آغاز مراسم تحلیف دونالد ترامپ، چهلوهفتمین رئیسجمهور آمریکا
مراسم تحلیف دونالد ترامپ به عنوان چهلوهفتمین رئیسجمهور آمریکا از ظهر دوشنبه به وقت واشینگتن آغاز میشود و به دلیل هوای سرد، این مراسم به جای فضای باز در تالار داخلی ساختمان کنگره برگزار خواهد شد.
ترامپ در جمع هواداران: دورهٔ جدیدی در آمریکا آغاز میشود
دونالد ترامپ یک شب پیش از ادای سوگند به عنوان رئیسجمهور ایالات متحده، در همایش هواداران خود در واشینگتن بر وعدههای قبلیاش به ویژه دربارهٔ مهاجران تاکید کرد و از آغاز دورهای جدید در آمریکا سخن گفت.
آقای ترامپ شامگاه یکشنبه ۳۰ دیماه در جمع هوادارانش گفت که «در آستانه بازپسگیری» ایالات متحده است و روز دوشنبه «پرده به روی سالهای افول آمریکا بسته خواهد شد».
گزارش رادیویی از نحوهٔ برگزاری مراسم تحلیف دونالد ترامپ
مراسم تحلیف دونالد ترامپ به عنوان چهلوهفتمین رئیسجمهور ایالات متحده روز دوشنبه در ساختمان کنگره آمریکا برگزار میشود. مقامات محلی و فدرال انتظار دارند نزدیک به ۲۰۰ هزار نفر در این مراسم در واشینگتن حاضر شوند که احتمالا شامل حامیان مشتاق و متعرضان او باشد. همچنین بسیاری از سناتورها، نمایندگان کنگره و اعضای دولت آینده نیز از جمله حاضران خواهند بود.
آغاز فصل جدید در روابط آمریکا و اروپا با ریاستجمهوری دونالد ترامپ
انتظار میرود ریاستجمهوری دونالد ترامپ، آغازگر فصل جدیدی در روابط خارجی ایالات متحده باشد. در این میان، پرسش این است که کدامیک از رهبران اروپایی میتوانند نقشی مؤثر در روابط جدید قدرت در سطح جهانی، و در سطح این قاره ایفا کنند. برگردان گزارشی از رادیو اروپای آزاد در این باره را بشنوید:
ده فرمان اضطراری دونالد ترامپ در نخستین روز کاری
دونالد ترامپ که از ساعت ۱۲ ظهر روز ۲۰ ژانویه (اول بهمن) به وقت شرق آمریکا دومین دورهٔ ریاستجمهوری خود را آغاز میکند، در کارزار انتخاباتی دو سالهاش از دهها وعدهای که «از روز اول ریاستجمهوری» عملی خواهد کرد، سخن گفت.
رسانههای آمریکا گزارش دادهاند که تیم انتقالی دونالد ترامپ یکصد فرمان اجرایی را آماده کرده است تا او در روز نخست کارش آنها را امضا کند.
دولت دوم ترامپ؛ گزینههای امروز ایران «بدتر» از چهار سال یا هشت سال پیش است
در پی پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری ایالات متحده، گویی همه چیز، در اقصی نقاط جهان در انتظار روز بیست ژانویه بود. آیا رئیسجمهوری که یک دورهٔ چهار ساله در کاخ سفید بوده، و حالا بار دیگر به دفتر سابقش بازمیگردد، همان سیاستهای پیشین را پی خواهد گرفت یا با رویکردی تازه حکمرانی خواهد کرد؟
دورهٔ پیشین ریاستجمهوری آقای ترامپ، با «فشار حداکثری» بر جمهوری اسلامی ایران همراه بود. کارزار فشار در همه عرصهها؛ فشار فزاینده اقتصادی با اعمال صدها تحریم، انتقاد شدید از وضعیت حقوق بشر در ایران، و البته اقداماتی چون کشتن قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه پاسداران.
جامعهٔ جهانی در سال ۲۰۲۵، خصوصا خاورمیانه، فضایی بسیار متفاوت از سال ۲۰۱۶ را تجربه میکند و از همین رو، مایکل سینگ، مدیر عامل انستیتوی واشینگتن برای سیاست خاورنزدیک، به رادیوفردا میگوید این فضاست که در رویکردها و تصمیمهای دونالد ترامپ تاثیر خواهد گذاشت.
دربارهٔ شرایط کنونی، گزینههای پیشروی دولت تازه ایالات متحده، و مسیر دوگانه فشار و دیپلماسی، با مایکل سینگ به گفتگو نشستهایم.
تغییرات عمده در شرایط داخلی و جهانی همزمان با آغاز به کار دولت دوم ترامپ
زمانی که دونالد ترامپ برای نخستین مراسم تحلیف خود در ژانویه ۲۰۱۷ وارد واشینگتن شد، برای اکثر مردم پایتخت و ایالات دیگر تا حد زیادی ناشناس بود؛ او تنها آوازهای به عنوان یک بازرگان موفق و میلیاردر و مجری برنامههای تلویزیونی داشت اما تنها نامزد برنده در انتخابات بود که بدون هیچ تجربهٔ پیشین در مناصب دولتی یا ارتش، رقیب وقت خود، هیلاری کلینتون، را شکست داده بود.
