لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۳۶

چین خواهان همکاری بیشتر ایران با آژانس شد


جيانگ يو، سخنگوی وزارت امور خارجه چين در يک کتفرانس خبری گفت: «ما اميدواريم ايران همکاری خود را با آژانس بيشتر کند و به طور جدی به تعهداتش پايبند بماند.»
جيانگ يو، سخنگوی وزارت امور خارجه چين در يک کتفرانس خبری گفت: «ما اميدواريم ايران همکاری خود را با آژانس بيشتر کند و به طور جدی به تعهداتش پايبند بماند.»

وزارت امور خارجه چين، ضمن تاکيد بر حمايت اين کشور از توافق ايران و آژانس بين المللی انرژی هسته ای، خواهان «همکاری بيشتر ايران با آژانس» شد.


به گزارش خبرنگار راديو فردا در پکن، جيانگ يو، سخنگوی وزارت امور خارجه چين در يک کتفرانس خبری گفت: «ما اميدواريم ايران همکاری خود را با آژانس بيشتر کند و به طور جدی به تعهداتش پايبند بماند.»


چين يکی از اعضای دايمی شورای امنيت است که هفته آينده، در مذاکرات گروه ۵+۱ شرکت خواهد داشت تا موضوع «تشديد تحريم های ايران به دليل سرپيچی از قطعنامه های شورای امنيت» را در کنار نمايندگان ديگر اعضای دايمی شورای امنيت و آلمان، بررسی کند.


  • «ما اميدواريم ايران همکاری خود را با آژانس بيشتر کند و به طور جدی به تعهداتش پايبند بماند.»
سخنگوی وزارت امور خارجه چین

گزارش خبرنگار راديو فردا از چين می افزايد که آقای جيانگ، در جمع خبرنگاران حاضر در پکن، از ارائه پاسخ روشن به اينکه آيا دولت چين از دور جديد تحريم ها عليه ايران حمايت می کند يا خير سر باز زد.


وی همزمان با ورود مصطفی پورمحمدی، وزير کشور ايران به چين، در يک کنفرانس خبری حاضر شده بود.


آقای پورمحمدی پس از ورود به خاک چين در جمع خبرنگاران گفت: «ايران به تعهدات خود احترام می گذارد و لازم است تا دوستان ما در جريان اين توافق قرار گيرند.»


مقامات ايران روز چهارشنبه هشدار دادند که اگر آژانس بين المللی انرژی اتمی از اعمال تحريم های بيشتر بر ايران حمايت کند تهران توافق بدست آمده با آژانس را زير پا خواهد گذاشت.


«مخالفت روسيه با تحريم»


در حالی که آمريکا از نشستی در هفته آينده برای بحث درباره تشديد تحريم ها عليه ايران خبر داده است، يک روزنامه بريتانيايی به نقل از مقام های روس گزارش داده است که روسيه، با اعمال تحريم های بيشتر عليه ايران، مخالف است.


به گزارش روزنامه فايننشال تايمز، يک مقام کرملين - کاخ رياست جمهوری - روز چهارشنبه گفته است که روسيه از تحريم های جديد شورای امنيت حمايت نمی کند.


وی که نامش فاش نشده است، اظهار داشت: «برنامه اتمی ايران همچنان مورد توجه است و ما قطعنامه هايی در سازمان ملل در اين باره به تصويب رسانده ايم و اين کافی به نظر می رسد.»


وی با اشاره به توافق اخير ايران با آژانس درباره پاسخگويی به تمام ابهامات مطرح پيرامون برنامه های گذشته هسته ای ايران گفت: «ما شاهد تحرکات مشخصی از سوی ايران، به ويژه در ارتباط با مسئله آژانس هستيم و در ارتباط با ايران بردبارانه با آمريکا همکاری کرده ايم. اگرچه ممکن است از نظر آمريکا اين همکاری زياد نبوده است.»


به نظر کارشناسان و تحليلگران سياسی، اين موضع روسيه می تواند ناخرسندی آمريکا را به دنبال داشته باشد، چرا که اين کشور در پی اعمال تحريم های بيشتر عليه ايران است.


به گفته شان مک کورمک، در نشست نمايندگان اعضای دايمی شورای امنيت سازمان ملل متحد و آلمان در بيست و يکم سپتامبر در واشينگتن، درباره اين که «قطعنامه جديد شامل چه تحريم هايی خواهد بود» تصميم گيری می شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا چهارشنبه شب اعلام کرد: «واشينگتن هفته آينده ميزبان کشورهای موسوم به ۱+۵خواهد بود تا درباره اعمال تحريم های جديد بر ايران تصميم گيری کنند.»

کشورهای گروه ۱+۵ شامل اعضای دايمی شورای امنيت - روسيه، چين، آمريکا، بريتانيا و فرانسه - به همراه کشور آلمان است.


به گفته شان مک کورمک، در نشست نمايندگان اعضای دايمی شورای امنيت سازمان ملل متحد و آلمان در بيست و يکم سپتامبر در واشينگتن، درباره اين که «قطعنامه جديد شامل چه تحريم هايی خواهد بود» تصميم گيری می شود.

آمريکا توافق ايران با آژانس را برای حل مساله هسته ای ايران کافی نمی داند. بريتانيا، فرانسه و آلمان نيز روز چهارشنبه به نمايندگی از اتحاديه اروپا در بيانيه ای ناخشنودی خود را از اين توافق و ادامه سرپيجی ايران از اجرای قطعنامه های شورای امنيت درباره لزوم تعليق غنی سازی اورانيوم، اعلام کردند.

به گفته کشورهای غربی، ايران با توافق تازه با آژانس بين المللی انرژی اتمی در تعيين جدول زمانی برای «رفع ابهامات» و پاسخگويی به «سوال های باقی مانده»، کوشيده است تا از وضع تحريم های جديد جلوگيری کند.


کلاوس پيتر گوتوالد، نماينده آلمان در آژانس بين المللی انرژی اتمی گفته است: «ما نمی خواهيم فقط گذشته برنامه هسته ای ايران روشن شود، بلکه نيازمند تعهد کامل ايران در حال حاضر و آينده درباره اجتناب از نظامی کردن برنامه هسته ای آن هستيم.»


XS
SM
MD
LG