دونالد ترامپ به شبهنظامیان حوثی هشدار داد حملات خود به کشتیها را متوقف کنند، در غیر اینصورت این گروه و ایران به عنوان حامی اصلی آن با «درد واقعی» مواجه خواهند شد.
رئیسجمهور آمریکا یکشنبه ۱۱ فروردین با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی خود، تروث سوشال، خطاب به حوثیها نوشت: «شلیک به کشتیهای آمریکا را متوقف کنید و ما هم به شما شلیک نخواهیم کرد. در غیر اینصورت، تازه کار ما شروع شده و درد واقعی هنوز از راه نرسیده، هم برای حوثیها و هم برای ایران، حامی آنها.»
او همچنین خبر داده که بر اثر حملات هوایی دو هفته اخیر ایالات متحده، «تروریستیهای حوثی» متحمل تلفات سنگینی شدهاند و «بسیاری از جنگجویان و رهبران آنها» دیگر زنده نیستند.
ساعتی پیش از پیام رئیسجمهور آمریکا، سخنگوی وزارت بهداشت تحت حکومت حوثیها در یمن به خبرگزاری آلمان گفت که بر اثر حملات هوایی دو هفته اخیر آمریکا حدود ۶۰ نفر کشته و بیش از ۱۳۰ نفر زخمی شدهاند.
دونالد ترامپ روز ۲۵ اسفند آغاز عملیات نظامی دولت خود علیه مواضع حوثیها را اعلام کرد و هشدار داد آمریکا تهران را «کاملا پاسخگو خواهد کرد و در این زمینه ملایمت نخواهیم کرد».
او دو روز بعد لحن خود را تندتر کرد و گفت از این پس «هر گلولهای که حوثیها شلیک کنند، به عنوان شلیکی از سمت سلاحها و رهبری ایران تلقی خواهد شد و ایران مسئول آن خواهد بود و دچار عواقب آن خواهد شد».
رئیسجمهور ایالات متحده همچنین حوثیها را تهدید کرد که اگر حملات خود در دریای سرخ را پایان ندهند، «جهنم بر شما نازل خواهد شد».
با این حال در دو هفته اخیر حوثیها مدعی چند حمله به ناوگان نظامی آمریکا در خاورمیانه شدهاند و در چند نوبت نیز به سمت اسرائیل موشک شلیک کردهاند.
اسرائیل میگوید این موشکها را رهگیری و سرنگون کرده است.
دونالد ترامپ بعد از بازگشت به کاخ سفید، گروه حوثیها را به فهرست سازمانهای تروریستی آمریکا بازگردانده و این در حالی است که ایران این گروه شبهنظامی را بخشی از «محور مقاومت» میداند.
گروه حوثیهای مورد حمایت ایران که از زمان آغاز جنگ غزه به بهانه حمایت از مردم فلسطین حمله به کشتیهای نظامی و تجاری را آغاز کرد. حملات این گروه روند عادی کشتیرانی تجاری از سوی آسیا به اروپا را مختل کرده است.
جمهوری اسلامی هرچند به عنوان حامی شبهنظامیان حوثی حاکم بر بخشهای وسیعی از یمن شاخته میشود، اما مقامهای سیاسی و نظامی ایران میگویند این گروه برای اقدامات خود به شکل «مستقل» تصمیم میکیرد.
رهبر جمهوری اسلامی در سخنرانی روز اول فروردین خود «نیابتی» بودن گروههای وابسته به ایران در منطقه را رد کرد و گفت: «نیابتی یعنی چه؟ ملت یمن انگیزه دارد. بقیه انگیزه دارند. خود این ملتها اعتراض دارند و بحث نیابت نیست».
او از سوی دیگر مذاکره مستقیم با دولت دونالد ترامپ درباره پرونده هستهای ایران را رد کرده است، هرچند که مسعود پزشکیان روز یکشنبه گفت علی خامنهای به نامه ارسالشده از سوی رئیسجمهور آمریکا پاسخ داده و با «مذاکره غیرمستقیم» با واشینگتن موافقت کرده است.
دولت آقای ترامپ علاوه بر حمله به حوثیهای مورد حمایت جمهوری اسلامی، سیاست «فشار حداکثری» به ایران را نیز از سر گرفته و میگوید که قصد دارد از دستیابی این کشور به سلاح هستهای ممانعت کند.
رئیسجمهور آمریکا روز یکشنبه هشدار داد که اگر ایران درباره برنامه هستهای خود با آمریکا به توافق نرسد، مشمول تعرفههای ثانویه میشود و بمباران خواهد شد.
این اظهارنظر با واکنش رهبر ایران مواجه شد و او صبح یکشنبه در مراسم «نماز عید فطر» گفت اگر آمریکا و اسرائیل حمله کنند، «ضربه متقابل محکمی خواهند خورد».
مقامهای ایرانی میگوید هدف از توسعه برنامه هستهای دستیابی به بمب اتمی نیست اما پس از آن که دولت اول دونالد ترامپ از توافق هستهای «برجام» خارج شد، از تعهدات خود در قالب این توافق عدول کرد و میزان غنیسازی اورانیوم را به ویژه در یک سال گذشته به شدت شتاب داد.