لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۶:۵۴

رای‌گیری برای قطعنامه چهارم؛ فهرست تحریم‌های احتمالی علیه ایران منتشر شد


شورای امنیت سازمان ملل تا ساعاتی دیگر در باره قطعنامه چهارم تحریمی علیه ایران رای گیری می کند.
شورای امنیت سازمان ملل تا ساعاتی دیگر در باره قطعنامه چهارم تحریمی علیه ایران رای گیری می کند.
۱۵ عضو شورای امنيت، ساعت ۱۰ صبح به وقت نيويورک، چهارمين قطعنامه تحريمی عليه ايران را به رأی می‌گذارند. یک دانشمند هسته‌ای، ۲۲ شرکت که به ارتباط داشتن با برنامه های اتمی و موشکی ايران متهم شده‌اند، ۱۵ مؤسسه متعلق به سپاه و سه نهاد زير مجموعه خطوط کشتيرانی ايران، در فهرست تحريم‌های احتمالی قرار دارند.

خبرگزاری ها و رسانه های بین المللی لیست تحریم های جدید را که در پیش نویس قطعنامه نوشته شده، منتشر کرده اند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، تنها فردی که در لیست تحریم ها قرار دارد، جواد رحيقی است که رياست مرکز فن آوری های هسته ای سازمان انرژی اتمی ايران را بر عهده دارد. یکی از مسئولیت های این مرکز، نظارت بر تاسیسات غنی سازی اورانیوم در اصفهان است.

برخی از موسسه ها و شرکت هايی که در ليست تحريم های احتمالی قرار خواهند گرفت در خارج از ايران بوده ولی تحت کنترل جمهوری اسلامی قرار دارند و يا در راستای اهداف آن فعاليت می کنند، از جمله «فرست ايست اگزپورت بانک» که در مالزی است ولی تحت کنترل بانک ملت ايران است.

۲۲ شرکت و موسسه متهم به ارتباط به فعاليت های موشکی و هسته ای شده و در فهرست تحريم های احتمالی قرار می گيرند از جمله دانشگاه مالک اشتر در تهران، صنايع امين در مشهد، ابزار برش کاوه در تهران، «فرست ايست اگزپورت بانک» در مالزی، صنايع شهيد خرازی و مرکز تحقيقات کشاورزی و پزشکی هسته ای کرج.

۱۵ شرکت و موسسه وابسته به سپاه پاسداران نيز در ليست تحريم های احتمالی قرار دارند از جمله قرارگاه سازندگی خاتم الانبياء سپاه، عمران ساحل، راه ساحل و سپانير.

سه نهاد زير مجموعه خطوط کشتيرانی ايران نیز، از جمله «ایریسل بنلوکز» در بلژیک و خط کشتی رانی جنوب در فهرست تحریم ها قرار دارند.

در صورت تصويب قطعنامه، دارايی های اين شرکت ها در بانک های خارجی بايد مسدود شود.

به گزارش خبرگزاری آلمان، سوزان رايس سفير آمريکا در سازمان ملل متحد، روز سه شنبه با ابراز اطمينان از تصويب چهارمين قطعنامه تحريمی عليه ايران گفت: «اين قطعنامه تاثیر مهمی بر تلاش های ايران در زمينه هسته ای خواهد شد.»

خانم رايس اين قطعنامه را «قطعنامه شماره ۱۹۲۹» خواند. اين در حالی است که شماره قطعنامه ها پس از تصويب در شورای امنيت اعلام می شود.

هيلاری کلينتون، وزير امور خارجه آمريکا، نیز يک روز پيش از رای گيری شورای امنيت سازمان ملل متحد درباره چهارمين قطعنامه تحريمی عليه ايران گفت: «این قطعنامه شامل مهم ترين تحريم هايی خواهد بود که ايران تا کنون با آن مواجه شده است.»

هيلاری کلينتون که همراه با رافائل کوريا، رييس جمهوری اکوادور، در یک کنفرانس خبری صحبت می کرد، درباره چهارمين قطعنامه تحريم ايران گفت: «فکر می کنم منصفانه است (که بگويم) اين تحريم ها مهم ترين تحريم هايی است که ايران تا کنون با آن مواجه شده است.»

در همين حال، محمد خزاعی، سفير و نماينده دائم ايران در سازمان ملل، در واکنش به اخبار مربوط به تصویب قطعنامه تازه عليه ايران به خبرگزاری جمهوری اسلامی، ايرنا، گفت: تلاش سه کشور غربی برای تصويب قطعنامه جديدی عليه ايران در شورای امنيت ، اشتباهی بزرگ است و اقدام عجولانه آنها راه تعامل را از مسير طبيعی خود منحرف می‌کند.

دستکم سه عضو غير دائم شورای امنيت يعنی برزيل، ترکيه و لبنان به اين قطعنامه رای مثبت نخواهند داد. پنج عضو دائم شورای امنيت يعنی آمريکا، روسيه، چين، بريتانيا و فرانسه که حق وتو دارند، اعلام کرده اند از اين قطعنامه پشتيبانی خواهند کرد.

شورای امنيت سازمان ملل متحد طی سه قطعنامه تحريمی از ايران خواسته است که فعاليت های مربوط به غنی سازی اورانيوم را متوقف کند. ايران با سرپيچی از اين قطعنامه ها برنامه غنی سازی اورانيوم را توسعه داده است.

محمود احمدی نژاد، رییس جمهوری ایران، روز سه شنبه در ترکیه تهدید کرد در صورت تصویب قطعنامه چهارم تحریم ها علیه تهران گفت و گو های ایران با کشورهای غربی بر سر برنامه هسته ای این کشور متوقف خواهد شد.
XS
SM
MD
LG