لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۴۷

تصویب دو فوریت طرح «بیت‌المقدس؛ پایتخت فلسطین» در مجلس


دو فوریت طرح، با ۱۸۷ رای موافق، ۱۵ رای مخالف و ۹ رای ممتنع از مجموع ۲۳۵ نماینده حاضر به تصویب رسید.
دو فوریت طرح، با ۱۸۷ رای موافق، ۱۵ رای مخالف و ۹ رای ممتنع از مجموع ۲۳۵ نماینده حاضر به تصویب رسید.

نمایندگان مجلس، دو فوریت الحاق یک تبصره به قانون «حمایت از انقلاب اسلامی مردم فلسطین» مصوب سال ۱۳۶۹ راتصویب کردند. در صورت تصویب این طرح، ایران «شهر بیت‌المقدس را به عنوان پایتخت همیشگی کشور فلسطین» به رسمیت می‌شناسد.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، دو فوریت این طرح روز یکشنبه سوم دی، با ۱۸۷ رای موافق، ۱۵ رای مخالف و ۹ رای ممتنع از مجموع ۲۳۵ نماینده حاضر به تصویب رسید.

در صورت تصویب نهایی این طرح که به امضای ۶۳ نماینده مجلس رسیده است، ایران «شهر بیت‌المقدس را به عنوان پایتخت همیشگی کشور فلسطین» به رسمیت می‌شناسد.

در مقدمه این طرح با انتقاد از «اقدام غیرقانونی» دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، در به رسمیت شناخته شدن «یک‌جانبه» بیت‌المقدس به عنوان پایتخت اسرائیل آمده است: «سازمان ملل با توجه به آخرین معاهده صلح میان رژیم صهیونیستی و فلسطین (معاهده ۱۹۹۳ اسلو)، بخش شرقی و حتی بخش‌های غربی بیت‌المقدس را جزو اراضی اشغالی و متعلق به کشور فلسطین می‌داند».

یکی از نمایندگان مخالف با این طرح محمدرضا تابش بود. وی در مخالفت با این طرح گفت: «در این زمینه قانون مصوب داریم. علاوه بر آن هم سازمان ملل و هم سازمان کنفرانس اسلامی بحران‌سازی ترامپ را محکوم کرده و مصوباتی در این زمینه داشته‌اند و نیازی به تصویب این مسئله در مجلس شورای اسلامی نیست. بنابراین نباید کار بیهوده انجام دهیم».

این طرح در واکنش به اقدام آقای ترامپ در به رسمیت شناختن اورشلیم (بیت‌المقدس) به عنوان پایتخت اسرائیل صورت گرفته است. آمریکا اعلام کرده است که سفارت خود را به به این شهر انتقال می‌دهد.

این اقدام دونالد ترامپ، با مخالفت‌های بین‌المللی روبرو شد. همزمان مصر قطعنامه ای را در مورد اورشلیم (بیت المقدس) به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارائه کرد،‌ اما آمریکا آن را وتو کرد. با این حال، مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز پنجشنبه ۳۰ آذر، قطعنامه مربوط به وضعیت اورشلیم (بیت المقدس) را با ۱۲۸ رأی موافق، ۹ رای مخالف و ۳۵ رأی ممتنع به تصویب رساند.

مطابق قطعنامه مصوب مجمع عمومی که غیرالزام‌آور است هرگونه تصمیم و اقدامی که منجر به تغییر ماهیت، موقعیت، یا ترکیب جمعیتی این شهر شود، هیچ وجهه قانونی ندارد، فاقد ارزش و اعتبار است و باید مطابق قطعنامه‌های شورای امنیت به حالت اول بازگردد.

اسرائیل اورشلیم (بیت المقدس) را پایتخت ابدی خود می‌داند و خواستار انتقال همه سفارت‌ها به این شهر است.

اسرائیل در سال ۱۹۶۷ در پی جنگ شش روزه اعراب و اسرائیل بخش شرقی این شهر را تحت کنترل خود در آورد. در این حال، فلسطینی‌ها این ناحیه را پایتخت کشور آتی فلسطین می‌دانند.

ایران کشور اسرائیل را به رسمیت نمی‌شناسد و از گروه‌های مسلح فلسطینی نظیر حماس و جهاد اسلامی حمایت می‌کند.

................................................................................................................

ایسنا، ایرنا، رادیو فردا، رویترز. ح.ر/ب.ک
XS
SM
MD
LG