لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۶:۰۲

تبلیغات انتخاباتی زیر پوست ورزش


پيشتر هم ديده شده بود که در هنگامه انتخابات، راديو و تلويزيون دولتی ايران با استفاده از حاشيه های ورزشی، برنامه هايی ويژه پخش می کردند، اما در روزهای اخير، اين سياست به صورت گسترده تری در رسانه ملی خودنمايی می کند.
پيشتر هم ديده شده بود که در هنگامه انتخابات، راديو و تلويزيون دولتی ايران با استفاده از حاشيه های ورزشی، برنامه هايی ويژه پخش می کردند، اما در روزهای اخير، اين سياست به صورت گسترده تری در رسانه ملی خودنمايی می کند.
از همان هنگام که شمارش معکوس روزها برای شروع مسابقات آسيايی هنوز به عدد هفت نرسيده بود، تبليغات دو انتخابات پيش روی ايران آغاز شد؛ صدا و سيمای جمهوری اسلامی، بخش عمده ای از تيزرهای مهيج برای شرکت مردم در انتخابات آخر اين هفته را لا به لای برنامه های ورزشی گنجانده و سعی دارد از محبوبيت ورزش ميان جوانان، برای انتقال پيام سياستمداران بهره ببرد.

اين تبليغات گرچه بی سابقه نيست اما در نگاه بسياری از صاحب نظران «کم سابقه» است. پيشتر هم ديده شده بود که در هنگامه انتخابات، راديو و تلويزيون دولتی ايران با استفاده از حاشيه های ورزشی، برنامه هايی ويژه پخش می کردند، اما در روزهای اخير، اين سياست به صورت گسترده تری در رسانه ملی خودنمايی می کند.

«ديدار آسيايی»

طی برگزاری مسابقات آسيايی دوحه ۲۰۰۶، برنامه تلويزيونی «ديدار آسيايی» در شبکه سه (که بيشتر، مسابقات ورزشی مختلف را پوشش می دهد) پخش رقابت های ورزشکاران ايرانی در اين تورنمنت را برعهده گرفته است. به همين دليل اين برنامه زنده، به يکی از پربيننده ترين برنامه های حال حاضر در بين شش شبکه تلويزيون بدل شد.

همراه با مجريان متعدد اين برنامه، تمامی کارشناسانی که در استوديو ۱۴ شبکه سوم مقابل دوربين پخش قرار می گيرند، در ابتدای صحبت های خود از تماشاگران می خواهند تا در انتخابات شرکت کنند.

مجريان شناخته شده ای چون «جواد خيابانی»، «عادل فردوسی پور»، «بهزاد کاويانی»، «پيمان يوسفی» و... نيز متناوباً لابه لای بخش های مختلف برنامه شرکت در انتخابات خبرگان رهبری و شورای شهر را يادآوری می کنند.

حتی برخی چهره های ورزشی که به عنوان مهمان در ديدار آسيايی ظاهر می شوند يا نفرات اعزامی به مسابقات، در ارتباط های مستقيم با دوحه؛ پيش از هرچيز از اين اتفاق سياسی صحبت می کنند.

يکی از داغ ترين لحظه های اين برنامه زمانی بود که «حسين رضازاده» اولين ورزشکار طلايی ايران در بازی های آسيايی، در استوديو حاضر شده و پس از تاکيد بسيار بر پيام تبريک آيت الله خامنه ای به خود، شرکت در انتخابات خبرگان را «وظيفه شرعی و تکليف مردم» دانست.

حاشيه مهم تر از متن

فوتباليست های تيم اميد با صعود به مراحل بالاتر مسابقات، اين شانس را يافته اند تا در جريان ارتباط های مستقيم صوتی و تصويری با محل دهکده المپيک دوحه، دفعات بيشتری در نقش مبلغ انتخابات آينده ظاهر شوند.

گزارشگران مسابقات ليگ برتر فوتبال ايران هم طی گزارش بازی های دو هفته اخير، چه در راديو و چه از تلويزيون، چندين بار درباره لزوم دادن رای و شرکت در انتخابات صحبت کردند.

اين بمباران تبليغاتی تا آنجا پيش رفته که حتی در يکی از بخش های خبری ورزشی تلويزيون، خبری با مضمون تعداد کانديدهای انتخابات شورای شهر و گمانه زنی درباره آمار رای دهندگان اين دو همه پرسی، خوانده شد!

«۲۸ و ۲۹»

يکی ديگر از نمايش های ويژه اين روزهای تلويزيون، برنامه ترکيبی «۲۸ و ۲۹» است که گرچه مستقيماً به موضوع انتخابات می پردازد اما در آن هم از تصاوير مسابقات ورزشی و مصاحبه با ستاره های مختلف ايران استفاده شده است. در اين برنامه خوش آب و رنگ که از موسيقی بسيار شاد و صحنه هايی از پيروزی های ملی پوشان سود می برد، سعی شده با تحريک احساسات ملی گرايانه تماشاگران، آن ها را به شرکت در انتخابات تشويق کند.

انتخاب اعداد ۲۸ و ۲۹ برای نام اين برنامه، به دليل برگزاری بيست و هشت و بيست و نهمين انتخابات سراسری پس از انقلاب اسلامی در ايرن است.

اجرای «۲۸ و ۲۹» بر عهده کمدين اين گونه مناسبت ها يعنی «محسن حاجيلو»، برادر «اصغر حاجيلو» بازيکن و مربی اسبق تيم فوتبال استقلال تهران است.

آقای حاجيلو پيشتر هم در آستانه دوره های انتخابات گذشته، برنامه های مشابهی (همچون: سبز در سبز يا ۲۷ در ۲۸) را روی آنتن داشت.
XS
SM
MD
LG