قوهٔ قضائیه جمهوری اسلامی ایران میگوید یک «جاسوس ارشد و پشتیبان میدانی چند عملیات موساد در ایران» را اعدام کرده است.
بر اساس بیانیه این نهاد، فرد اعدامشده محسن لنگرنشین است که روز چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت دار زده شد.
به ادعای قوهٔ قضائیه جمهوری اسلامی، آقای لنگرنشین از «مهرماه ۱۳۹۹» به استخدام موساد در آمد و «اقدامات مهمی از جمله پشتیبانی از عملیات تروریستی و حضور در صحنه ترور شهید صیاد خدایی در تهران را برعهده داشته است».
حسن صیاد خدایی، سرهنگ سپاه پاسداران بود که روز اول خرداد ۱۴۰۱ در یکی از کوچههای منتهی به خیابان مجاهدین اسلامی در شرق تهران هنگام خروج از خانهاش با «پنج» گلوله دو موتورسوار کشته شد.
رسانههای اسرائیلی در روز سوءقصد، صیادخدایی را «از برنامهریزان کشتن اسرائیلیها و یهودیان و ضربه زدن به منافع یهودیان در برخی نقاط جهان» معرفی کردند.
روزنامه نیویورک تایمز آن زمان به نقل از یک مقام اطلاعاتی گزارش داد که اسرائیل به ایالات متحده گفته که در کشته شدن صیاد خدایی دست داشته است.
این منبع افزود: «سرهنگ خدایی جانشین فرمانده واحد ۸۴۰ بود و در طراحی توطئههای برونمرزی علیه خارجیها از جمله اسرائیلیها نقش داشت».
قوه قضائیه جمهوری اسلامی در بخش دیگری از بیانیه روز چهارشنبهٔ خود، «پشتیبانی لجستیکی، فنی و عملیاتی حمله به یک مرکز صنعتی وابسته به وزارت دفاع در اصفهان» را از دیگر اقدامات به گفته آن، «مجرمانه» محسن لنگرنشین اعلام کرده است.
این حمله «پهپادی» در ۹ بهمن ۱۴۰۱ صورت گرفت و وزارت دفاع ایران، آن را «ناموفق» دانست و گفت که تنها «آسیب جزئی به سقف کارگاه» وارد کرد.
قوه قضائیه جمهوری اسلامی همچنین مدعی شد که آقای لنگرنشین، «در دو نوبت و در دو کشور گرجستان و نپال با افسران ارشد سرویس جاسوسی موساد ملاقات داشت» و «بواسطه سطح بالای آموزشهای عملیاتی و گذراندن دورههای مختلف جاسوسی، فردی کاملا حرفهای در انجام ماموریتهای محوله بود».
رسانههای حقوق بشری، از جمله «هرانا»، روز ۹ اردیبهشت گزارش دادند که حکم اعدام محسن لنگرنشین توسط ابوالقاسم صلواتی، رئیس شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب صادر شده بود و شعبه ۴۱ دیوان عالی کشور نیز آن را تأیید کرد.
بر اساس این گزارش، سه درخواست اعادهٔ دادرسی آقای لنگرنشین توسط دیوان عالی کشور رد شده بود که «آخرین مورد، پس از ثبت در روزهای اخیر، بدون ارائه توضیحات یا دلایل حقوقی به فاصله دو روز رد شد».
فرد اعدامشده روز سهشنبه به بند انفرادی زندان قزلحضار منتقل شده و با پدر و مادر خود ملاقات کرده بود. مسعود لنگرنشین، پدر محسن، با انتشار ویدئویی اعلام کرده بود که «فرزندش بدون برخورداری از دادرسی عادلانه به اعدام محکوم شده و پرونده او دارای ابهامات و ایرادات متعدد است».
سایت هرانا به نقل از یکی از نزدیکان محسن لنگرنشین نوشته که «او در دوران بازداشت تحت فشار برای اخذ اعترافات اجباری قرار گرفت» تا به دست داشتن در قتل حسن صیاد خدایی، سرهنگ سپاه پاسداران، اعتراف کند.