لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳ تهران ۱۹:۲۳

ترامپ در جمع هواداران و در آستانه مراسم تحلیف: دورهٔ جدیدی در آمریکا آغاز می‌شود


مراسم تحلیف دونالد ترامپ به عنوان چهل‌وهفتمین رئیس‌جمهور آمریکا قرار است ظهر دوشنبه به وقت واشینگتن برگزار شود
مراسم تحلیف دونالد ترامپ به عنوان چهل‌وهفتمین رئیس‌جمهور آمریکا قرار است ظهر دوشنبه به وقت واشینگتن برگزار شود

مراسم تحلیف دونالد ترامپ به عنوان چهل‌وهفتمین رئیس‌جمهور آمریکا قرار است ظهر دوشنبه به وقت واشینگتن برگزار شود و به دلیل هوای سرد، این مراسم به جای فضای باز در تالار داخلی ساختمان کنگره انجام خواهد شد.

دونالد ترامپ و جی‌دی ونس، معاون او، روز دوشنبه یکم بهمن در مراسمی در ساختمان کنگره سوگند یاد خواهند کرد. مراسم از ساعت ۱۱ صبح آغاز می‌شود. ایلان ماسک، مارک زاکربرگ، و شو چو از جمله چهره‌های برجسته فناوری در ایالات متحده از حاضران در این مراسم هستند.

در مراسم سوگند، کری آندروود، خواننده مشهور موسیقی کانتری، آهنگ «آمریکای زیبا» را اجرا خواهد کرد.

دونالد ترامپ یک شب پیش از ادای سوگند به عنوان رئیس‌جمهور ایالات متحده، در همایش هواداران خود در واشینگتن بر وعده‌های قبلی‌اش به ویژه دربارهٔ اخراج مهاجران غیرقانونی تاکید کرد و از آغاز دوره‌ای جدید در آمریکا سخن گفت.

آقای ترامپ شامگاه یکشنبه ۳۰ دی‌ماه در جمع هوادارانش گفت که «در آستانه بازپس‌گیری» ایالات متحده است و روز دوشنبه «پرده به روی سال‌های افول آمریکا بسته خواهد شد».

دونالد ترامپ پیش از این نیز بارها از دولت جو بایدن انتقاد کرده بود؛ انتقاداتی که از سوی دولت فعلی آمریکا رد می‌شود.

رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده در جمع هوادارانش بار دیگر وعده‌های قبلی خود را، از جمله دربارهٔ مهاجران، مرزها، ارتش، تراجنسیتی‌ها و علنی کردن پرونده‌هایی مانند ترور جان اف کندی، تکرار کرد.

هم‌زمان با مراسم روز دوشنبه، اعتراضات و رویدادهایی مانند «راهپیمایی مردمی در واشینگتن»، «روز ملی اقدام» و گردهمایی ال شارپتون به مناسبت روز مارتین لوتر کینگ جونیور برنامه‌ریزی شده است.

دونالد ترامپ قصد دارد پس از ادای سوگند ریاست‌جمهوری، مجموعه‌ای از فرمان‌های اجرایی را برای تعیین مسیر دولت جدید خود صادر کند. این فرمان‌ها شامل افزایش بازداشت مهاجران غیرقانونی، از سرگیری ساخت دیوار مرزی، و لغو برنامه‌های اقامت موقت است. او همچنین به دنبال پایان اعطای شهروندی خودکار به افرادی است که والدینشان به صورت غیرقانونی در آمریکا هستند.

در حوزهٔ انرژی، ترامپ قصد دارد مقررات اقلیمی دولت بایدن را لغو کند، حمایت از خودروهای برقی را متوقف سازد و بار دیگر از توافق‌نامه پاریس خارج شود. او همچنین برنامه دارد تعرفه واردات کالا را برای تقویت تولید داخلی افزایش دهد. ترامپ عفوهایی را برای برخی افراد مرتبط با حمله به کنگره در ۶ ژانویه ۲۰۲۱ صادر خواهد کرد.

از دیگر برنامه‌های او بازگشت به کارزار فشار حداکثری علیه ایران، پایان دادن به جنگ اوکراین، تغییر اساسی روابط آمریکا با ناتو و ساخت سامانه دفاع موشکی پیشرفته است.

در زمینه حقوق جنسیتی، ترامپ قصد دارد حمایت از مراقبت‌های بهداشتی و حقوق افراد تراجنسیتی را پایان دهد و مانع از شرکت ورزشکاران تراجنسیتی در ورزش‌های زنان شود. در راستای مبارزه با کارتل‌های مواد مخدر، ترامپ قصد دارد آنها را به عنوان سازمان‌های تروریستی خارجی اعلام کند. از سوی دیگر، او کار از خانه را لغو کرده و کارمندان فدرال را به دفاتر بازخواهد گرداند.

این دستورات که ممکن است به صورت مرحله‌ای منتشر شوند، بخشی از تلاش‌های ترامپ برای اعمال تغییرات گسترده از همان روزهای آغازین دولت جدیدش است.

