکنيم».
وزير امور خارجه فرانسه

ايران اين بسته پيشنهادی را رد کرد و در واکنش تاکيد می کند که هدف از غنی سازی اورانيوم، توليد سوخت مورد نياز نيروگاه اتمی اين کشور است و غنی سازی را در چارچوب تعهدات بين المللی خود انجام می دهد.


«آماده ایم همه کار بکنیم»


آقای کوشنر در خصوص جزئيات اين مشوق های پيشنهادی، تصريح کرد که مسئله اين نيست که ايران از«بسته کوچکی از انرژی صرف نظر کند، بلکه بر عکس است».


وزير امور خارجه فرانسه با ابراز اميدواری نسبت به این که ايران جزئيات اين مشوق ها را منتشر کند تا ايرانی ها هم چیز را بدانند، گفت: «ما آماده ايم تا همه کار بکنيم. اين منطق اين پيشنهاد است. بعداز تحريم ها، گفت وگو».


آقای کوشنر در خصوص خودداری دولت ایران از انتشار متن پيشنهاد ها، گفت: «در این صورت، ما آنها را در سراسر جهان، به ويژه در اينترنت و جاهای ديگر منتشر خواهيم کرد، تا مردم ايران بدانند».


در حالی وزير امور خارجه فرانسه بسته جديد پيشنهادی به ايران را «بسيار سخاوتمندانه» خوانده که پيشتر يک ديپلمات بلند پايه آمريکايی در اين باره گفته بود که مشوق های جديد، «تفاوت چشمگيری» با پيشنهادات گروه ۱+۵ در سال ۲۰۰۶ ندارد و تنها در بخش «همکاری های هسته ای»، به روز شده است.


این مقام امریکایی گفته بود بسته یپشنهادی جدید « گام بزرگ رو به جلويی» محسوب نمی شود.


«ايران تعليق را نمی پذيرد»


همزمان با اظهارات وزير امور خارجه فرانسه درباره بسته پيشنهادی، يک مقام وزارت امور خارجه ايران روز سه شنبه گفت:«ايران اين بسته را خواهد خواند اما هيچگونه پيشنهاد تعليقی را نمی‌پذيرد.»


رسول موسوی، مدير کل دفتر مطالعات سياسی و بين‌المللی وزارت امور خارجه ايران، که در کنفرانس فناوری‌های هسته‌ای در خدمت به جامعه عربی در منامه پايتخت بحرين صحبت می کرد افزود:«پيشنهادهای زيادی از جمله پيشنهاد سوئيس و روسيه مطرح است و ايران نيز بارها نظر خود را اعلام کرده است . چنانچه پيشنهاد جديدی وجود داشته باشد آن را مطالعه می‌کند اما بر اساس منافع ملی خود عمل خواهد کرد».


منوچهر متکی ، وزير امور خارجه ايران، نيز روز شنبه با اشاره به فعاليت های مربوط به غنی سازی اورانيوم به عنوان خط قرمز جمهوری از گروه ۱+۵ خواسته بود که در پيشنهاد خود وارد «مرزهای ممنوعه» نشود.


مقامات جمهوری اسلامی به رغم قطعنامه های تحريم شورای امنيت سازمان ملل متحد بارها تاکيد کرده اند که غنی سازی اورانيوم «خط قرمز نظام» است و ايران حاضر نيست اين فعاليت ها را متوقف کند.


کشورهای غربی با ابراز نگرانی از توسعه برنامه اتمی ايران، تصريح می کنند: کاربرد دوگانه غنی سازی اورنيوم می تواند به ايران توانايی لازم برای توليد بمب اتمی را بدهد. به همين دليل خواهان توقف غنی سازی هستند.


در همین زمینه

XS
SM
MD
LG