لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۲:۵۴

واکنش رهبران جهان به اعلام پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا


رهبران کشورهای مختلف دنیا از جمله فرانسه، بریتانیا، آلمان، ‌اسرائیل، اوکراین و اتریش در پی اعلام پیروزی دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست جمهوری، به او تبریک گفتند.

دونالد ترامپ صبح روز چهارشنبه ۱۶ آبان در حالی که شمارش آرا انتخابات کماکان ادامه دارد، در انتخابات ریاست‌جمهوری اعلام پیروزی کرد.

این نامزد جمهوری‌خواه در جمع کثیری از حامیانش در مرکز همایش‌های پالم بیچ ایالت فلوریدا گفت: «آمریکا به ما مأموریتی بی‌سابقه و قدرتمند داده است».

امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه،‌ به عنوان یکی از اولین رهبران اروپایی، صبح چهارشنبه در شبکهٔ‌ اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) پیروزی آقای ترامپ در انتخابات را تبریک گفت.

آقای مکرون نوشت آماده است مانند چهار سال گذشته با رئیس‌جمهور آمریکا برای «صلح و رفاه بیشتر» همکاری کند.

کی‌یر استامر، نخست‌وزیر بریتانیا،‌ نیز پس از اعلام پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات گفت مشتاقانه منتظر همکاری با او است.

آقای استامر روز چهارشنبه در شبکهٔ اجتماعی ایکس نوشت: «من می‌دانم که روابط ویژهٔ بریتانیا و آمریکا در سال‌های آینده در هر دو سوی اقیانوس اطلس پیشرفت خواهد کرد.»

اولاف شولتز، صدراعظم آلمان، روز چهارشنبه به دونالد ترامپ تبریک گفت و در شبکهٔ اجتماعی ایکس نوشت: «آلمان و ایالات متحده مدت طولانی است که با موفقیت برای ارتقاء رفاه و آزادی در هر دو سوی اقیانوس اطلس همکاری می‌کنند. ما به این کار ادامه خواهیم داد.»

آنالنا بائربوک، وزیر خارجه آلمان، با تبریک به دونالد ترامپ اعلام کرد کشورش «یک متحد نزدیک و قابل اعتماد برای دولت آیندهٔ آمریکا» باقی می‌ماند.

خانم بائربوک در ادامه با اشاره به نتیجهٔ انتخابات آمریکا گفت:‌ «اروپایی‌ها اکنون باید مسئولیت بیشتری برای سیاست امنیتی بر عهده بگیرند.»

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، نیز در شبکهٔ اجتماعی ایکس با تبریک این پیروزی نوشت: من از تعهد رئیس‌جمهور ترامپ به رویکرد «صلح از طریق قدرت» در امور جهانی قدردانی می‌کنم. این دقیقاً‌ اصلی است که عملاً می‌تواند اوکراین را به صلح عادلانه نزدیک‌تر کند.

در همین حال دمیتری مدودف، رئیس‌جمهور سابق روسیه و از متحدان نزدیک ولادیمیر پوتین، روز چهارشنبه گفت انتخاب دونالد ترامپ به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا، ضربه‌ای به اوکراین خواهد بود.

آقای مدودف با بیان اینکه نتیجه این انتخابات خبر بدی برای اوکراین است، گفت: «ترامپ یک ویژگی مفید دارد؛ به عنوان یک تاجر تا حد زیادی از خرج کردن پول برای چوب‌لباسی‌های مختلف و متحدان احمق، پروژه‌های خیریه بد و سازمان‌های بین‌المللی حریص خوشش نمی‌آید.»

بنیامین نتانیاهو،‌ نخست‌وزیر اسرائیل،‌ نیز روز چهارشنبه با «بازگشت تاریخی به کاخ سفید» خواندن این پیروزی در ایکس نوشت که ریاست‌جمهوری مجدد ترامپ «آغازی جدید برای آمریکا و تعهد قدرتمند مجددی برای اتحاد بزرگ بین اسرائیل و آمریکا است».

مارک روته، دبیرکل ناتو، هم در شبکهٔ اجتماعی ایکس نوشت: «رهبری دوبارهٔ او برای قوی نگه داشتن ائتلاف ما کلیدی خواهد بود. من مشتاقانه منتظر همکاری مجدد با او برای پیشبرد صلح از طریق قدرت از طریق ناتو هستم.»