دونالد ترامپ شامگاه یک‌شنبه گفت: «ما جلوی تهاجم به مرزهایمان را می‌گیریم، میهن‌پرستی را به مدارس خود برمی‌گردانیم، ایدئولوژی‌های وُوک چپ تندرو را از ارتش و از دولت خود بیرون می‌کنیم.»

«وُوک» (Woke) نام یک ایدئولوژی چپگرا است که در اصل خود، به موضوع مقابله فعالانه با برخی از تبعیض‌ها علیه برخی از طیف‌ها در جامعه مرتبط است. این مفهوم اما در سال‌های اخیر گاهی به‌صورت انتقادی برای اشاره به رویکردهای افراطی یا بیش از حد سیاسی در این زمینه‌ها استفاده می‌شود.

آقای ترامپ در این سخنرانی همچنین وعده داد که روز جمعه به لس‌آنجلس و مناطق آسیب‌دیده از آتش‌سوزی‌ها سفر خواهد کرد.

آتش‌بس غزه

دونالد ترامپ در سخنرانی خود همچنین از آغاز اجرای توافق آتش‌بس غزه و آزادی گروگان‌های اسرائیلی استقبال کرد و آن را «اولین گام به سوی صلح پایدار در خاورمیانه» خواند.

او در عین حال دلیل دستیابی به این توافق را پیروزی خود در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا عنوان کرد.

رئیس‌جمهور منتخب آمریکا در این باره گفت: «می‌دانیم که بایدن ادعا می‌کند که او و همکارانش این توافق را عملی کرده‌اند. قبل از هر چیزی، اگر من رئیس‌جمهور بودم، اصلاً [حمله پانزدهم اکتبر و گروگانگیری و جنگ] اتفاق نمی‌افتاد. ایران ورشکسته بود و پولی برای حمایت از حزب‌الله و حماس نداشت. پولی نداشتند و هیچ کاری نمی‌توانستند بکنند. اما این کار را کردند. ولی دیگر نمی‌گذاریم این اتفاقات تکرار شود.»

مذاکرات طولانی مربوط به آتش‌بس غزه در دولت فعلی آمریکا انجام شد و جو بایدن چند روز پیش در پاسخ به خبرنگاری که از او پرسید اعتبار این توافق به او تعلق می‌گیرد یا به دونالد ترامپ گفت: «آیا این یک جوک است؟»

مذاکرات دوحه در هفته‌های اخیر با حضور نمایندگان جو بایدن و همچنین استیو ویتکاف، فرستاده ویژه دونالد ترامپ به خاورمیانه، برگزار شد.

استیو ویتکاف در سخنرانی خود در جمع هواداران ترامپ اظهارات او را تکرار کرد و گفت دستیابی به توافق آتش‌بس غزه «بدون دونالد جِی. ترامپ» حاصل نمی‌شد.

همایشی «شبیه کارزار انتخاباتی»

به نوشته خبرگزاری آسوشیتدپرس، همایش شامگاه یکشنبه در واشینگتن «بسیار شبیه مبارزه انتخاباتی» بود.

این همایش در ورزشگاه «کپیتال وان» واشینگتن و با همان شعار کارزار انتخاباتی ترامپ، «عظمت را به آمریکا بازگردانید»، برگزار می‌شد.

در این همایش همچنین ایلان ماسک، مشاور ارشد دونالد ترامپ، و تعدادی دیگری از نزدیکان رئیس جمهور منتخب آمریکا سخنرانی کردند و گروه‌های موسیقی به اجرای برنامه پرداختند.

هواداران دونالد ترامپ همچنین برنامه‌های دیگری برای روز تحلیف ترتیب داده بودند که بیشتر آنها به دلیل هوای سرد به مکان‌های سربسته منتقل شده است.

درخواست بازگرداندن تجهیزات آمریکایی از افغانستان

روز یک‌شنبه دونالد ترامپ در بخش دیگری از سخنرانی خود گفت که ایالات متحده سالانه میلیاردها دلار به طالبان پرداخت می‌کند و تأکید کرد این کمک‌ها را متوقف خواهد کرد مگر اینکه این گروه تجهیزات نظامی آمریکا را بازگرداند.

ایالات متحده در زمان خروج آشفته خود از افغانستان در اوت ۲۰۲۱، حدود هفت میلیارد دلار تجهیزات نظامی را در این کشور باقی گذاشت. تسلط طالبان بر افغانستان به بحران اقتصادی عمیقی انجامیده است و بیش از نیمی از جمعیت ۲۴ میلیون نفری این کشور به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند.

ایالات متحده از زمان تسلط طالبان بیش از ۲٫۱ میلیارد دلار کمک بشردوستانه به افغانستان ارائه کرده است.

طالبان از زمان به قدرت رسیدن به دلیل نقض شدید حقوق بشر، به‌ویژه علیه زنان و دختران، با انتقادات شدید رهبران غربی و سازمان‌های بین‌المللی مواجه شده است.

XS
SM
MD
LG