لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۴:۲۸

دختران موسوی و رهنورد درباره وضعیت والدین‌شان به «مراجع تقلید» نامه نوشتند


میرحسین موسوی و زهرا رهنورد از بهمن ۸۹ تاکنون بدون محاکمه در حصر خانگی به سر می‌برند.
میرحسین موسوی و زهرا رهنورد از بهمن ۸۹ تاکنون بدون محاکمه در حصر خانگی به سر می‌برند.

دختران میرحسین موسوی و زهرا رهنورد در نامه‌ای به مراجع تقلید، ضمن انتقاد از «شانه خالی کردن» مسئولان از پیگیری موضوع حصر والدین‌شان اعلام کردند که «مرگِ تدریجی محصوران آرزو و برنامه‌ عده‌ای» شده است.

کوکب، زهرا و نرگس موسوی در نامه‌ای که روز یکشنبه ۲۳ مهر در سایت «کلمه» منتشر شده است، تاکید کردند که محصوران «هزینه سنگین بیان حرف حق» را «با علم و آمادگی و با باور قلبی پرداخته‌اند» اما این موضوع «نافی مسئولیت و تعهد سایرین نیست».

به گفته فرزندان میرحسین موسوی و زهرا رهنورد، «مسئولین امر از پرداختن به این مهم و ظلم آشکار، عامدانه شانه خالی کرده‌اند» و «تنها در خفا و نهان به پرسیدن احوال» محصوران «بسنده می‌کنند».

در این نامه تاکید شده که مسئولان «یا راضی و ادامه‌دهنده ظلم هستند یا با انواع دلایل و بهانه‌های جمعی و شخصی بر آن چنان چشم می‌پوشند و سکوت می‌کنند گویا هرگز از آن با خبر نبوده‌اند».

به گفته فرزندان میرحسین موسوی و زهرا رهنورد، «اکنون به جای آزادی، مرگِ تدریجی محصوران در حصر آرزو و برنامه‌ عده‌ای و نیز راه حل آسانِ منتخب، برای عده‌ای دیگر شده تا به جای حل این مشکل غیرقابل انکار، به انتظار آن بنشینند و بعد هم با هزار ترفند از مسئولیت آن بگریزند».

دراین نامه مشخص نشده که مقصود از «مسئولین امر» اشاره به کدام یک از مقامات جمهوری اسلامی است.

نهادهای وابسته به رهبر جمهوری اسلامی از حصر رهبران جنبش سبز دفاع می‌کنند و مقامات دولتی نیز به ظاهر خود را مخالف حصر نشان می‌دهند ولی هیچ اقدام عملی برای رفع حصر انجام نداده‌اند.

فرزندان میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد پیش از این نیز از پیگیری نشدن موضوع حصر توسط دولت حسن روحانی انتقاد کرده بودند.

رفع حصر از اصلی‌ترین خواسته‌های هواداران حسن روحانی در دو انتخابات ریاست‌‌جمهوری در سال‌های ۹۲ و ۹۶ بود و در هر دو انتخابات، آقای روحانی وعده‌هایی به تصریح یا تلویحاً در مورد رفع حصر داد.

گرچه در طول چهار سال فعالیت دولت نخست آقای روحانی، نه تنها برای تحقق این وعده اقدام علنی صورت نگرفت، بلکه بر محدودیت‌های چهره‌ای چون محمد خاتمی نیز افزوده شد.

در همین حال جمعی از فعالان ملی- مذهبی داخل کشور چندی پیش در نامه‌ای اعلام کردند که رییس‌جمهوری در مقام رییس شورای عالی امنیت ملی از «اختیارات کافی» برای مداخله این شورا در این موضوع و «تلاش برای متقاعدسازی مقام‌های عالی نظام» برخوردار است.

دختران میرحسین موسوی در نامه خود همچنین اعلام کردند که حقوق طبیعی پدر و مادرشان از جمله «رسیدگی‌های پزشکی نیز تا جای ممکن با تاخیر بوده تا عواقب، آثار و آزار متعدد از خود به جای گذارد».

بر اساس این نامه، فرزندان میرحسین موسوی و زهرا رهنورد، جز ملاقات‌های هفته‌ای یکبار، از والدین خود اطلاعی ندارند و «حتی امکان تماس تلفنی به صورت عادی و بدون درخواست وجود ندارد. بلکه باید در یک پروسه بر اساس پروتکلی نامشخص و افرادی نامشخص، درخواست دریافت و امکان آن بررسی» شود.

دختران میرحسین موسوی تاکید کردند که پدر و مادرشان «در آن وضع بی‌سرانجام و معلق به طور غیرقانونی، غیراسلامی و غیرانسانی دچارند تا هرکس بنا به قدرت و کینه و منافع، حکمی صادر کند یا با اهدافی دور و نزدیک اتهام دروغی روا بدارد».

میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد، از بهمن ۸۹ تاکنون بدون محاکمه در حصر خانگی به سر می‌برند.

درخواست‌های آنان برای حضور در دادگاه علنی نیز تاکنون مورد قبول واقع نشده و نظامیان و روحانیون تندرو در واکنش، آنها را به صدور احکام سنگین از جمله اعدام از سوی قوه قضائیه تهدید می‌کنند.

در همین حال علی مطهری، نایب رییس مجلس، روز ۳۰ مرداد در نامه‌ای به سخنگوی قوه قضائیه بار دیگر ادامه حصر رهبران جنبش سبز با مصوبه شورای عالی امنیت ملی را «مخالف قانون اساسی» خوانده و این پرسش را مطرح کرده بود که آیا مخالفت با محاکمه آنان «شائبه هراس از روشن شدن حقایق را ایجاد نمی‌کند؟»

موضوع نشست اخیر شورای عالی امنیت ملی درباره حصر میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد در هفته‌های گذشته خبرساز شده و مقامات دولت و قوه قضاییه اخبار متفاوتی را از این جلسه بیان کرده‌اند.

درنهایت اما کیوان خسروی، سخنگوی شورای عالی امنیت ملی، خبر داد که موضوع حصر در دستور جلسه اخیر این شورا نبوده و تنها گزارشی درباره «گشایش‌های ایجاد شده در وضعیت محصورین» مطرح شده و «هیچ‌گونه تصمیم جدیدی در خصوص اصل موضوع حصر اتخاذ نشده است».

XS
SM
MD
LG