لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳ تهران ۱۱:۴۴

سومین سال جنگ؛ زلنسکی خواستار تبادل گسترده اسیران بین روسیه و اوکراین شد


رهبران اروپایی در کی‌یف. دوشنبه ششم اسفند
رهبران اروپایی در کی‌یف. دوشنبه ششم اسفند

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، خواستار تبادل گسترده اسیران جنگی با روسیه شد.

وی روز دوشنبه ششم اسفند در یک کنفرانس در کی‌یف با رهبران اتحادیه اروپا این پیشنهاد را مطرح کرد و آن را گامی برای ایجاد اعتماد دانست، اما هم‌زمان نسبت به امکان مذاکرات صلح با روسیه ابراز تردید کرد.

زلنسکی تأکید کرد: «پوتین صلح را به ما هدیه نخواهد داد و آن را با چیزی مبادله نخواهد کرد. ما باید از طریق قدرت، خرد و اتحاد به صلح برسیم.»

آقای زلنسکی در روزهای اخیر اعلام کرده است که در صورت تضمین صلح برای کشورش، حاضر به کناره‌گیری از قدرت است.

در همین حال و در حالی که جنگ وارد چهارمین سال خود می‌شود، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه روز دوشنبه پیامی قاطع ارسال کرد و تأکید داشت که مسکو آماده توقف تهاجم خود نیست.

وی در جریان سفر به ترکیه گفت: «ما تنها زمانی درگیری‌ها را متوقف خواهیم کرد که این مذاکرات به نتیجه‌ای قاطع و پایدار برسد که برای فدراسیون روسیه مطلوب باشد.»

در همین حال، روز دوشنبه انفجار بمبی در نزدیکی کنسولگری روسیه در مارسی فرانسه نیز به سالگرد حمله روسیه به اوکراین نسبت داده شده است.

هم‌زمان دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، در مسکو اعلام کرد که مذاکرات با ایالات متحده این هفته ادامه خواهد یافت و بر «مسائل تنش‌زا» در روابط دو کشور متمرکز خواهد بود.

حضور رهبران اروپا و کانادا در کی‌یف برای اعلام همبستگی با اوکراین

هم‌زمان با ورود جنگ روسیه و اوکراین به چهارمین سال خود، جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا و رهبران برجسته اتحادیه اروپا روز دوشنبه برای اعلام حمایت از اوکراین و دیدار با ولودیمیر زلنسکی وارد کی‌یف شدند.

این سفر در حالی انجام می‌شود که مواضع دونالد ترامپ، مذاکرات آمریکا و روسیه در ریاض بدون حضور اوکراین و اروپا، و انتقادهای بی‌سابقه رئیس‌جمهور آمریکا از زلنسکی، کی‌یف و متحدان اروپایی آن را با عدم قطعیت و سردرگمی مواجه کرده است.

اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا که همراه با سایر مقامات اروپایی با قطار از لهستان وارد اوکراین شد، تأکید کرد که جنگ کنونی تنها سرنوشت اوکراین را تهدید نمی‌کند، بلکه سرنوشت کل اروپا نیز در خطر است.

وی افزود: «ما امروز در کی‌یف هستیم، زیرا اوکراین، اروپا است.»

رهبران اروپایی در دیدار با زلنسکی دربارهٔ راهکارهای اوکراین برای مذاکرات احتمالی با روسیه و تضمین‌های امنیتی مورد نیاز این کشور گفت‌وگو خواهند کرد.

همزمان اعلام شد که جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا، خبر داد که کشورش نخستین بخش از دارایی‌های مسدود شده روسیه به ارزش ۵ میلیارد دلار را به اوکراین منتقل کرده است.

وی همچنین افزود که کانادا ۲۵ خودروی زرهی پیاده‌نظام LAV II، چهار شبیه‌ساز پرواز اف-۱۶، سامانه‌های فرود و مهمات به اوکراین تحویل خواهد داد.

آنتونیو کاستا، رئیس شورای اروپا نیز در پیامی در شبکه ایکس گفت که اروپا در «لحظه‌ای تعیین‌کننده» قرار دارد.

اتحادیه اروپا و کشورهای غربی در واکنش به جنگ، تحریم‌های جدیدی علیه روسیه اعمال کردند. اتحادیه اروپا شانزدهمین بسته تحریمی خود را تصویب کرد که شامل تحریم ۷۵ کشتی از «ناوگان اشباح» روسیه، بانک‌ها و واردات آلومینیوم است. بریتانیا نیز ورود افراد مرتبط با کرملین را ممنوع کرد. استرالیا و نیوزیلند نیز وسیع‌ترین تحریم‌های خود در سه سال اخیر علیه روسیه را اعلام کردند.

از نظر نظامی، روسیه در روزهای اخیر حملات پهپادی گسترده‌ای علیه اوکراین انجام داد که نیروهای اوکراینی مدعی شدند ۱۱۳ فروند از ۱۸۵ پهپاد روسی را سرنگون کرده‌اند. هم‌زمان، روسیه از رهگیری ۲۲ پهپاد اوکراینی و وقوع آتش‌سوزی در کارخانه‌های استان رازان خبر داد.

روز پنجم اسفند ۱۴۰۰، حمله تمام‌عیار نظامی روسیه به اوکراین آغاز شد. بر اساس آمار ارائه‌شده توسط ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، تاکنون دست‌کم ۴۶ هزار سرباز اوکراینی کشته و حدود ۳۸۰ هزار نفر زخمی شده‌اند.

به نوشته رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی، برآوردهای غربی تا دسامبر گذشته نشان می‌دهد که تلفات انسانی روسیه (شامل کشته و زخمی) از ۷۰۰ هزار نفر فراتر رفته است.

XS
SM
MD
LG