لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۸:۰۰

وبلاگ انتخابات آمریکا

Sorry! No content for ۲۷ شهریور. See content from before

پنجشنبه ۲۶ شهریور ۱۳۹۴

انتخاب بر اساس تاریخ
شهریور، ۱۳۹۴
شنبه یکشنبه دوشنبه سه شنبه چهارشنبه پنجشنبه جمعه
۳۱ ۱ ۲ ۳ ۴ ۵ ۶
۷ ۸ ۹ ۱۰ ۱۱ ۱۲ ۱۳
۱۴ ۱۵ ۱۶ ۱۷ ۱۸ ۱۹ ۲۰
۲۱ ۲۲ ۲۳ ۲۴ ۲۵ ۲۶ ۲۷
۲۸ ۲۹ ۳۰ ۳۱ ۱ ۲ ۳
دومین مناظره جمهوریخواهان توسط شبکه خصوصی CNN برگزار شد.
دومین مناظره جمهوریخواهان توسط شبکه خصوصی CNN برگزار شد.

همه می‌گویند او باخته! اما نظرسنجی‌ها می‌گویند او هنوز صدرنشین است ... دونالد ترامپ، میلیونر خبرساز که تلاش می‌کند به نمایندگی از حزب جمهوریخواه، نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بشود، در دومین مناظره درون حزبی جمهوریخواهان، کماکان در مرکز اخبار جا گرفت؛ با این تفاوت که این بار او رقیبی دور از انتظار یافته که ستاره بختش به سرعت در حال صعود است: کارلی فیورینا؛ تنها زنی که در حزب جمهوریخواه برای نامزدی احتمالی می‌جنگد و از ته جدول نظرسنجی‌ها، آرام آرام خودش را بالا کشانده.

خانم فیورینا یک مدیر بازرگانی است که چند سالی است وارد عرصه سیاست شده، اما هنوز موفقیت خاصی در دنیای سیاست به دست نیاورده. او در مناظره اول جمهوریخواهان در شبکه فاکس نیوز به صحنه اصلی راه پیدا نکرد و چون وضعیت محبوبیتش در نظرسنجی‌ها تعریفی نداشت، جزو ۱۰ نفر اصلی نبود.

طبق فرمول شبکه CNN، او کماکان نمی‌توانست جزو ۱۰ نفر باشد، اما درخشش خیره‌کننده فیورینا در مناظره فرعی در فاکس‌نیوز موجب شد تا برگزارکنندگان مناظره در CNN تصمیم بگیرند که برایش استثنا قائل شوند و مناظره روز چهارشنبه را ۱۱نفره برگزار کنند تا او نیز در کنار ۱۰ نامزد صدرنشین در مناظره اصلی حاضر شود.

بعد از این، آخرین چیزی که می‌توانست وضعیت فیورینا را به شکل انقلابی بهتر کند، یکی دیگر از اظهارنظرهای جنجالی دونالد ترامپ بود. او در مصاحبه با مجله رولینگ استون گفت: «به قیافه فیورینا نگاه کنید! اصلاً می‌توانید تصور کنید که این قیافه رئیس‌جمهور شود؟!»

همین جمله کافی بود که ساعات پایانی قبل از مناظره، فیورینا بشود نقل محافل و خبرها. و در مناظره هم فیورینا مانند مسلسلی که خشابش تمام نمی‌شود، یکی بعد از دیگری، پاسخهای دقیقش را شلیک کرد. او اول از همه درباره اظهارنظر ترامپ گفت: «فکر می‌کنم همه زن‌های آمریکا شنیدند که او چه گفت.» و بوم! تماشاچی‌ها منفجر شدند و تشویقش کردند.

اما جایی که او حسابی دل محافظه‌کاران را برد، آنجا بود که او درباره سقط جنین و برنامه‌های اجتماعی دموکرات‌ها برای حمایت مالی از سازمان‌های غیردولتی حامی کنترل جمعیت صحبت کرد؛ فعلاً مرکز این دعوا بر روی یک سازمان غیردولتی بزرگ متمرکز است به نام «Planned Parenthood» یا «بچه‌دارشدن برنامه‌ریزی‌شده».

در مناظره چهارشنبه شب، خانم فیورینا گفت، علت اهمیت شناخت قاسم سلیمانی در این است که سلیمانی به مسکو سفر کرده و آنجا موفق شده پوتین را قانع کند که در جنگ داخلی سوریه به نفع اسد وارد عمل شود.

خانم فیورینا حتی درباره «ژنرال سلیمانی» هم حرف زد، یا همان قاسم سلیمانی معروف. «سردار» سپاه که عملاً به معروف‌ترین نظامی تاریخ جمهوری اسلامی تبدیل شده.

در واقع قاسم سلیمانی انگار به تست اطلاعات عمومی نامزدها تبدیل شده! داستان از قرار است که دو هفته پیش، دونالد ترامپ در یک مصاحبه تلویزیونی با سؤالی درباره فرمانده نیروی قدس روبه‌رو شد و از پاسخش هویدا بود که او هیچ ایده‌ای ندارد که سلیمانی کیست.

ترامپ، مجری برنامه را به «مچ‌گیری» متهم کرد. مجری برای اینکه ثابت کند قصد «مچ‌گیری» نداشته، کارلی فیورینا را دعوت کرد و همان سئوالات را از او پرسید. و البته فیورینا «ژنرال» را خوب می‌شناخت.

در مناظره چهارشنبه شب هم، خانم فیورینا گفت، علت اهمیت شناخت قاسم سلیمانی در این است که سلیمانی به مسکو سفر کرده و آنجا موفق شده پوتین را قانع کند که در جنگ داخلی سوریه به نفع اسد وارد عمل شود. راست و دروغش پای گوینده، اما به هر حال کارلی فیورینا از سلیمانی به بهترین شکل برای به رخ کشیدن اطلاعاتش در زمینه سیاست خارجی استفاده کرد.