او زمانی که در هوای سرد ۲۰ ژانویه سال ۲۰۱۷ روی پلکان کنگره دست خود را به روی انجیل خانوادگی قرار داد و سوگند یاد کرد که تا جایی که در توان دارد از قانون اساسی آمریکا مراقبت کند، کسی نمیدانست که دورهٔ زمامداریش چگونه خواهد بود.
این بار اما او در شرایطی متفاوت به کاخ سفید بازگشته است؛ دیگر یک سیاستمدار باتجربه محسوب میشود.
دونالد ترامپ با تکیه به تجربه پیشین خود در چهار سالی که چهلوپنجمین رئیسجمهوری آمریکا بود، روز اول بهمن در جایگاه چهلوهفتمین رئیسجمهوری همراه با تیمی متفاوت به اتاق بیضی شکل که دفتر کار رؤسای جمهور در کاخ سفید است، وارد میشود.
فراخوان نظر شما
مراسم تحلیف دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب ایالات متحده، روز دوشنبه در داخل ساختمان کنگره برگزار میشود.
به گفته برخی از رسانههای آمریکایی، یکی از برنامههای ترامپ پس از نشستن بر کرسی ریاستجمهوری بازگشت به کارزار «فشار حداکثری» علیه ایران، پایان دادن به جنگ اوکراین، تغییر اساسی در روابط آمریکا با ناتو و ساخت سامانه دفاع موشکی پیشرفته است.
انتظار شما از سیاستهای دولت جدید آمریکا در قبال ایران چیست؟
شما میتوانید نظرات خود را بهصورت صوت و تصویر به نشانیهای زیر برای ما بفرستید.
Telegram: @Fardagram
WhatsApp: +420 725 970 000
نخستوزیر فرانسه میگوید فرانسه و اروپا باید در مقابل ترامپ بایستند
نخستوزیر فرانسه هشدار داد که فرانسه و اروپا به طور کلی باید در مقابل دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا، و سیاستهای او بایستند، در غیر این صورت «در هم خواهند شکست».
فرانسوا بایرو روز دوشنبه به خبرنگاران گفت: «ایالات متحده تصمیم گرفته که از طریق دلار، از طریق سیاست صنعتی خود، از طریق این واقعیت که میتواند سرمایهگذاریها و پژوهشهای جهان را از آن خود کند، شکلی بسیار سلطهگرانه از سیاست را آغاز نماید».
او گفت: «اگر کاری نکنیم، سرنوشت ما بسیار ساده است؛ تحت سلطه در خواهیم آمد. در هم خواهیم شکست. به حاشیه رانده خواهیم شد».
نخستوزیر فرانسه افزود: «نحوهٔ واکنش ما صرفاً بستگی به تصمیمی دارد که مردم فرانسه و اروپا اتخاذ میکنند، زیرا واضح است که بدون اروپا، ما نمیتوانیم کاری از پیش ببریم».
اوربان: ریاستجمهوری ترامپ موجب تقویت راست جدید در اروپا خواهد شد
نخستوزیر مجارستان روز دوشنبه گفت ریاستجمهوری دونالد ترامپ در ایالات متحده، به موج جدیدی از راستگرایی در اروپا دامن خواهد زد، و آنچه را که او کارزاری برای «اشغال» بروکسل خواند، آغاز کرد.
بهرغم هشدار بانک مرکزی مجارستان مبنی بر اینکه تعرفههای پیشنهادی رئیسجمهور منتخب آمریکا بر اتحادیه اروپا به مجارستان لطمه میزند، ویکتور اوربان که از حامیان پروپاقرص ترامپ به شمار میرود، پیشبینی کرد که روابط بین ایالات متحده و مجارستان شاهد «دوران طلایی» خواهد بود.
او پیش از مراسم تحلیف دونالد ترامپ در اواخر روز دوشنبه، که در آن شرکت نخواهد کرد، گفت: «فقط چند ساعت دیگر، حتی خورشید متفاوتتر از قبل در بروکسل خواهد درخشید. یک رئیسجمهور جدید در ایالات متحده، جناح بزرگ میهنپرستان در بروکسل و شور و شوق فراوان».
نخستوزیر مجارستان در کنفرانسی گفت: «بنابراین حمله بزرگ میتواند آغاز شود. من اینجا مرحلهٔ دوم حمله را که هدف آن اشغال بروکسل است، آغاز میکنم».
اوربان که از منتقدان تحریمهای اتحادیه اروپا علیه روسیه بوده و از زمان آغاز جنگ در اوکراین روابط نزدیکی با مسکو داشته است، گفت: «اتحادیه اروپا دچار بحران است، زیرا نمیتواند رفاه شهروندان خود را تضمین کند، نمیتواند مانع مهاجرت غیرقانونی شود و نمیتواند امنیت را برقرار کند».