پتر فیالا، نخست‌وزیر جمهوری چک،‌ نیز در همین شبکهٔ اجتماعی با تبریک پیروزی نامزد حزب جمهوری‌خواه نوشت: «هدف مشترک ما این است اطمینان حاصل کنیم، روابط بین کشورهایمان علیرغم تغییرات در مدیریت، در بالاترین سطح باقی بماند و ما به توسعه آنها به نفع شهروندان خود ادامه دهیم.»

اورسولا فون‌درلاین، رئیس کمیسیون اروپا، نیز با بیان اینکه آمریکا و اتحادیه اورپا «چیزی بیش از یک متحد» هستند، یادآور شد: «ما به یک مشارکت واقعی بین مردم خود متعهد هستیم که ۸۰۰ میلیون شهروند را متحد می کند.»

جورجیا ملونی، رئیس‌جمهور راست افراطی ایتالیا، نیز روز چهارشنبه پس از اعلام پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تبریک گفت و از روابط «تزلزل ناپذیر» بین دو کشور استقبال کرد.

خانم ملونی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «ایتالیا و ایالات متحده کشورهای خواهر هستند که با یک اتحاد تزلزل‌ناپذیر، ارزش‌های مشترک و یک دوستی تاریخی به هم مرتبط هستند.»

تهاجم نظامی روسیه علیه اوکراین، وضعیت پیمان ناتو و درگیری میان ایران و اسرائیل و اسرائیل با گروه‌های نیابتی ایران در منطقه، در کنار موضوعاتی چون وضعیت دموکراسی در آمریکا، شرایط اقتصادی این کشور و پدیده مهاجرت، از موارد مورد توجه برای رأی‌دهندگان و در عین حال ناظران خارجی انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا بود.

ناندرا مودی، نخست‌وزیر هند نیز روز چهارشنبه برنده شدن نمایندهٔ حزب جمهوری‌خواه در انتخابات آمریکا را «پیروزی تاریخی» توصیف کرد.

آقای مودی در شبکهٔ اجتماعی ایکس خطاب به دونالد ترامپ نوشت: «بیایید با هم برای بهبود مردم خود و ترویج صلح، ثبات و رفاه جهانی تلاش کنیم.»

پدرو سانچز، نخست‌وزیر اسپانیا، نیز با تبریک به ترامپ برای این پیروزی گفت قصد دارد روی یک شراکت قوی بین‌المللی با آمریکا کار کند.

در همین حال سخنگوی وزارت خارجه چین، نیز در نشست خبری روزانه خود با روزنامه‌نگاران، بدون اشاره به احتمال پیروزی دونالد ترامپ اعلام کرد سیاست این کشور در برابر آمریکا همیشه «ثابت بوده است» و امیدوار است چین به «همزیستی مسالمت‌آمیز» با آمریکا برسد.

مائو نینگ صبح چهارشنبه اعلام کرد: ««ما به رویکرد و رسیدگی به روابط چین و آمریکا بر اساس اصول احترام متقابل، همزیستی مسالمت آمیز و همکاری برد-برد ادامه خواهیم داد.»

ویکتور اوربان، رئیس‌جمهور مجارستان، شیخ تمیم بن حمد، امیر قطر و عبدالفتاح سیسی، رئیس‌جمهور مصر نیز از جمله رهبران جهان هستند که به آقای ترامپ در این زمینه تبریک گفتند.

سخنگوی دولت ایران: نتیجه انتخابات آمریکا ربطی به ما ندارد

سخنگوی دولت جمهوری اسلامی در نخستین واکنش تهران به نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا گفت که این موضوع «ربط مشخصی به ما ندارد».

فاطمه مهاجرانی روز چهارشنبه تأکید کرد که «سیاست‌های کلی آمریکا و ایران سیاست‌های ثابتی است» و این موضوع با انتخاب افراد «جابه‌جایی‌های سنگین و جدی نخواهد داشت».

او هم‌چنین گفت این‌که «چه کسی رئیس‌جمهور می‌شود، تغییری در معیشت مردم به وجود نمی‌آید» و از قبل «پیش‌بینی‌هایی» در ایران شده است.

این اظهارات ساعاتی پس از آن بیان شد که دونالد ترامپ، نامزد جمهویخواهان، خود را برنده انتخابات آمریکا معرفی کرد.

پیشتر گزارش‌های متعددی درباره تلاش‌های جمهوری اسلامی برای تأثیر در انتخابات ایالات متحده منتشر شده بود.

آقای ترامپ در دوره اول ریاست‌جمهوری خود از توافق اتمی ایران با قدرت‌های جهانی موسوم به «برجام» خارج شد و تحریم‌های شدیدی علیه تهران وضع کرد.

XS
SM
MD
LG