لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۱:۲۶

سی‌ان‌ان: روسیه سلاح‌های آمریکایی به یغما برده از اوکراین را به ایران داده است


تصویری آرشیوی از سربازان اوکراینی با سامانه‌ موشک‌های ضدتانک
تصویری آرشیوی از سربازان اوکراینی با سامانه‌ موشک‌های ضدتانک

شبکه خبری سی‌ان‌ان به نقل از منابع مطلع گزارش داد که روسیه برخی از تسلیحات آمریکا و ناتو را که در جنگ اوکراین به غنیمت گرفته به ایران داده است.

مقامات آمریکایی معتقدند که صنایع تسلیحاتی جمهوری اسلامی با روش موسوم به مهندسی معکوس تلاش خواهند کرد تا تسلیحات مشابهی تولید کنند و یا سامانه‌های تسلیحاتی جدیدی برای مقابله با سلاح‌های آمریکایی بسازند.

مقامات آمریکایی و سایر کشورهای غربی عضو ناتو می‌گویند نیروهای اوکراینی هنگام عقب‌نشينی در برخی از جبهه‌های جنگ ناگزیر شده‌اند سلاح‌های سبک و نیمه سنگین از جمله موشک‌اندازهای ضد تانک «جاولین» و یا سامانه‌های ضد هوایی «استینگر» را رها کنند و این تسلیحات به دست ارتش روسیه افتاده‌اند.

به گفته این منابع که سی‌ان‌ان نام آنها را ذکر نمی‌کند، روسیه در ازای دریافت تسلیحات از جمله پهپادهای نظامی از ایران بخشی از سلاح‌های آمریکایی و غربی به غنیمت گرفته شده را به ايران داده است.

مقامات آمریکایی ارزیابی می‌کنند که ارسال تسلیحات غربی به غنیمت گرفته شده برای ایران سیستماتیک و گسترده نیست.

از سوی دیگر، ارتش اوکراین از آغاز جنگ در این کشور فهرست نسبتا دقیقی از تسلیحات آمریکایی به غنیمت گرفته شده توسط روسیه را در اختیار وزارت دفاع آمریکا قرار مداده است با این همه، ردگیری و ارزیابی دقیق از تسلیحاتی که به دست روسیه افتاده و تعدادی که به ایران ارسال شده کار دشواری است.

گزارش‌گر سی‌ان‌ان می‌نویسد، هنوز مشخص نیست که صنایع نظامی ایران تا چه حد در الگوبرداری از تسلیحات غربی به غنیمت گرفته شده در اوکراین موفق بوده‌اند، ولی شواهد نشان می‌دهد که صنایع نظامی ایران در سال‌های گذشته در تولید تسلیحات جدید با الگوبرداری از سلاح‌های آمریکایی به غنیمت گرفته شده توانایی قابل ملاحظه‌ای دارد.

به عنوان نمونه صنایع تسلیحاتی ایران با الگوبرداری از موشک آمریکایی «بی جی ام- ۷۱ تاو » موشک‌های هدایت شونده ضد تانک «توفان» را ساخته‌اند و با الگوبرداری از پهپادهای آمریکایی «سنتینل» محصول شرکت لاکهد مارتین، پهپادهای دورپروازی ساخته است که یک فروند از آنها در سال ۲۰۱۸ پس از ورود به حریم هوایی اسرائیل سرنگون شد.

کارشناسان تسلیحاتی در غرب بر اساس تجارب قبلی صنایع تسلیحاتی ایران معتقدند که این کشور قادر است با الگوبرداری از تسلیحات به غنیمت گرفته شده در اوکراین، از جمله موشک‌های ضد تانک «جاولین» سلاح‌هایی با کارآمدی مشابه تولید کند.

در صورت ارسال چنین سلاح‌هایی برای گروه‌های نیابتی جمهوری اسلامی نظیر حزب الله لبنان و یا حوثی‌های یمن قدرت مقابله آنها با تانک‌های ارتش اسرائیل و یا کشورهای عربی حامی دولت یمن افزایش خواهد یافت.

مقامات کاخ سفید در ماه‌های اخیر هشدار داده‌اند که توسعه همکاری‌های تسلیحاتی و نظامی ایران و روسیه نه تنها به تشدید حملات مسکو به اوکراین بلکه به افزایش تهدیدهای ایران علیه کشورهای همسایه در خاورمیانه منجر خواهد شد.

با استفاده از گزارش سی‌ان‌ان؛ ش.ر/س.ن
XS
SM
MD
LG