لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ تهران ۰۱:۵۷

ترامپ: در مسیر توافق با ایران «بسیار خوب» پیش می‌رویم


دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، روز پنج‌شنبه اعلام کرد که مذاکرات کشورش با ایران دربارهٔ برنامه هسته‌ای تهران «به‌خوبی پیش می‌رود» و افزود که دو گزینه پیش روی طرفین است، اما تنها یکی از آن‌ها گزینه‌ای مطلوب به‌شمار می‌رود.

او در دیدار با نخست‌وزیر نروژ در کاخ سفید، از احتمال دستیابی به توافقی سخن گفت که به گفته او، می‌تواند «جان‌های زیادی را نجات دهد».

آقای ترامپ روز پنج‌شنبه ۴ اردیبهشت، هنگام پاسخ به پرسش خبرنگاران در جریان دیدار با یوناس گار استوره، نخست‌وزیر نروژ، در دفتر ریاست‌جمهوری در کاخ سفید گفت: «ما در ارتباط با ایران عملکرد بسیار خوبی داریم و نشست‌هایی بسیار جدی در جریان است. تنها دو گزینه وجود دارد که یکی از آن‌ها گزینه خوبی نیست. ما در مسیر دستیابی به توافق با ایران بسیار خوب پیش می‌رویم.»

ترامپ همچنین افزود: «ممکن است به تصمیمی بسیار بسیار خوب برسیم، و در نتیجه آن، جان‌های زیادی نجات پیدا خواهد کرد.»

در همین حال، وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که سومین دور از گفت‌وگوهای غیرمستقیم با ایران روز شنبه در مسقط عمان برگزار خواهد شد.

از ایران نیز خبر می‌رسد که عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران عصر جمعه برای انجام گفت‌وگوهای با آمریکا، عازم مسقط خواهد شد.

این مذاکرات با حضور استیو ویتکاف، نماینده ویژه ترامپ، و همچنین تیم‌های فنی دو طرف انجام می‌شود. مایکل آنتون، مدیر دفتر تدوین سیاست وزارت خارجه آمریکا، ریاست تیم فنی ایالات متحده را بر عهده خواهد داشت.

استیو ویتکاف که پیش از این نیز دو بار با عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، در رم دیدار کرده بود، اکنون قرار است برای سومین هفته پیاپی با همتای ایرانی خود مذاکره کند. گفت‌وگوهای اخیر با میانجی‌گری عمان انجام می‌شود و به گفته مقام‌های ایرانی، دو طرف در برخی موضوعات به درک متقابل بیشتری رسیده‌اند.

همزمان، خبرگزاری دولتی چین گزارش داد که چین، روسیه و ایران نیز نشستی مشترک با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دربارهٔ برنامه هسته‌ای ایران برگزار کرده‌اند. در این نشست، که پس از سفر اخیر عباس عراقچی به پکن صورت گرفت، بر نقش آژانس در حل‌وفصل دیپلماتیک این پرونده تأکید شد و چین حمایت خود را از ادامه گفت‌وگوهای ایران با همه طرف‌ها، از جمله ایالات متحده، اعلام کرد.

با این حال، این تحرکات دیپلماتیک با نگرانی اسرائیل همراه شده است. به گزارش کانال ۱۲ تلویزیون اسرائیل، مقام‌های این کشور نگران‌اند که دولت آمریکا در آستانه توافقی قرار داشته باشد که از دید اسرائیل، مانع دستیابی جمهوری اسلامی به سلاح هسته‌ای نخواهد شد.

در همین راستا، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در دیدار با اعضای کنگره آمریکا بار دیگر بر لزوم هماهنگی با واشینگتن برای توقف کامل برنامه هسته‌ای ایران تأکید کرد.

با بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید و نامه‌نگاری او با رهبر جمهوری اسلامی، مذاکرات ایران و آمریکا بدون حضور طرف‌های اروپایی و با میانجی‌گری عمان از ۲۳ فروردین آغاز شد و قرار است دور سوم آن ششم اردیبهشت در مسقط برگزار شود.

استقبال آمریکا از قرار گرفتن سپاه پاسداران در فهرست تروریستی پاراگوئه

همزمان با تحولات مربوط به موضوعات هسته‌ای ایران، پاراگوئه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را به عنوان یک سازمان تروریستی معرفی کرده است.

وزارت خارجه آمریکا روز پنج‌شنبه ۴ اردیبهشت از این اقدام پاراگوئه استقبال کرد و گفت گام‌های مهمی که پاراگوئه برداشته است، به قطع توانایی رژیم ایران و نیروهای نیابتی آن در طراحی حملات تروریستی و جمع‌آوری پول برای فعالیت‌های شرورانه و بی‌ثبات‌کننده‌اش، از جمله در منطقه مرزی سه‌گانه مشترک پاراگوئه با آرژانتین و برزیل، کمک خواهد کرد.

پاراگوئه همچنین گروه افراطی حماس و شاخه نظامی حزب‌الله را در فهرست گروه‌های تروریستی آن کشور قرار داد. حماس از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا گروهی تروریستی شناخته می‌شود. سپاه پاسداران نیز در لیست گروه‌های تروریستی آمریکا قرار دارد.

سانتیاگو پنیا، رئیس‌جمهور پاراگوئه، روز پنج‌شنبه در بیانیه‌ای این اقدام را تأیید مجدد تعهد کشورش به مبارزه جهانی علیه تروریسم و در عین حال تقویت پیوندهای استراتژیک خود با ایالات متحده و اسرائیل توصیف کرد.

هنوز واکنش ایران به این اقدام پاراگوئه منتشر نشده است.

XS
SM
MD
LG