لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۶:۳۴

واکنش ترامپ به پرتاب موشک ماهواره‌بر توسط ایران


دونالد ترامپ
دونالد ترامپ

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، روز پنجشنبه ۲۷ دی به پرتاب موشک ماهواره بر توسط ایران واکنش نشان داد و گفت، اجازه نمی دهد ایران به فناوری موشک‌های بالیستیک قاره پیما دست یابد.

دونالد ترامپ در مراسم اعلام سیاست جدید دفاع موشکی ایالات متحده در وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون خواستار بازنگری همه‌جانبه‌ای در برنامه پیشین این کشور برای مقابله با تهدیدات موشکی شد.

رئیس جمهوری آمریکا اولویت اول طرح جدید ایالات متحده را تامین امنیت شهروندان آمریکایی دانست و خواستار استقرار ردیا‌ب‌های جدید و پیشرفته موشکی شد که بتوانند به سرعت هر موشک شلیک شده به سوی آمریکا را ردیابی کنند .

دونالد ترامپ در ادامه اضافه کرد: دوم، به جای تمرکز بر سرمایه‌گذاری و هزینه پول برای سیستم‌های فعلی، می‌بایست بر توسعه فناور‌ی‌های نوین متمرکز شویم. جهان در حال تغییر است و ما سریع تر از بقیه جهان تغییر خواهیم کرد.

رئیس جمهوری آمریکا در ادامه سخنرانی خود به اقدام ایران در پرتاب موشک ماهواره‌بر «پیام» اشاره کرده است.

دونالد ترامپ گفته است: همین سه شنبه گذشته حکومت ایران یک موشک ماهواره بر آزمایش کرد که شکست خورد، اگر شکست نمی‌خورد می‌توانست اطلاعات حساسی در اختیار ایران قرار دهد و می‌توانست از آن برای دستیابی به توانایی موشک‌های بالستیک قاره پیما استفاده کند، توانایی که حتی می‌تواند به خاک آمریکا برسد. ما اجازه تحقق چنین چیزی را نمی‌دهیم.

رئیس جمهوری آمریکا در ادامه تصریح کرد: ایالات متحده نمی‌تواند به ساخت آنچه که تاکنون می‌ساخته ادامه دهد یا پیشرفتی تدریجی داشته باشد.

مقام‌های جمهوری اسلامی روز سه‌شنبه اعلام کردند که موشک حامل ماهواره «پیام» را به فضا پرتاب کردند، اما این موشک به سرعت کافی نرسید و ماهواره نیز در نهایت نتوانست در مدار زمین قرار بگیرد.

پرتاپ موشک ماهواره بر ایران واکنش هایی در پی داشت. فرانسه این اقدام را محکوم کرد و آمریکا این آزمایش را نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت دانست.

مایک پومپئو وزیر امور خارجه آمریکا گفته بود: این پرتاب بار دیگر نشان می‌دهد که ایران به دنبال توانایی‌های پیشرفته موشکی است که اروپاو خاورمیانه را تهدید می‌کنند.

فرانسه از ایران خواسته به قطعنامه شورای امنیت متعهد باشد و آزمایش‌های جدید موشک‌های بالیستیک خود را که برای حمل کلاهک هسته‌ای طراحی شده‌اند، متوقف کند.

در همین زمینه، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل نیز گفته است که ایران در اعلام برنامه خود برای ارسال ماهواره علمی به فضا «دروغ می‌گوید» و هدف از پرتاب ماهواره آزمایش موشک بالیستیک بود.

ایران دیگر مثل «گذشته نیست»

دونالد ترامپ در ادامه سخنرانی خود تصریح کرد: آنچه که از زمان ریاست جمهوری من با ایران انجام داده‌ایم، معجزه آسا بوده است. من به توافق وحشتناک و ضعیف با ایران پایان دادم. به شما بگویم که ایران امروز در مقایسه با دو سال پیش بسیار متفاوت شده است. دیگر آن (کشور) که قبلا بوده، نیست و از این به بعد هم مانند گذاشته نخواهد بود. من بر این باورم که آنها خواهان گفت وگو هستند.

به دنبال خروج امریکا از توافق هسته ای شش قدرت جهانی با ایران، موسوم به برجام، آمریکا کلیه تحریمهای علیه جمهوری اسلامی را بازگرداند.

با این حال، دونالد ترامپ روز ۲۰ اردیبهشت با اشاره به این که قوی‌ترین، شدیدترین و دقیق‌ترین تحریم‌ها علیه ایران اعمال خواهد شد، ابراز امیدواری کرده بود که ایالات متحده به توافق جدید و «عادلانه‌ای» با ایران دست یابد.

وی پس از مطرح کردن پیشنهاد دیدار با حسن روحانی بارها تاکید کرده است که ایران در نهایت مجبور خواهد شد برای یک توافق جدید با آمریکا وارد مذاکره شود.

در مقابل، علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، ضمن ابراز پشیمانی از مذاکرات پیشین با آمریکا گفته است، مذاکره با آمریکا را ممنوع می‌کند.

ایران و شش قدرت جهانی از جمله آمریکا پس از دو سال مذاکرات سرانجام در تیرماه سال ۱۳۹۴ به توافقی جامع برای حل‌وفصل برنامه اتمی تهران دست یافتند که علاوه بر تعطیلی برخی از فعالیت‌های اتمی ایران بسیاری از تحریم‌های هسته‌ای آمریکا و شورای امنیت سازمان ملل علیه تهران را نیز به حال تعلیق در آورد.

با استفاده از وب سایت کاخ سفید و گزارش های رادیو فردا؛ خ
XS
SM
MD
LG