لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۷:۱۸

«ایران و آمریکا در عراق با هم مذاکره می کنند»


آمريکا چهارماه بعد از اشغال سفارت اين کشور در تهران در سال ۱۳۵۸ خورشيدی، روابط رسمی و ديپلماتيک خود را با ايران قطع کرده است.
آمريکا چهارماه بعد از اشغال سفارت اين کشور در تهران در سال ۱۳۵۸ خورشيدی، روابط رسمی و ديپلماتيک خود را با ايران قطع کرده است.

وزارت امور خارجه ايران روز یکشنبه اعلام کرد که به زودی، نمايندگان دو کشور ايران و آمريکا، درباره عراق با هم مذاکره خواهند کرد.


به گزارش خبرگزاری های ایران، محمد علی حسينی، سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست هفتگی خود با خبرنگاران، گفت که ايران، در راستای حمايت از دولت نوری المالکی و «تقويت امنيت عراق»، با طرف آمريکايی، مذاکره خواهد کرد.


به گفته آقای حسينی، آمريکا «رسما و به واسطه عراق»، از ايران خواسته است که برای بحث درباره امنيت عراق، پای ميز مذاکره بنشيند.


آمريکا چهارماه بعد از اشغال سفارت اين کشور در تهران در سال ۱۳۵۸ خورشيدی، روابط رسمی و ديپلماتيک خود را با ايران قطع کرده است و در حال حاضر، دو کشور هيچ گونه رابطه رسمی ندارند.


پيش از اين و در آستانه برگزاری نشست شرم الشيخ که به امنيت و ثبات عراق اختصاص داشت، همزمان با حضور وزرای امور خارجه دو کشور، مقام های آمريکايی اعلام کرده بودند که مشکلی برای مذاکره با ايران درباره اوضاع عراق ندارند.


اما در حاشيه اين نشست، به رغم برخی تلاش های وزرای امور خارجه چند کشور عربی، به ويژه وزير امور خارجه کشور ميزبان يعنی مصر، گفت و گو ميان وزرای امور خارجه دو کشور ايران و آمريکا، از يک مکالمه بسيار کوتاه، فراتر نرفت.


سخنگوی وزارت امور خارجه ايران گفت: «ما همواره گفته ايم که مجاری رسمی، بهترين کانال ارايه طرح ها و نظرهای کشورهای مختلف است.»



چنانکه محمد علی حسينی، سخنگوی وزارت امور خارجه ايران، روز يکشنبه اعلام کرد، محل مذاکره پيش روی ايران و آمريکا «حتما عراق» خواهد بود و «سطح تيم مذاکره کننده» تا پايان هفته جاری مشخص خواهد شد.

دو روز پيش، (جمعه) نيکلاس برنز، معاون وزارت امور خارجه آمريکا به خبرگزاری آسوشيتدپرس گفته بود که پيشنهاد مذاکره آمريکا و ايران، «بسيار جدی» است.


وی در همين روز از تهران گلايه کرده بود که با موضوع مذاکره، برخوردی «دوگانه» دارد و افزوده بود: «دولتمردان ايرانی نمی توانند برای برگزاری چنين مذاکراتی پاسخ مثبت بدهند. آنها منتظر و دو دل هستند و پاسخ صريح نمی دهند.»


چنانکه محمد علی حسينی، سخنگوی وزارت امور خارجه ايران، روز يکشنبه اعلام کرد، محل مذاکره پيش روی ايران و آمريکا «حتما عراق» خواهد بود و «سطح تيم مذاکره کننده» تا پايان هفته جاری مشخص خواهد شد.


استقبال آمریکا از مذاکره با ایران


در همین حال ايالات متحده آمريکا اعلام کرد که از طرح مذاکرات مستقيم با ايران بر سر مساله عراق استقبال می کند.
آنا مک برايد، سخنگوی ديک چنی معاون رييس جمهور آمريکا، با تاييد خبر گفت وگوی میان تهران و واشینگتن، به خبرگزاری فرانسه در قاهره گفت: «ما خواستار مذاکره با ايران تنها در چارچوب مساله عراق آن هم در حد سفيران بين دو کشور هستيم.»


خانم مک برايد، تاکيد کرد که اين درخواست مساله تازه ای نيست و بيانگر موضع اوليه ايالات متحده است.


او در عين حال که به خبرنگاران گفت از همه جزييات اين موضوع اطلاعی ندارد، گفت: از آنچه ايران در اين باره اعلام کرده می توان دريافت که ايالات متحده فقط در«کانال بغداد» مايل به گفت و گو با ايران است.



پيش از اين، آمريکا اعلام کرده بود که با ملاقات خانواده های پنج ايرانی بازداشت شده در اربيل، موافقت کرده است، اما هنوز تاريخ دقيقی برای انجام اين ملاقات اعلام نشده است.


بازداشت پنج ايرانی که در يکی از دفاتر جمهوری اسلامی ايران در اربيل مشغول به کار بودند، در چند ماه اخير بر تيرگی روابط تهران و واشينگتن افزوده بود.


ايران می گويد که اين پنج تن ديپلمات هستند و طبق قوانين مربوط به مصونيت ديپلمات ها، بازداشت آنها توسط نيروهای آمريکايی غيرقانونی است، اما آمريکا می گويد که اين افراد را به ظن همکاری با «شبکه ورود مواد منفجره از ايران به عراق»، بازداشت کرده است.


XS
SM
MD
LG