پیت هگست، وزیر دفاع ایالات متحده، میگوید تصمیم با خود ایران است که آیا اقدام اخیر آمریکا در اعزام بمبافکنهای بی-۲ پیامی برای تهران است یا نه.
مقامهای آمریکایی اخیراً به رویترز گفته بودند که ایالات متحده در جریان بمباران مواضع حوثیهای یمن و افزایش تنشها با ایران، شش بمبافکن بی-۲ در ماه مارس به پایگاه نظامی آمریکا و انگلیس در جزیره دیهگو گارسیا در اقیانوس هند منتقل کرده است.
وزیر دفاع آمریکا که به پاناما سفر کرده است، روز چهارشنبه ۲۰ فروردین در پاسخ به پرسش خبرنگاران که آیا اعزام این بمبافکنها قرار است پیامی به ایران بفرستد، گفت: «این به آنها بستگی دارد که تصمیم بگیرند».
او افزود: «این یک سرمایه بزرگ است... پیامی را برای همه ارسال میکند».
وزیر دفاع آمریکا اظهار داشت: «رئیسجمهور ترامپ صریحاً گفته است که ایران نباید بمب هستهای داشته باشد. ما بسیار امیدواریم. رئیسجمهور بر انجام این کار به صورت مسالمتآمیز تأکید دارد».
به گزارش رویترز، نیروی هوایی ارتش آمریکا تنها ۲۰ بمبافکن بی-۲ در اختیار دارد و معمولاً از آنها خیلی کم استفاده میکند.
کارشناسان میگویند بی-۲ها که دارای فناوری رادارگریز بوده و قادر به حمل سنگینترین بمبها و سلاحهای هستهای ایالات متحده هستند، برای عملیات در خاورمیانه ایدهآل به شمار میروند.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده، روز چهارشنبه بار دیگر تهدید کرد که اگر ایران به برنامهٔ تسلیحات نظامی خود پایان ندهد استفاده از نیروی نظامی در دستور کار قرار خواهد گرفت.
او گفت: «اگر نیاز به اقدام نظامی باشد، ما دست به این کار خواهیم زد. اسرائیل به وضوح در این امر مشارکت جدی خواهد داشت. آنها هدایت حمله را برعهده خواهند داشت. ولی هیچکس ما را هدایت نمیکند، اما ما کاری را که میخواهیم انجام میدهیم».
اگرچه آمریکا بارها از بمبافکنهای بی-۲ برای حمله به اهداف حوثیها در یمن استفاده کرده است، اما بیشتر کارشناسان میگویند که استفاده از آنها در این منطقه بیش از حد بوده است.
هواپیماهای بی-۲ قادر به حملهای بمبهای سنگرشکن هستند که برای نابودی اهدافی در اعماق زمین طراحی شدهاند و این همان سلاحی است که به گفته کارشناسان میتواند برای ضربه زدن به برنامه هستهای ایران مورد استفاده قرار گیرد.
قدرتهای غربی ایران را متهم میکنند که غنیسازی اورانیوم را به اندازهای افزایش داده است که برای یک برنامه غیرنظامی انرژی اتمی قابل توجیه نیست.
تهران می گوید که برنامه هستهایش کاملاً «ماهیت صلحآمیز» دارد.