لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۳۵

«توقیف محموله تسلیحاتی کره شمالی در راه ایران»


پرچم کره شمالی و ایران
پرچم کره شمالی و ایران
دیپلمات‌های غربی می‌گویند امارات متحده عربی یک کشتی که حامل محموله تسلیحاتی کره شمالی برای ایران بوده را ‌توقیف کرده است.

خبرگزاری رویترز به نقل از دیپلمات‌هایی که نامی از آنها نمی‌برد، گزارش داده است این کشتی در ۱۴ ماه اوت (۲۳ مرداد ماه) به دلیل نقض تحریم‌های کره شمالی توقیف شده است.

به گفته این دیپلمات‌ها، موشک‌انداز، چاشنی و تجهیزات آر پی جی از جمله اقلام این محموله نظامی بوده است.

برپایه این گزارش کشتی توقیف شده، یک کشتی استرالیایی با نام «ای ان ال-استرالیا» است، که با پرچم کشور باهاماس در حرکت بوده است.

رویترز به نقل از منابع دیپلماتیک خود می‌افزاید امارات متحده عربی، توقیف این کشتی را در همان موقع به کمیته تحریم‌های کره شمالی در شورای امنتیت گزارش کرده است.

بر پایه این گزارش در تاریخ ۲۵ اوت (سوم شهریور) این کمیته نیز طی نامه‌ای به پیونگ یانگ و تهران خواستار پاسخگویی کره شمالی و ایران در ظرف ۱۵ روز شده است.

یکی از دیپلمات‌های غربی که خواسته نامش فاش نشود به خبرگزاری رویترز گفته است: «برپایه تجارب گذشته... ما انتظار پاسخ خیلی دقیقی نداریم.»

به گفته منابع دیپلماتیک خبرگزاری رویترز، کشتی توقیف شده متعلق به یک شرکت استرالیایی است که آن شرکت نیز به نوبه خود تحت کنترل یک شرکت چند منظوره فرانسوی است؛ در عین حال امور مربوط به صادرات این محموله نظامی به وسیله یک شرکت ایتالیایی در شانگهای صورت گرفته است.

رویترز یادآوری می‌کند که منابع دیپلماتیکش از ذکر نام‌های این شرکت‌ها خودداری کرده‌اند.

رویترز به نقل از یکی از منابع دیپلماتیک خود می‌افزاید که محموله این کشتی عنوانی گمراه کننده داشته است، به طوری که در بارنامه قید شده بود که کشتی حامل «ماشین‌های حفاری نفت» است.

به گفته دیپلمات‌های غربی به نظر می‌ر سد که تهران و پیونگ یانگ هر دو قطعنامه ۱۸۷۴ شورای امنیت سازمان ملل را نقض کرده باشند؛ این قطعنامه صادرات جنگ‌افزار از کره شمالی را منع کرده و به دولت‌ها اجازه می‌دهد ضمن بازرسی محموله‌های مشکوک، اقلام ممنوعه را ضبط و معدوم کنند.

پس از انجام دومین آزمایش هسته‌ای پیونگ یانگ درماه اوت، قطعنامه ۱۸۷۴ در شورای امنیت سازمان ملل علیه کره شمالی به تصویب رسید.
XS
SM
MD
LG