لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۱:۳۱

«حسن پور از دو روز پیش اعتصاب غذا کرده است»


اتهامات عدنان حسن پور نقشه برداری از مختصات مراکز نظامی ايران، فراری دادن دو محکوم از استان خوزستان به خارج از کشور و مصاحبه با رسانه های بيگانه است.
اتهامات عدنان حسن پور نقشه برداری از مختصات مراکز نظامی ايران، فراری دادن دو محکوم از استان خوزستان به خارج از کشور و مصاحبه با رسانه های بيگانه است.

به گفته خانواده عدنان حسن پور - روزنامه نگار پيشين نشريات کرد زبان که به اعدام محکوم شده است - وی در اعتراض به حکم اعدام خود، دست به اعتصاب غذا زده است.


آقای حسن پور که اتهاماتش به گفته صالح نيکبخت وکيل مدافع پرونده، ربطی به فعاليت های مطبوعاتی اش ندارد، پيش تر نيز به مدت چند هفته اعتصاب غذا کرده بود.


اتهامات عدنان حسن پور نقشه برداری از مختصات مراکز نظامی ايران، فراری دادن دو محکوم از استان خوزستان به خارج از کشور و مصاحبه با رسانه های بيگانه است.


اما به گفته آقای نيکبخت، بر اساس قانون مجازات اسلامی، مجازات هيچ يک از اتهامات وارد شده ، «با فرض صحت، اعدام نيست.»


ليلی حسن پور، خواهر عدنان، در مصاحبه با راديوفردا، درباره آخرين وضعيت برادرش گفت: «روز پنجشنبه خانواده ام با عدنان ملاقات داشته اند. ملاقات طبق معمول از پشت شيشه و در حضور ماموران انجام گرفت.»


روز جمعه، ۱۸ آبان ماه، ديوان عالی کشور ايران حکم اعدام عدنان حسن پور را تاييد و همزمان حکم اعدام هيوا (عبدالواحد) بوتيمار ديگر متهم همين پرونده را نقض کرد.


خواهر عدنان حسن پور به راديو فردا گفت: «عدنان بعد از اين که فهميد حکمش از طرف ديوان عالی کشور تاييد شده، برای بار دوم دست به اعتصاب غذا زده است.»


  • «از وقتی که عدنان دستگير شده به صورت غيرقانونی با او برخورد شده است و از حقوقی همچون تماس تلفن با خانواده، خواندن کتاب يا رفتن به ورزشگاه زندان محروم است.»
خواهر عدنان حسن پور

خانم حسن پور تاکيد کرد که برادرش خواهان لغو حکم اعدام و همچنين بهبود وضعيت نگهداری زندان است.


به گفته وی «از وقتی که عدنان دستگير شده به صورت غيرقانونی با او برخورد شده است و از حقوقی همچون تماس تلفن با خانواده، خواندن کتاب يا رفتن به ورزشگاه زندان محروم است.»


ليلی حسن پور خواهر عدنان، در در ان مصاحبه افزود که وکيل مدافع پرونده، صالح نيکبخت از تاييد حکم بسيار نگران است و گفته است که «اتهام عدنان در رديف جرم های محاربه قرار نمی گيرد و مجازات او بر اساس قانون نبايد اعدام باشد.»


خواهر اين محکوم به مرگ، از قول وکيل پرونده گفت: «آقای سلطان بخش، قاضی پرونده عدنان در مريوان پرونده را برای بررسی مجدد در اختيار وکيل متهم قرار نمی دهد و اين نگرانی وجود دارد که به خاطر تعلل در انتقال پرونده، حکم اعدام، پيش از بررسی مجدد، اجرا شود.»


عدنان حسن پور روزنامه نگار هفته نامه توقيف شده «اسو» بوده است. هيوا (عبدالواحد) بوتيمار نیز عضو هيات مديره انجمن غير دولتی سبزچيا بوده و مدیريت نشريه ای به همين نام را بر عهده داشته است. این دو نزديک به ۱۰ ماه پيش توسط نيروهای امنيتی در مريوان بازداشت شدند.


عدنان حسن پور در تاريخ ۲۲ خرداد ماه ۸۶ در دادگاهی غيرعلنی و بدون حضور وکيل خود محاکمه شد و در تاريخ ۲۶ تيرماه حکم اعدام وی از سوی دادگاه انقلاب مريوان صادر و به خانواده و يکی از وکلايش، سيروان هوشمندی ابلاع شد.


پرونده آقای حسن پور به همراه هيوا بوتيمار، به دليل سابقه فعاليت مطبوعاتی هر دو متهم، با بازتابی بسيار گسترده در ميان مدافعان حقوق بشر و آزادی بيان همراه شد.


اما به گفته عليرضا جمشيدی سخنگوی قوه قضاييه، پرونده اين دو متهم، ارتباطی با فعاليت روزنامه نگاری آنان نداشته است.


اين موضوع از سوی صالح نيکبخت، وکيل مدافع متهمين نيز تاييد شده است.


اما خانواده و نزديکان عدنان حسن پور و هيوا بوتيمار، در چند ماه اخير در مصاحبه با رسانه های گوناگون و با صدوراطلاعيه های مختلف، اين دو نفر را از اتهامات وارده مبرا دانسته اند و می گويند که هر دو متهم، تنها به دليل فعاليت در رسانه ها و هم چنين فعاليت های به گفته آنها «اجتماعی»، با برخورد مقام های قضايی رو به رو شده اند.


XS
SM
MD
LG