لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۰:۰۵

آمریکا جزئیات ازسرگیری تحریم‌ها علیه ایران را اعلام می‌کند


توافق اتمی میان ایران، دولت پیشین آمریکا و پنج قدرت جهانی دیگر در تیر ماه ۱۳۹۴ به دست آمده بود
توافق اتمی میان ایران، دولت پیشین آمریکا و پنج قدرت جهانی دیگر در تیر ماه ۱۳۹۴ به دست آمده بود

مایک پومپئو، وزیر خارجه ایالات متحده، گفت واشینگتن روز ۱۵ مرداد جزئیات مربوط به ازسرگیری بخشی از تحریم‌ها علیه ایران، از جمله محدودیت‌های ارزی را، اعلام می‌کند.

آقای پومپئو در جمع خبرنگاران یادآوری کرده‌است که ایالات متحده، همان‌طور که پس از تصمیم دونالد ترامپ برای خروج از «برجام» اعلام شد، تحریم‌ها علیه ایران را از سر می‌گیرد؛ تحریم‌هایی که قرار بود در بازه‌های زمانی ۹۰ و ۱۸۰ روزه دوباره اجرا شوند.

آقای ترامپ ۱۸ اردیبهشت ماه، پس از ماه‌ها انتقاد از توافق اتمی صورت‌گرفته در زمان دولت باراک اوباما، رئیس‌جمهوری پیشین ایالات متحده، تصمیم خود برای خروج از این توافق را اعلام کرد.

مقام‌های دولت آمریکا می‌گویند از صبح روز هفتم اوت، ۱۶ مرداد ماه، دولت ایران دیگر قادر به خرید دلار آمریکا نخواهد بود و تحریم‌ها شامل صنایع و بخشی از تولیدات ایران خواهد شد.

بر پایه آن‌چه وزارت خزانه‌داری آمریکا پیشتر اعلام کرده بود، قسمت نخست تحریم‌ها علیه ایران، که پیش از توافق اتمی نیز اجرا می‌شد، شامل بخش‌های مختلف از جمله محدودیت دسترسی دولت ایران به دلار، تجارت طلا، خرید و دسترسی به شماری از فلزات مانند آلومینیوم و فولاد می‌شود.

همزمان شماری از مجوزهایی صادرشده از سوی دولت آمریکا پس از دستیابی به توافق اتمی، از جمله مجوز واردات اجناس ایرانی مانند فرش و مواد خوراکی به آمریکا و همچنین خرید هواپیماهای مسافربری و قطعات یدکی، بی‌اثر می‌شوند.

|بیشتر بخوانید: در مورد نخستین بسته تحریم‌های آمریکا

دیدگاه‌ها؛ سرنوشت برجام چه خواهد شد؟
please wait

No media source currently available

0:00 0:24:59 0:00
لینک مستقیم

مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، روز یک‌شنبه بار دیگر بر خواسته‌های واشینگتن از تهران تاکید کرد و گفت بازگشت تحریم‌ها برای مقابله با «فعالیت‌های مخرب ایران» است.

آمریکا، ایران را متهم به دخالت در اوضاع دیگر کشورها، انجام «فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده» در منطقه، نقض «روح برجام» با دست‌زدن به اقداماتی مانند توسعه موشک‌های بالیستیک و دیگر موارد کرده‌است.

وزیر خارجه آمریکا در واپسین روز اردیبهشت ماه، ۱۲ شرط را برای دستیابی به توافق جدید با ایران اعلام کرد؛ شروطی مانند اعلام تمامی جنبه‌های فعالیت‌های هسته‌ای به آژانس، دسترسی بازرسان به کلیه تاسیات اتمی، آزادی شهروندان ایرانی‌آمریکایی، پایان‌دادن به حمایت از گروه‌هایی مانند حزب‌الله لبنان، خروج از سوریه و موارد دیگر. جمهوری اسلامی اتهام‌های آمریکا در مورد دخالت در امور دیگر کشورها را رد کرده‌است، واشینگتن را متهم به نقض روح برجام کرده، از آمریکا به‌خاطر خروج از توافق اتمی و ازسرگیری تحریم‌ها به دادگاه لاهه شکایت کرده و می‌گوید برنامه موشکی‌اش جنبه دفاعی دارد.

«۱۲ شرط» پومپئو برای دستیابی به توافق جدید با تهران
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:35 0:00

آقای پومپئو ۱۴ مرداد ماه در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار داشت مردم ایران «از ناتوانی رهبران خود برای عمل به وعده‌های اقتصادی که قول آن را داده بودند، ناراحت هستند».

|بیشتر بخوانید: بازگشت تحریم‌های آمریکا؛ دو موج و پیامدهای آنها

اقتصاد ایران، در ماه‌های گذشته و با انتخاب ترامپ در مقام ریاست‌جمهوری و اعلام تصمیم نهایی برای خروج از برجام، با تلاطم و تنش‌های شدیدی روبه‌رو شده‌است. ریال ارزش خود را در برابر دلار، به‌طور چشم‌گیری، از دست داده، بهای سکه و کالاهای دیگر افزایش یافته و موجی از اعتراضات در شهرهای مختلف ایران شکل گرفته‌است.

جرقه اعتراضات و تجمعات شهروندان هرچند اقتصادی‌ست، اما در آن‌ها شعارهای تند سیاسی، از جمله علیه رهبر جمهوری اسلامی، نهادهای زیر نظر او و مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی، علیه حضور ایران در دیگر کشورهای منطقه و یا در ستایش پادشاهان پهلوی مطرح شده‌است.

ساعت ششم - بخت آن فریادهای بلند
please wait

No media source currently available

0:00 0:53:18 0:00
لینک مستقیم

طی روزهای گذشته رئیس‌جمهوری آمریکا گفته حاضر است بدون پیش‌شرط با رئیس جمهوری اسلامی گفت‌وگو کند. دونالد ترامپ روز گذشته تاکید کرده بود وضع اقتصادی ایران سریعا رو به وخامت است و در نهایت این مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی هستند که باید تصمیم بگیرند حاضر به گفت‌وگو هستند یا نه.

روز یک‌شنبه مایک پومپئو گفت متعهد بودن ایران به تغییر رفتارش، ملاکی برای ارزش داشتن هرگونه گفت‌وگو با جمهوری اسلامی است.

شماری از مقام‌های ارشد سیاسی و نظامی ایران به مذاکره احتمالی با آمریکا واکنش نشان داده‌اند، اما هنوز رهبر و رئیس‌جمهوری اسلامی در این مورد اظهار نظر نکرده‌اند.

با استفاده از رویترز، اسوشیتدپرس، خبرگزاری فرانسه، تحلیل‌ها و گزارش‌های رادیو فردا|ت.ت
XS
SM
MD
LG