لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۲۸

اعتراض روسیه به فراتر رفتن برخی کشورها از مفاد تحریم‌های ایران


ویتالی چورکین، نماینده روسیه در سازمان ملل
ویتالی چورکین، نماینده روسیه در سازمان ملل
روسیه روز دوشنبه، هفتم تیرماه نسبت به توقيف برخی تجهیزات خاص ارسالی به ایران توسط برخی از کشورها، نزد شورای امنیت شکایت کرد و این توقیف‌ها را خلاف قوانین سازمان ملل و چارچوب تحریم‌های شورای امنیت دانست.

آن طور که خبرگزاری رویترز اشاره کرده است اشاره روسیه به توقیف‌ محموله ارسالی روسیه به ایران و همچنین بازداشت چندین نفر به ظن زیر پا گذاشتن قانون منع صادرات تکنولوژی‌های «دارای کاربرد دوگانه» به ایران در چندماه اخیر در آلمان اشاره داشته باشد.

گمرک آلمان در نوامبر ۲۰۰۹ و ژانويه ۲۰۱۰ تجهیزات ارسالی روسیه را که در ساخت و تکمیل رآکتور آب سبک نیروگاه بوشهر مورد استفاده قرار می‌گیرد، به دلیل مغایر بودن ماهیت این کالاها با قوانین اتحادیه اروپا، توقیف کرد.

همچنین مأمورین گمرک آلمان در ماه مه سال ۲۰۱۰ نیز چند بازرگان تبعه کشور آلمان را که مظنون به خرید تجهیزات تکنولوژیکی برای نیروگاه بوشهر ایران بودند، دستگیر کردند که به دنبال آن روسیه نیز مراتب نارضایتی خود از این بازداشت را به شورای امنیت سازمان ملل ابلاغ کرد.

اکنون به گزارش رویترز ویتالی چورکین، نماینده روسیه در سازمان ملل، در دیدار با اعضای شورای امنیت بدون ذکر نام آلمان اعلام کرده است که مسکو از اقدامات برخی «کشورهای ثالث» مبنی بر جلوگیری از ارسال تجهیزات خاص به ایران، ناخشنود است.

ویتالی چورکین چنین اقداماتی را تخطی از مفاد قطعنامه‌های تحریمی علیه ایران دانست و آن‌ را «غیرقابل قبول» خواند.

اعتراض روسیه در حالی است که سران اتحادیه اروپا بر این باورند که ارسال برخی محموله‌ها اگرچه ممکن است بر مبنای قطعنامه شورای امنیت خالی از اشکال باشد، اما بر طبق قوانین اتحادیه اروپا قابل قبول نیست.

دیپلمات‌های غربی معتقدند که تلاش برای راه‌اندازی نیروگاه اتمی بوشهر که به گفته مقامات روسی تابستان امسال را‌ه‌اندازی خواهد شد، موجب ایجاد تنش‌ دیپلماتیک میان قدرت‌های غربی مخالف برنامه هسته‌ای ایران و کشورهایی نظیر روسیه و چین شده است. دو کشوری که به‌رغم تحریم‌های بین‌المللی علیه جمهوری اسلامی کماکان به تجارت با ایران می‌پردازند.

جمهوری اسلامی همواره تأکید کرده است که در برنامه هسته‌ای خود مقاصدی «صلح‌آمیز» را دنبال می‌کند، اما کشورهای غربی و در رأس آن‌ها ایالات متحده ایران را متهم به تلاش برای دستیابی به تسلیحات اتمی در پوشش برنامه هسته‌ایش می‌کنند.
XS
SM
MD
LG