لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۱:۱۸

خانواده‌های زندانیان آمریکایی در ایران: کاخ سفید تلاش بیشتری نشان دهد


بابک نمازی و کریستین لوینسون در جریان حضور در کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا
بابک نمازی و کریستین لوینسون در جریان حضور در کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا

همزمان با دوازدهمین سالگرد ناپدید شدن رابرت لوینسون در جزیره کیش و در حالی که شماری از شهروندان آمریکایی یا دارندگان اقامت آمریکا همچنان در ایران زندانی هستند، بستگان تعدادی از این افراد خواستار تلاش بیشتر کاخ سفید برای آزادی عزیزانشان شدند.

اظهارات این خانواده‌ها روز پنج‌شنبه، ۱۶ اسفند، در کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا و در جلسه‌ای با عنوان «وضعیت گروگان‌های آمریکایی در ایران» برگزار شد.

جلسه کمیته روابط خارجی با حضور سه عضو خانواده زندانیان برگزار شد: کریستین لوینسون که همسرش رابرت در اسفند ۸۵ در جزیره کیش ناپدید شد، بابک نمازی که پدر و برادرش، باقر و سیامک، سال‌ها پیش در ایران بازداشت شدند، و عمر زکا که پدرش نزار زکا از چهار سال پیش به اتهام «جاسوسی» در ایران زندانی ست، حضور داشتند.

به نوشته روزنامه واشینگتن‌پست، خانم لوینسون در این جلسه با اشاره به اینکه در این مدت سه رئیس جمهور کاملا مختلف در آمریکا بر سر کار آمده اما امید به بازگرداندن همسرش اصلا بیشتر نشده است گفت: «لازم است دولت ترامپ به این موضوع اولویت بدهد و همسرم را به خانه بازگرداند».

بابک نمازی نیز در این جلسه با درخواست از کاخ سفید برای انجام «گفت‌وگوی مستقیم در این باره با تهران» گفت: «تنها راه دیالوگ است. ما حتی گروگان‌هایمان را از کشورهایی که احتمال می‌دادیم با آنها وارد جنگ شویم هم به خانه بازگرداندیم. منظورم کره شمالی ست».

عمر زکا، فرزند نزار زکا، شهروند لبنانی دارای اقامت آمریکا (گرین کارت) که از چهار سال پیش در ایران زندانی ست، در این جلسه گفت باعث خوشحالی‌اش خواهد بود اگر دونالد ترامپ نام پدرش را بر زبان بیاورد و خواستار آزادی او شود.

در سال‌های اخیر موضوع شهروندان آمریکایی زندانی در ایران بارها در رسانه‌ها یا از زبان مقام‌های آمریکا مطرح شده است.

در جریان مذاکرات هسته‌ای با ایران نیز شماری از مقام‌های دولت اوباما گفته بودند موضوع این زندانیان در گفت‌وگوها مطرح است.

به نوشته روزنامه واشینگتن‌پست، در جلسه روز پنج‌شنبه کریستین لوینسون و بابک نمازی «با لحنی تلخ» درباره دوران اوباما صحبت کردند.

خانم لوینسون با تأکید بر اینکه «دولت اوباما هشت سال فرصت داشت که باب را به خانه بیاورد اما ناکام بود» گفت: «امیدوارم پرزیدنت ترامپ از این رویه پیروی نکند».

بابک نمازی نیز با اشاره به مبادله زندانی که درست در روز اجرایی شدن برجام صورت گرفت، از اینکه برادرش، سیامک، در بین زندانیان آزادشده نبود بشدت انتقاد کرد.

همزمان با اجرایی شدن برجام در ۲۶ دی ۹۴، مقام‌های قضایی جمهوری اسلامی چهار زندانی آمریکایی شامل جیسون رضائیان، سعید عابدینی، امیر میرزایی حکمتی و نصرت‌الله خسروی را آزاد کردند.

رسانه‌های ایران همان زمان گزارش دادند که هفت ایرانی که به اتهام نقض تحریم‌ها در آمریکا زندانی بودند آزاد شده‌اند.

بابک نمازی در جلسه روز پنج‌شنبه با اشاره به ناامیدی خانواده‌اش از اینکه سیامک در بین آزادشدگان نبود گفت چند هفته پس از آن ماجرا پدرش برای دیدار با سیامک به تهران رفت اما مقام‌های جمهوری اسلامی او را نیز گروگان گرفتند.

باقر نمازی از سال گذشته و به دلیل وضعیت جسمانی‌اش بیرون از زندان است اما مقام‌های جمهوری اسلامی به او اجازه خروج از کشور را نمی‌دهند.

بابک نمازی با اشاره به اینکه سلامت پدر ۸۲ ساله‌اش در خطر است گفت نمی‌خواهیم او را پس از به اغما رفتن یا بدتر از آن، پس از جان باختن، ببینیم.

بجز رابرت لوینسون که همچنان سرنوشت او نامعلوم است، در حال حاضر سیامک نمازی، یک پژوهشگر دانشگاه پرینستون به نام ژیائو وانگ و نزار زکا شهروندان یا مقیمان آمریکا هستند که در ایران زندانی‌اند.

کارن وفاداری، دیگر شهروند ایرانی‌آمریکایی نیز که به همراه همسرش، آفرین نیساری، پس از دو سال حبس تیرماه امسال به قید وثیقه آزاد شد.

از تعداد دقیق زندانیان دو تابعیتی در ایران اطلاعی در دست نیست؛ اما نام شماری از دوتابعیتی‌های سایر کشورها نیز در سال‌های اخیر در رسانه‌ها منتشر شده است.

از جمله این دوتابعیتی‌ها می‌توان به نازنین زاغری، عباس عدالت و کمال فروغی، شهروندان ایرانی‌بریتانیایی، سعید ملک پور، دارای اقامت کاناد، کامران غدیری، ایرانی‌استرالیایی، و احمدرضا جلالی، دارای اقامت سوئد، اشاره کرد.

منابع: وبسایت کمیته روابط خارجی مجس نمایندگان، واشینگتن‌پست و رادیو فردا / ج
XS
SM
MD
LG