لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۰۶

«ورشکستگی شرکت کشتیرانی انگلیسی تاثیری بر اقتصاد ایران و بریتانیا ندارد»


شرکت کشتیرانی جانسون استيونس که دفتر آن در بندر ايپسويچ در شرق انگليس است، اولين شرکت بريتانيايی است که بر اثر تحريم های ايران اعلام ورشکستگی کرده است.

اين خبر را ديويد مری گولد که مسئول رسيدگی به دفاتر اين شرکت است در گفت و گو با راديو فردا تاييد کرد و علت آن را تحريم های اتحاديه اروپا در برابر ايران دانست.

در گفت و گو با یوسف دانشور، از مدیران اتاق بازرگانی ايران و انگلیس، می پرسم که «تاثير اين تحريم ها بر بازرگانی بريتانيا چه بوده است؟»

یوسف دانشور: اين تحريم ها و مسئله تجارت با ايران نمی تواند آن قدر بر تجارت بريتانيا تاثير بگذارد. ولی صد در صد چند تا از کمپانی ها و شرکت های انگليسی که عضو ما بوده اند و با ايران معامله می کرده اند با مشکل مواجه شده و حتی يکی دو تا از آنها ورشکسته شده اند.



ولی به طور کلی اين مسئله نه تاثيری بر دولت انگليس دارد و نه حتی تاثيری بر دولت ايران دارد.
بيش از يک ميليارد پوند در سال حجم مراوده ايران و انگلستان بوده است و الان به دويست و اندی ميليون پوند رسيده است. ايران هم اجناس انگليس را تحريم کرده است و کمپانی ها به هيچ عنوان نمی توانند اجناس خود را به ايران صادر کنند.

یوسف دانشور، از مدیران اتاق بازرگانی ایران و انگلیس

در هر کشوری سه طبقه از مردم وجود دارند. يک طبقه که کارگر و کارمند و حقوق بگيرند که اينها ناراحت نمی شوند به خصوص در کشوری مثل ايران که صاحب نفت و گاز و ثروت هايی از اين دست است اين طبقه آسيب نمی بينند.

طبقه دوم تجار و کارخانه دارها هستند که برای اينها مشکلات بانکی ايجاد می شود و برای تهيه مواد اوليه مشکلاتی خواهند داشت.

طبقه بالا هم که شامل افراد مرفه و دولتی هاست که تحريم ها بر آنها هم هيچ اثری نخواهد داشت.

طبيعی است کسی که در هر دو کشور با اين مسئله دچار ناراحتی خواهد شد، طبقه متوسط و بازرگان است. ايران هم کشور بزرگ و ثروتمندی است و تجار ايرانی خيلی با انگلستان کار می کردند.

بيش از يک ميليارد پوند در سال حجم مراوده ايران و انگلستان بوده است و الان به دويست و اندی ميليون پوند رسيده است. ايران هم اجناس انگليس را تحريم کرده است و کمپانی ها به هيچ عنوان نمی توانند اجناس خود را به ايران صادر کنند.

کمپانی های انگليسی با ايجاد اين شرايط آيا به دولت شان برای تغيير اين شرايط فشار می آورند؟

بيش از تجار انگليسی که فشار می آورند خود ما هم داريم فشار می آوريم. خود اتاق بازرگانی دارد برای حل اين مسئله فشار می آورد. اينها اثری ندارد، اتحاديه اروپا يک طرف ماجراست، آمريکا يک طرف ديگر ماجراست، می دانيد که ، سياست باعث اين وضعيت شده است.»

آقای صابر شيخ يکی از بازرگانان ايرانی فعال در بريتانيا با تهديدهای اتحاديه اروپا بر ايران مخالف است و به راديو فردا می گويد:

صابر شیخ: بدون شک اين تحريم ها در اوضاع اقتصادی دنيا، منطقه و هم ايران اثر گذاشته است و ما نمی توانيم اين مسئله را انکار کنيم. به هر حال به نظر من اين تحريم ها يک اشتباه است که از طريق اروپايی ها نسبت به ايران اعمال شده است.

بنده در مقالات و سخنرانی های مختلفم هميشه بر اين نکته اصرار کرده ام که اگر يک محلی در بستر رقابت اقتصاد يا بازرگانی خالی شود ، افراد ديگر و يا کشورهای ديگری اين جای خالی را پر خواهند کرد.»
XS
SM
MD
LG