لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۶:۵۶

حسن روحانی: مملکت ملک طلق هیچ کس نیست


سخنان اخير حسن روحانی حاوی يکی از تندترين انتقاداتی است که از زمان به قدرت رسيدن محمود احمدی نژاد تا امروز، عليه رییس جمهوری مطرح شده است.
سخنان اخير حسن روحانی حاوی يکی از تندترين انتقاداتی است که از زمان به قدرت رسيدن محمود احمدی نژاد تا امروز، عليه رییس جمهوری مطرح شده است.

حسن روحانی، رييس سابق تيم مذاکرات هسته ای ايران در اظهاراتی کم سابقه و در انتقاد از محمود احمدی نژاد، رييس جمهوری اسلامی ايران گفت که بر تعداد دشمنان ايران در عرصه جهانی افزوده شده و «نابسامانی اقتصادی»، مردم را تحت فشار قرار داده است.


وی که روز چهارشنبه در جمع اعضای شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه – از احزاب راست ميانه و نزديک به اکبر هاشمی رفسنجانی – سخنرانی می کرد، بدون اينکه نامی از محمود احمدی نژاد ببرد، وی و اطرافيانش را به «تنگ نظری، خودخواهی و عدم اعتنا به نظرات ديگران» متهم کرد.


  • «دوران مسئوليت های همه ما زودگذر است. کشور، ملک طلق کسی نيست. احساس مالکانه داشتن نسبت به مردم و کشور بزرگترين مشکل و درد بی درمان جامعه ماست.»
حسن روحانی

اظهارات تازه آقای روحانی توسط دو خبرگزاری داخلی – ايسنا و مهر – منتشر شده و خبرگزاری آسوشيتدپرس نيز در مصاحبه با برخی از کسانی که در محل سخنرانی حاضر بودند، صحت آن را تاييد کرده است.


سخنان اخير حسن روحانی حاوی يکی از تندترين انتقاداتی است که از زمان به قدرت رسيدن محمود احمدی نژاد تا امروز، عليه رییس جمهوری مطرح شده است.


هر چند که پيش از اين نيز گروه های مختلف سياسی در ايران از جمله اصلاح طلبان و محافظه کاران ميانه رو، هرازگاهی از آنچه «افزايش تنش ميان ايران و جهان» و «ناتوانی احمدی نژاد برای بهبود اقتصاد ايران» می خواندند، انتقاد کرده بودند.


واکنش به احمدی نژاد


حسن روحانی در حالی «برخی مسئولين کشور» را به باد انتقاد گرفته است که در روز جمعه هفته گذشته، محمود احمدی نژاد نيز او را به انجام «مذاکرات خودسرانه» متهم کرده بود.


اگرچه با پيروزی محمود احمدی نژاد در انتخابات رياست جمهوری، حسن روحانی که هدايت مذاکرات هسته ای ايران را به عهده داشت، جای خود را به علی لاريجانی داد، اما کماکان به عنوان يک روحانی با نفوذ، عضو نهادهای حساس و با قدرتی چون شورای عالی امنيت ملی، مجمع تشخيص مصلحت نظام و مجلس خبرگان است.


وی ماه گذشته در سفری به آلمان، به شکل غيررسمی با چند تن از مقام های عالی رتبه اين کشور ديدار کرد و قرار بود که با خاوير سولانا، مسئول سياست خارجی اتحاديه اروپا نيز مذاکره کند، اما اين ديدار صورت نگرفت.


اين سفر با انتقاد گسترده حاميان محمود احمدی نژاد روبه رو شد و از جمله سخنگويان دولت و وزارت امور خارجه به صراحت از آن انتقاد کردند.


با اين حال، آقای روحانی اين انتقادها را رد کرد و گفت که سفر و اقداماتش با اطلاع مستقيم رهبر جمهوری اسلامی انجام می گيرد.


اما به رغم اين تاکيد، آقای احمدی نژاد هفته گذشته، حسن روحانی را به انجام اقدامات خودسرانه در پرونده هسته ای متهم کرد.


  • «در سال های پيش وقتی قيمت نفت به مرز ۱۸ يا ۲۰ دلار می رسيد، احساس بر اين بود که وضع اقتصادی خوبی در انتظار است. اما اکنون با نفت ۸۰ دلاری که قدرت اقتصادی ما چند برابر شده است.»
حسن روحانی

اکنون به نظر می رسد آقای روحانی در ادامه اين مجادله، بر دامنه انتقادهای خود از محمود احمدی نژاد و هوادارانش افزوده است.


وی روز چهارشنبه گفت: «دوران مسئوليت های همه ما زودگذر است. کشور، ملک طلق کسی نيست. احساس مالکانه داشتن نسبت به مردم و کشور بزرگ ترين مشکل و درد بی درمان جامعه ماست. منافع و مسايل ملی مربوط به همه ملت است و همه بايد مسئوليت خود را درباره آن انجام دهند.»


وی تاکيد کرد که «مسائل مهم» را نمی توان به «يک يا چند نفر سپرد» و افزود: «اکنون در حوزه بين المللی بيش از هميشه مورد تهديد هستيم. ديپلماسی يک کشور زمانی موفق است که اجازه ندهد دشمن ديگر کشورها را عليه منافع ملی کشورمان به خود پيوند دهد. يک ضرب المثل ايرانی می گويد يک دشمن زياد است و هزار دوست کم. اگر همه کشورهای جهان با ما باشند کم است و اگر يک کشور دشمن باشد زياد است.»


«وضعيت نابسامان اقتصاد ايران» نيز يکی از محورهای اصلی انتقادهای حسن روحانی را تشکيل می داد.


وی گفت: «در سال های پيش وقتی قيمت نفت به مرز ۱۸ يا ۲۰ دلار می رسيد، احساس بر اين بود که وضع اقتصادی خوبی در انتظار است. اما اکنون با نفت ۸۰ دلاری که قدرت اقتصادی ما چند برابر شده است. متاسفانه آثار يک اقتصاد سالم و پويا را نميبينيم. اگر يک برنامه دقيق و همه جانبهای داشتيم بسياری از مشکلات کشور در اين شرايط قابل حل بود.»


XS
SM
MD
LG