لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۴۹

ایران به برنامه بین‌المللی «حذف همه‌گیری ایدز» پیوست


به گفته رییس اداره ایدز وزارت بهداشت ، این بیماری در ایران همچنان سیر صعودی دارد
به گفته رییس اداره ایدز وزارت بهداشت ، این بیماری در ایران همچنان سیر صعودی دارد

در پی تصویب برنامه مشترک سازمان ملل متحد در زمینه ایدز برای رسیدن به هدف حذف همه‌گیری ایدز تا سال ۲۰۳۰ میلادی، ایران نیز از پیوستن خود به این معاهده بین‌المللی خبر داد.

به گزارش ایسنا، خبرگزاری دانشجویان ایران، رییس اداره ایدز وزارت بهداشت ضمن اعلام این خبر، اهداف ۹۰-۹۰-۹۰ را در حذف این همه‌گیری تشریح کرد.

عباس صداقت گفت بر اساس این اهداف انتظار می‌رود تا سال ۲۰۲۰ میلادی، ۹۰ درصد مبتلایان به اچ آی وی شناسایی شوند، ۹۰ درصد افراد شناسایی شده تحت درمان لازم قرار گیرند و در ۹۰ درصد افراد تحت درمان اطمینان حاصل شود که درمان با ثبات و پایدار و موفق است و تا سال ۲۰۳۰ به حذف همه‌گیری برسیم.

please wait

No media source currently available

0:00 0:04:59 0:00
لینک مستقیم

تصمیم جدید سازمان ملل بر اساس آن صورت گرفته که طی چند سال اخیر با تلاش دانشمندان و پژوهشگران، روند بیماری ایدز در دنیا رو به کاهش نهاده؛ لذا تصمیم جهانی بر این است که برای سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۳۰برنامه جدیدی تهیه شود به نام " حذف همه‌گیری ایدز". این به آن معناست که در هیچ کشوری ایدز، یک دغدغه و یک مشکل بهداشتی، یک مشکل اجتماعی و یک مشکل فرهنگی نباشد و ابتلا به این بیماری یک ابتلای ساری و جاری در جوامع تلقی نشود.

عباس صداقت رییس اداره ایدز وزارت بهداشت در عین حال اعتراف کرده است که تنها یک سوم افراد مبتلا به ایدز در کشور شناسایی شده‌اند و بر این اساس رسیدن به این تعهد بین‌المللی را "دشوار" ولی "انجام شدنی" توصیف کرده و افزوده که کشورهایی در حال حاضر به این اهداف رسیده‌اند.

به گفته این مقام وزارت بهداشت، ایدز در ایراننه تنها سیر نزولی پیدا نکرده، بلکه همچنان سیر صعودی دارد.

عباس صداقت با اشاره به جوان بودن کشور و کاهش سن ابتلا به ایدز، ادامه داد: در سال‌های اخیر میزان ابتلا به HIV در کشور افزایش یافته و به عبارتی سن ابتلا آهسته آهسته پایین‌تر آمده است. هرچه سن ابتلا پایین‌تر باشد، کشور در معرض خطر بیشتر است.

وی افزود از سوی دیگر تعداد زنان مبتلا، به خصوص در دو سال اخیر افزایش یافته است. هرکشوری که تعداد زنان مبتلا در آن بیشتر باشد، در معرض خطر بیشتری است؛ زیرا نسل‌های آینده نیر می‌توانند مبتلا شوند.

رییس اداره ایدز وزارت بهداشت همچنین اذعان کرد که بسیاری از جوانان از راه‌های انتقال بیماری آگاهی صحیح ندارند.

وی در پایان توصیه کردافرادی که سابقه رفتارهای پرخطر دارند با آزمایش HIV، هر چه سریع‌تر از وضعیت ابتلای خود به این بیماری مطلع شوند تا بتوانند از خدمات درمانی و مراقبتی مناسب در مراکز مشاوره بیماری‌های رفتاری بهره‌مند شوند.

XS
SM
MD
LG