لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۲:۲۲

یک مقام شرکت گاز می‌گوید ایران چهار برابر ترکیه «بدمصرف» است


یک مقام شرکت ملی گاز ایران بدون اشاره به تنوع انرژی در ترکیه گفت که ایران در مصرف گاز چهار برابر ترکیه «بدمصرف» است.

رضا نوشادی، مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران، در گزارشی که روز شنبه دهم شهریور در خبرگزاری وزارت نفت منتشر شد، مصرف انرژی در ایران را «لجام‌گسیخته» خواند.

به گفته این مقام شرکت ملی گاز، «ایران در رده نخست بدمصرف‌ترینِ انرژی در دنیاست» و بین ۷۰ تا ۷۵ درصد انرژی کشور از محل گاز طبیعی تأمین می‌شود.

اظهارات این مقام وزارت نفت در حالی بیان شده که برای نمونه، سرانه مصرف گاز آمریکا با ایران برابری می‌کند و در مجموع، سرانه مصرف انواع انرژی در ایالات متحده دو برابر ایران است.

علاوه بر آمریکا، سرانه مصرف انرژی در شمار زیادی از کشورها بالاتر یا چندین برابر ایران است؛ از جمله این کشورها می‌توان به کانادا، فنلاند، سوئد، هلند، نروژ، کشورهای عربی حوزه خلیج فارس، ترکمنستان، استرالیا، کره جنوبی و سنگاپور اشاره کرد.

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران همچنین گفته است که ایران در مصرف گاز نسبت به ترکیه «چهار برابر بدمصرف‌تر است».

مصرف گاز در ترکیه حدود یک‌چهارم ایران، و مصرف محصولات نفتی در آن حدود ۶۰ درصد ایران است؛ با این حال در ترکیه تولید انرژی خورشیدی و بادی حدود ۳۰ برابر، مصرف زغال‌سنگ حدود ۲۲ برابر، و تولید برق آبی بیش از پنج برابر ایران است.

ترکیه اخیرا آزمایش‌های ابتدایی برای راه‌اندازی اولین راکتور نیروگاه اتمی «آک‌کویو» را آغاز کرد و از سال آینده تولید برق اتمی در این کشور از ایران پیشی خواهد گرفت و پیش‌بینی می‌شود تولید برق آن طی سه سال آینده به حدود پنج برابر نیروگاه بوشهر برسد.

ایران همچنین تنها در مرحله تولید و انتقال، ۲۹ میلیارد متر مکعب تلفات گاز دارد که معادل ۶۰ درصد از کل گاز مصرفی ترکیه است.

آقای نوشادی همچنین گفته است برای جلوگیری از پدیده «گاز دزدی»، دولت در نظر دارد کنتورهای هوشمند نصب کند و تحقق آن نیاز به چهار میلیارد دلار سرمایه‌‎گذاری دارد.

او درباره چگونگی تامین این مبلغ توضیحی نداد.

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران همچنین اشاره‌ای به هدررفت بالای گاز در مرحله تولید و انتقال، که برآورد می‌شود حدود ۶۰ درصد از کل گاز مصرفی خانوارهای ایرانی باشد، نکرد.

XS
SM
MD
LG