مناظره چهارشنبه لحظات مهم دیگر هم داشت. از رویارویی ترامپ با تک تک نامزدها گرفته تا تلاش‌های جب‌ بوش برای بازگشت دوباره به بالای جدول. اما با همه اظهارنظرهای پرشور علیه ترامپ، او هنوز در صدر نظرسنجی‌هاست. جمهوریخواهان تا اولین انتخابات مقدماتی در ایالت آیووا، چهار بار دیگر فرصت دارند که در مناظره رودرو، دونالد ترامپ را از چشم رأی‌دهندگان بیاندازند. وگرنه ناچارند با او بسوزند و بسازند تا روز انتخابات سال آینده!

اگر انتخابات آمریکا، یک لیگ فوتبال بود، این هفته‌ها، هفته‌های یارگیری و بازی‌های دوستانه، قبل از رقابت اصلی محسوب می‌شد؛ دوره‌ای که پنجره نقل و انتقال باز است و تیمها تمام تلاش‌شان را می‌کنند تا بازیکنان بهتری را به تیم‌شان منتقل کنند و خودشان را برای رقابت‌های اصلی آماده کنند.

در این مقطع، مناظره‌های انتخاباتی درون حزبی، همه حکم بازیهای دوستانه را دارند. تا اینکه نخستین بازی رسمی هر نامزدی، حدود چهار ماه دیگر، در روز اول فوریه سال ۲۰۱۶ (۱۲ بهمن امسال) برگزار شود. در آن روز، اولین انتخابات مقدماتی درون حزبی در ایالت آیووا برپا می‌شود. از آن زمان عملاً لیگ شروع می‌شود و هفته به هفته، بازیها دنبال می‌شوند.

در جریان این رقابت‌ها، در هر ۵۰ ایالت آمریکا، نامزد دو حزب اصلی دموکرات و جمهوریخواه از طریق انتخابات درون حزبی یا گردهمایی حزبی، برگزیده می‌شوند. تا اینکه سرانجام نامزد اصلی هر دو حزب مشخص شوند و با سلام و صلوات در کنگره ملی حزب معرفی شوند.

از زمان روشن شدن دو نامزد نهایی عملا بازی فینال شروع می‌شود که یک رقابت نفس‌گیر و معمولا پر زد و خورد است. تا روز موعود یعنی هشتم نوامبر سال ۲۰۱۶ (۱۸ آبان سال آینده). در آن روز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برگزار می‌شود و جانشنین باراک اوباما و صاحبخانه بعدی کاخ سفید برای چهار سال انتخاب خواهد شد.

بدین ترتیب، یکی از قدیمی‌ترین جمهوری‌های جهان، تکلیف انتقال قدرت را روشن می‌کند؛ با یک روند طولانی، اما در عین حال پرماجرا و پرحاشیه.

این میان کم نیستند کارشناسان علوم سیاسی که معتقدند کلید موفقیت دموکراسی آمریکایی و ثبات استثنایی نظام سیاسی ریاستی آمریکا را باید در همین روند پر پیچ و خم یافت؛ روندی که در آن به جای شورای نگهبان، دموکراسی درون حزبی تکلیف بازیگران نهایی را روشن می‌کند و ترکیب تیم، دست مردم است.

ضمن اینکه موقعیت ایالات متحده در مسایل منطقه‌ای کشورهای مختلف جهان و تفاوت دیدگاههای نامزدهای این انتخابات در قبال این تحولات موجب می‌شود تا عملا، سرنوشت بخشی از غیرآمریکایی‌های جهان هم از این انتخابات تاثیر بگیرد.

از اینکه این روش چطور کار می‌کند و قدم به قدم چه خبر است، تا حواشی خبرسازی مانند ستاره اقبال دونالد ترامپ یا موفقیت دور از انتظار برنی سندرز و موضوعات دیگر، همه موضوعات این وبلاگ هستند که از امروز، در دل وب سایت رادیو فردا منتشر می‌شوند.

همچنین برای نخستین بار در جریان پوشش‌ اخبار یک رویداد خبرساز، متن کامل پست‌های این وبلاگ در صفحه فیس‌بوک رادیو فردا نیز منتشر می‌شوند (شبیه به همین پست که اگر کاربر فیس‌بوک هستید و هنوز بر روی لینک مطلب کلیک نکرده‌اید، در حال خواندن متن کامل آن هستید.) به همین دلیل اگر با خواندن هر پستی تصمیم گرفتید که شما هم نظرتان را برای باقی ملت بنویسید، هم می‌توانید در فیس‌بوک در بحثها مشارکت کنید و هم در خود وبلاگ (که بخشی از وب سایت رادیو فرداست) نظرتان را بنویسید. فقط خواهش می‌کنم که به کسی فحش ندهید. جز فحش و بد و بیراه، هر چه دل تنگتان می‌خواهد بنویسید.

این وبلاگ یار انتخاباتی شماست از امروز تا روز ۱۸ آبان سال دیگر. تا لحظه‌ای که دقیقه ۹۰ از راه برسد و کاخ سفید، صاحبخانه چهار سال آینده خود را بشناسد ...

پی‌نوشت: (در حال حاضر همه نگاه‌ها به دومین مناظره نامزدهای جمهوریخواه است که روز چهارشنبه توسط CNN برگزار می‌شود. این پست را برای معرفی وبلاگ نوشتم. درباره مناظره دوم و انتظارهای بسیار درخشش دوباره ترامپ، فردا شب خواهم نوشت.)

XS
SM
MD
LG