نگاه فریدون خاوند: دولت جمهوری اسلامی امیدوار بود به منظور جبران فروریزی صادرات نفتی، صادرات غیرنفتی را به موتور محرکه اقتصادش بدل کند تا به تدریج جای خالی نفت پر شود.
نگاه فریدون خاوند: زرادخانه اقتصادی ایالات متحده، به آمریکا امکان داده که به تنهایی، و به رغم مخالفت قدرتهای جهانی، برجام را خنثی کند و کشتی اقتصاد جمهوری اسلامی را به گل بنشاند.
نگاه فریدون خاوند: قله بعدی دلار در چه ارتفاعی است؟ و با توجه به بلندای قلهای که دلار بدان دست یافته، آیا اوجگیری اسکناس سبز آمریکا در بازار آزاد ارز، حد و مرزی هم دارد؟
نگاه فریدون خاوند: تنها در جمهوری اسلامی است که رئیس دستگاه اجرایی، به رغم سقوطی فاجعهآمیز در شاخصهای اقتصادی، به خود اجازه میدهد از «معجزه ملت» در عرصه رشد اقتصادی سخن بگوید.
نگاه فریدون خاوند: سازمان تولیدکنندگان نفت، اوپک، سالها در گمنامی به سر برد، سپس به اوج قدرت رسید و حالا در ۶۰ سالگی، دوران زوال بیبازگشت خود را سپری میکند.
نگاه فریدون خاوند: سرگردانی میان «بازارهای موازی» و نگرانی از باختن هست و نیست، همانند چهل سال گذشته، بخش جداییناپذیر زندگی شمار نه چندان کمی از خانوارهای ایرانی است.
نگاه فریدون خاوند: با توجه به آنچه در بازارهای سهام میگذرد، خیزش چشمگیر و بعد ریزش نسبی بورس تهران رویدادی «غیرعادی» نیست، هر چند که شدت این نوسانها را نمیتوان نادیده گرفت.
تحلیلی از فریدون خاوند: فرش دستباف ایرانی در پی سالها زوال در آستانه ناپدید شدن از صحنه بازار جهانی است. البته شدت گرفتن تحریمها و اپیدمی کرونا در این واپسنشینی مؤثر بودهاند.
یادداشتی از فریدون خاوند - جنگ بازرگانی بر سر واردات فولاد و آلومینیوم آمریکا، کاخ سفید واشنگتن را نیز در امان نگذاشت و به استعفای گاری کوهن، مشاور ارشد اقتصادی دونالد ترامپ رییس جمهوری ایالات متحده منجر شد.
تصمیم ایالات متحده آمریکا در زمینه وضع تعرفههای سنگین گمرکی بر واردات فولاد و آلومینیوم، بازارهای سهام را در بخش بزرگی از جهان به التهاب کشاند و با موجی از اعتراض، به ویژه در کشور هایی که مستقیما از این تصمیم زیان می بینند، روبرو شد.
برای مقابله با التهابهای بازار ارز تهران، که هر دلار آمریکا را تا مرز پنج هزار تومان پیش برد، بانک مرکزی جمهوری اسلامی چهارشنبه ۲۵ مرداد ماه از سیاست تازهای پرده برداشت که پیرامون سه محور اصلی سازمان یافته است.
بیشتر