لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۱:۵۹

اسرائیل از قصد خود برای خروج از سازمان یونسکو خبر داد


آمریکا نیز تأکید کرده بود که دلیل خروجش از یونسکو، اعتراض به «سیاست یکجانبه این نهاد علیه اسرائیل» است.
آمریکا نیز تأکید کرده بود که دلیل خروجش از یونسکو، اعتراض به «سیاست یکجانبه این نهاد علیه اسرائیل» است.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، اسرائیل اعلام کرده است که به خاطر «حملات سیستماتیک» یونسکو به دولت اسرائیل تصمیم به خروج از این نهاد گرفته است.

بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل خواهان خروج این کشور از یونسکو، سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد، شده‌است.

رسانه‌های اسرائیل شامگاه جمعه اول دی خبر دادند که نتانیاهو از کارمل شاما کهن، سفیر این کشور در یونسکو، خواسته‌است پس از تعطیلات کریسمس، خروج اسرائیل از یونسکو را رسماً به این نهاد اعلام کند.

بر اساس این گزارش‌ها، نتانیاهو از سیاست‌ها و قطعنامه‌های یونسکو علیه اسرائیل عمیقاً ناخشنود است و ادامه عضویت کشورش در این نهاد سازمان ملل را مؤثر نمی‌داند.

نخست‌وزیر اسرائیل دو ماه پیش، اندک زمانی پس از اعلام تصمیم آمریکا به خروج از یونسکو، گفته بود که کشورش به اقدام مشابه دست خواهد زد.

آمریکا نیز تأکید کرده بود که دلیل خروجش از یونسکو، اعتراض به «سیاست یکجانبه این نهاد علیه اسرائیل» است.

به گزارش وای.نت، سفیر اسرائیل در یونسکو در واکنش به دستوری که از نخست‌وزیر کشورش گرفته‌است، گفت که اسرائیل «به دونالد ترامپ رئیس جمهوری و نیکی هیلی سفیر آمریکا در سازمان ملل که حامی اسرائیل هستند، تعهد اخلاقی دارد».

شورای اجرایی یونسکو ماه اکتبر در قطعنامه‌ای از اسرائیل خواسته بود به «ماهیت تاریخی و میراث فرهنگی مسجدالاقصی که یک مکان اسلامی است» پایبندی نشان دهد.

یونسکو شش ماه پیش نیز آرامگاه پدران یهودیت در کرانه باختری را میراث تاریخی فلسطینی اعلام کرده بود.

اسرائیل از قطعنامه‌های یادشده شدیداً ابراز خشم کرده و آن را نشان «سیاست یک‌سویه یونسکو علیه اسرائیل و میراث تاریخی یهودیان» دانست؛ سفیر اسرائیل در یونسکو گفته بود که این نهاد «زیر نفوذ کشورهای عرب و نیروهای اهریمنی، بر اقدامات و باورهای تحریک‌آمیز علیه تاریخ ملت یهود مهر تأیید می‌زند».

یونسکو همواره این نوع اتهامات از سوی اسرائیل را رد کرده است.

اما دولت نتانیاهو در ماه‌های گذشته کمک مالی اسرائیل به یونسکو را به نشانه اعتراض به تصمیمات اخیر این نهاد کاهش داد و معادل این بودجه را به چند نهاد اسرائیلی که برای حفظ میراث باستانی یهودیت پژوهش می‌کنند، اختصاص داد.

با وجود دستور نخست‌وزیر اسرائیل به سفیر این کشور برای اعلام رسمی خروج اسرائیل از یونسکو، امانوئل ناخشون سخنگوی وزارت امور خارجه اسرائیل گفت، این اتفاق در پایان سال ۲۰۱۸ رخ خواهد داد.

از سوی دیگر، شبکه‌های تلویزیونی اسرائیل شامگاه جمعه به نقل از مقام‌های بلندپایه این کشور گفتند، وجود آندره ازولائی در مقام ریاست یونسکو می‌تواند عاملی برای جلوگیری از خروج اسرائیل از این نهاد باشد.

خانم آندره ازولائی دختر یک وزیر پیشین یهودی مراکشی که خانواده‌اش مناسبات حسنه‌ای با اسرائیل دارند، به تازگی به ریاست یونسکو رسید.

اسرائیل و آمریکا نه تنها از یونسکو، بلکه به تازگی از سازمان ملل نیز ابراز ناخرسندی می‌کنند.

اسرائیل و آمریکا از قطعنامه ۳۰ آذر مجمع عمومی سازمان ملل متحد که با رای موافق ۱۲۸ عضو سازمان ملل تصویب شد، شدیداً ناخشنود شده‌اند؛ این قطعنامه تصمیم ۱۵ آذر دونالد ترامپ را در زمینه به رسمیت شناختن اورشلیم/بیت‌المقدس به عنوان «پایتخت اسرائیل» باطل می‌داند.

اما بنیامین نتانیاهو جمعه اول دی در مصاحبه با سی‌ان‌ان گفت دولت او با چند کشور دیگر نیز برای انتقال سفارتشان به اورشلیم گفت‌وگو کرده و این آمادگی را در آنها دیده‌است؛ وی به نام این کشورها اشاره‌ای نکرد.

اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس شنبه دوم دی در سخنرانی در غزه گفت با اقدامات اخیر ترامپ، توافق اسلو میان اسرائیل و فلسطینیان عملاً پایان یافته‌است؛ وی از محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردانی خواست «دست مقاومت را در کرانه باختری باز بگذارد تا با اشغالگران اسرائیلی مبارزه کنند».

محمود عباس جمعه در پی دیدار با امانوئل ماکرون رئیس جمهوری فرانسه در پاریس گفته بود که دیگر «هیچ ابتکار آمریکایی برای روند صلح پذیرفته نمی‌شود» و آمریکا خود را از مقام میانجی صلح ساقط کرده‌است.

در این میان، منابع بیمارستانی فلسطینی در غزه شنبه دوم دی خبر دادند یکی دیگر از مجروحان درگیری‌های سومین «جمعه خشم» در پی بیانیه دونالد ترامپ، بر اثر شدت جراحات جان داده‌است تا شمار کشته‌های تظاهرات روز جمعه اول دی در این باریکه به سه تن افزایش یابد.

XS
SM
MD
LG