لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۹:۱۱

امیدواری پومپئو برای برگزاری نشست سوم رهبران آمریکا و کره شمالی


اجلاس دوم دونالد ترامپ و کیم جونگ اون نهم اسفند سال گذشته در هانوی، پایتخت ویتنام بدون دستیابی به توافقی مستند به پایان رسید
اجلاس دوم دونالد ترامپ و کیم جونگ اون نهم اسفند سال گذشته در هانوی، پایتخت ویتنام بدون دستیابی به توافقی مستند به پایان رسید

مایک پومپئو، وزیر امور خارجه آمریکا، جمعه ۱۶ فروردین گفت که اطمینان دارد نشست سوم بین دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، و کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، برگزار خواهد شد.

مایک پومپئو در مصاحبه با شبکه «سی بی اس» ابراز امیدواری کرد که نشست سوم رهبران آمریکا و کره شمالی «به زودی» برگزار شود. وی با این حال جزییات بیشتری در این زمینه ارائه نکرد.

وزیر امور خارجه آمریکا همچنین اضافه کرد: «هرچند ما به آنچه که جهان خواستار آن است دست نیافته‌ایم، اما دو رهبر اکنون درک بهتری از یکدیگر دارند.»

مایک پومپئو تصریح کرده است : «رهبران دو کشور نسبت به مواضعی که دو طرف قبلا داشتند، پیشرفت‌هایی داشته‌اند.»

اجلاس دوم رهبران کره شمالی و آمریکا نهم اسفند سال گذشته در هانوی، پایتخت ویتنام، به خاطر اختلاف نظر دو طرف در مورد خلع سلاح هسته‌ای آن کشور در قبال لغو تحریم‌های بین المللی بدون دستیابی به توافقی مستند به پایان رسید.

دونالد ترامپ در خصوص توقف این مذاکرات گفته بود که بعضی وقت‌ها بهتر است که مذاکرات را ترک کرد.

رئیس جمهوری آمریکا در کنفرانس خبری پس از دیدار با کیم جونگ اون در خصوص دلایل عدم دستیابی به توافقی در نشست هانوی گفته بود که آنها در ازای از بین بردن تاسیسات مورد نظر ما، خواستار لغو همه «تحریم‌ها بودند».

رئیس جمهوری آمریکا اضافه کرده بود: «رهبر کره شمالی می‌گفت در ازای لغو تحریم‌ها تاسیسات هسته‌ای یانگ بیون را از بین خواهد برد.»

این در حالی است که یک مقام کره شمالی بعدا گفته بود که پیونگ یانگ تنها خواستار لغو تحریم‌های اقتصادی شده و این پیشنهادی واقع‌بینانه برای آغاز فرایند خلع سلاح هسته‌ای بود.

نشست اول رهبران آمریکا و کره شمالی سال ۲۰۱۷ در سنگاپور برگزار شد.

گفته می‌شود کیم جونگ اون در این اجلاس با اقدام در راستای غیرهسته‌ای کردن شبه جزیره کره موافقت کرد که این امر می‌تواند به عنوان خروج نیروهای آمریکایی مجهز به تسلیحات هسته‌ای از منطقه و برچیدن چتر حفاظتی در برابر سلاح‌های هسته‌ای در کره جنوبی تلقی شود. در مقابل خواست دولت آمریکا توقف تمامی فعالیت‌های هسته‌ای و برنامه‌های موشکی کره شمالی است.

با استفاده از «سی بی اس»؛ خ/ت/س.ن
XS
SM
MD
LG