لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۰:۳۴

مشکینی: انرژی اتمی، حق شرعی همه جهان است


علی مشکینی در حضور بسیاری از مقام های عالی رتبه جمهوری اسلامی، سخنرانی کرد.
علی مشکینی در حضور بسیاری از مقام های عالی رتبه جمهوری اسلامی، سخنرانی کرد.
علی مشکينی، رييس مجلس خبرگان در نخستين نشست دوره چهارم اين مجلس، انرژی هسته ای را «حق شرعی» تمامی «کشورهای جهان»، توصيف کرد.

سرانجام بعد از ماهها انتشار شايعات گوناگون درباره «اهميت» چهارمين دوره مجلس خبرگان رهبری، اين دوره از مجلس خبرگان، نخستين نشست خود را در ساختمان قديمی مجلس شورای اسلامی برگزار کرد.

به گزارش خبرگزاری های داخلی، در اين نشست، آيت الله علی مشکينی به عنوان تنها نامزد رياست، به سمت رييس مجلس خبرگان انتخاب شد.

اکبر هاشمی رفسنجانی که برخی صاحبنظران از او به عنوان « يکی از بخت های اصلی تصدی رهبری بعد از آيت الله خامنه ای» ياد می کنند نيز در نشست روز سه شنبه، در کنار محمد يزدی، به عنوان معاونين آقای مشکينی، انتخاب شدند.

در نظام سياسی جمهوری اسلامی ايران، مجلس خبرگان وظيفه دارد که بر عملکرد رهبر جمهوری اسلامی نظارت کند و در صورت مرگ وی، يا چنانکه در قانون تصريح شده، ناتوانی وی برای اداره امور، رهبری جديد برای جمهوری اسلامی انتخاب کند.

«مجلس اولی العزم»


آيت الله مشکينی، رييس مجلس خبرگان رهبری در نخستين سخنرانی خود در اين مجلس، درباره اهميت اين مجلس، «حکم» اعضای خبرگان را «نافذتر از پيامبران اولی العزم» توصيف کرد.

صفت «اولی العزم»، از توصيفات مذهبی برای پيامبرانی است که «صاحب کتاب» ناميده می شوند و بنا به دستورات دين اسلام، از «مهم ترين» پيشوايان مذهبی جهان هستند.

اکبر هاشمی رفسنجانی، دوشادوش آیت الله مشکینی، وارد صحن مجلس شد. وی را یکی از «بخت های اصلی تصدی مقام رهبری» توصیف می کنند.

به گزارش خبرگزاری ايلنا، علی مشکينی همزمان با قياس اعضای مجلس خبرگان با «مهم ترين پيامبران»، گفت: «تصميمات پيامبران اولی العزم، بر کل ملتشان نافذ بود اما اعضای مجلس خبرگان، اولی العزمترند، چون تصميمشان برای ملت، نافذتر است.»


وی اين سخنان را در حضور عالی ترين مقام های جمهوری اسلامی ايران بيان کرد؛ مقام هايی چون محمود احمدی نژاد، رييس جمهوری، محمود هاشمی شاهرودی، رييس قوه قضاييه، علامعی حداد عدل، رييس مجلس و رحيم صفوی فرمانده سپاه که همگی بر روی صندلی های ويژه ميهمانان عالی رتبه، نشسته بودند.

حق «شرعی» انرژی هسته ای

علی مشکينی در بخش ديگری از سخنانش، انرزی هسته ای را «حق شرعی» هر کشوری در جهان دانست و گفت که کشور آمريکا، جهان را به مثابه يک «دهکده» می نگرد و می خواهد «کدخدای» اين دهکده باشد.

وی به برنامه هسته ای جمهوری اسلامی ايران اشاره کرد که جمعی از کشورهای جهان چون آمريکا، آلمان، فرانسه و بريتانيا، می گويند که «احتمالا» ايران از آن برای ساخت سلاح هسته ای بهره خواهد برد.

رييس مجلس خبرگان همچنين به شکلی ضمنی به احتمال حمله آمريکا به ايران اشاره کرد و مدعی شد که «ملت ايران» از سوی «خداوند»، قدرتی ويژه برای دفاع از خود، دريافت کرده است.

وی علت «اهدای چنين قدرت ويژه ای» را به ايرانی ها، سه موضوع «رهبری آيت الله خامنه ای بر ملت ايران»، «اعتقاد ايرانی ها به اصل دينی توحيد» و «باور داشتن به ظهور يک منجی»، ذکر کرد.

انتخاب رهبر بعدی

مجلس خبرگان رهبری، يک بار در خرداد ماه سال ۶۸ خورشيدی و در فاصله بسيار کوتاهی بعد از مرگ آيت الله خمينی، رهبر پيشين، آيت الله خامنه ای را به عنوان رهبر جديد معرفی کردند.

چهارمين دوره مجلس خبرگان رهبری نيز از اين جهت پيش از اين مورد توجه رسانه ای ايران وجهان قرار گرفته که برخی احتمال می دهند، به دلايل گوناگون، انتخاب دوباره رهبر، به عهده اعضای اين دوره قرار گيرد.

همزمان با انتشار شايعاتی درباره «بيماری سخت» آيت الله خامنه ای، زمزمه هايی از رقابتی پنهان ميان دو روحانی پرنفوذ برای دستيابی به صندلی رهبری جمهوری اسلامی، از چندين ماه پيش از انتخابات اين دوره مجلس خبرگان منتشر شد.

اکبرهاشمی رفسنجانی و محمدتقی مصباح يزدی، روحانيونی هستند که بسياری از گمانه زنی ها، حول نام آنها منتشر شده است. هر دوی اين افراد هم اکنون عضو مجلس خبرگان هستند و هر دو هواداران سرسختی در ميان ديگر روحانيون اين مجلس دارند.

چهارمين دوره مجلس خبرگان رهبری، تا نه سال و سه ماه ديگر، اين «اختيار» را دارد که آيت الله خامنه ای را برکنار کند و روحانی ديگری را به جای به رهبری برساند؛ اختياری که در نگاه برخی از تحليل گران، می تواند در لحظات حساس و ويژه، معادلات سياسی نظام کنونی ايران را به کلی دگرگون کند.


XS
SM
MD
LG