لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۷:۱۱

هشدار امامان جمعه در مورد حجاب؛ «به کوری چشم مخالفان این حکم را اجرا می‌کنیم»


احمد خاتمی حجاب را از ضروریات دین خوانده و گفته است که هدف از طرح اجباری بودن حجاب، خراب کردن دین است.
احمد خاتمی حجاب را از ضروریات دین خوانده و گفته است که هدف از طرح اجباری بودن حجاب، خراب کردن دین است.

یک روز پس از سخنان رهبر جمهوری اسلامی در حجاب، امامان جمعه شهرهای مختلف ایران نیز بر اجرای «حکم حجاب» تأکید کردند و همزمان یک عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری تأکید کرد که این «حکم» را «به کوری چشم مخالفان اجرا می‌کنیم».

به گزارش وب‌سایت انتخاب احمد خاتمی، روز جمعه ۱۸ اسفند، در یک سخنرانی در مشهد گفت: «قصد افرادی که از حجاب اجباری حرف می‌زنند خراب کردن دین است».

او تأکید کرد که «تمام مراجع می‌گویند حجاب از ضروریات دین است، یعنی مانند نماز، روزه و دیگر واجبات است».

سخنان آقای خاتمی در حالی بیان شده است که تعدادی از مراجع تقلید شیعه به اجباری بودن حجاب اعتقاد ندارند.

از جمله آیت‌الله محمد اسحاق فیاض، یکی از چهار مرجع مشهور در نجف، سال گذشته در دیدار با رئیس قوه قضائیه ایران اعلام کرده بود که «به کارگیری زور و اجبار در امر ترویج حجاب موثر نیست».

برخی از روحانیون شیعه نیز معتقدند که حجاب حکمی قابل تغییر است.

از جمله حسن یوسفی اشکوری، روحانی شیعه، در سال ۷۹ درحاشیه کنفرانس برلین اعلام کرده بود که احکام اجتماعی دین اسلام از جمله حجاب تغییرپذیر هستند.

او به دلیل این اظهار نظر در دادگاه اولیه به ارتداد متهم و به اعدام محکوم شد. این حکم در نهایت لغو شد و آقای اشکوری علاوه بر خلع لباس، پنج سال متحمل زندان شد.

احمد خاتمی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: «با اَنگ حجاب اجباری و اینکه حجاب نباید باشد می‌خواهند قانون خدا را زیر سؤال ببرند. انقلاب ما برای احیای دین خدا بوده است. ما احکام دین را اجرا می‌کنیم به کوری چشم هرکس که نمی‌خواهد».

یک روز پیش از این سخنان، آیت‌الله علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی، اعتراض‌های علنی به حجاب اجباری در دو ماه گذشته را «کوچک و حقیر» خوانده و درعین حال از «طرح مسأله حجاب اجباری از دهان برخی خواص» انتقاد کرده بود.

در همین حال تعدادی از امامان جمعه ایران از مطرح شدن موضوع «حجاب اجباری» انتقاد کردند.

از جمله محمدعلی جزایری امام جمعه اهواز گفت که اگر «امروز در برابر حجاب کوتاه بیاییم فردا در رابطه با شراب و چیزهای دیگر نیز مسائلی مطرح می‌شود».

او خطاب به منتقدان حجاب اجباری گفت: «شما انقلاب اسلامی کردید یا انقلاب دموکراتیک؟ فرزندانتان را که به جبهه فرستادید برای اسلام بود یا لیبرالیسم».

در همین روز کاظم صدیقی امام جمعه تهران، گفت که «ملت ایران زیر بار بدحجابی و بی‌حجابی نمی‌رود».

به گزارش خبرگزاری تسنیم، او اضافه کرد: «امروز برخی افرادی که پدران‌شان در دین شاخص بودند می‌آیند و حرف‌هایی درباره حجاب می‌زنند که شایسسته نیست».

در هفته‌های اخیر شماری از منتقدان با ارجاع به موارد دینی و تاریخ سیاسی، از ادامه حجاب اجباری انتقاد کرده بودند.

از جمله علیرضا بهشتی، فرزند آیت‌الله محمد بهشتی، از بنیانگذاران جمهوری اسلامی، در گفت‌وگو با وبسایت عصر ایران گفته بود که پدرش «با حجاب اجباری مخالف بوده است».

اعتراضات علنی به حجاب اجباری که از دی‌ماه در ایران آغاز شد و تاکنون به بازداشت بیش از ۳۵ زن منجر شده است که ویدا موحد، نرگس حسینی، اعظم جنگروی، شاپرک شجری‌زاده و مریم شریعتمداری، از جمله آنان هستند.

در این زمینه احمد علم الهدی امام جمعه مشهد، روز جمعه گفت: «اینکه یک دختر روسری‌اش را بر سر چوب کند و کشف حجاب کند در ظاهر شاید یک کار کودکانه باشد، اما جریانی که آن دختر را رهبری می‌کند یک جریان هویت‌ستیز در جامعه است».

آقای علم الهدی همچنین گفت که اتفاق رخ داده در برنامه روز زن در برج میلاد «یک تصادف نبود، بلکه یک اقدام برنامه‌ریزی شده بود».

به گزارش خبرگزاری ایلنا، امام جمعه مشهد تأکید کرد: «با رقص یک عده نوجوان و دختر جوان نشان دادند که الگوی جامعه حضرت زهرا نیست بلکه سوفیا لورن (بازیگر مشهور سینما) است».

آقای علم الهدی اضافه کرد: «نمی‌شود که توجیه کنید که این‌ها بچه بودند. دختران نوجوان و جوانی که دقیقاً نقطه تحریک بودند، وقیح‌ترین حرکات را انجام دادند. این قابل توجیه نیست».

اشاره آقای علم الهدی به برنامه‌ای در برج میلاد است که در آن چند دختربچه همراه با اجرای زنده موسیقی می‌رقصند.

اصولگرایان شدیداً به این برنامه حمله کرده‌اند و محمدجعفر منتظری، دادستان کل کشور، رسماً دستور «تعقیب قضایی» مسئولان این مراسم را صادر کرده است.

با استفاده از گزارش‌های ایلنا، تسنیم، انتخاب و دیگر منابع خبری؛ ا.م./م.ا.
XS
SM
MD
LG