لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۶:۵۸

مخالفت ایران با ایجاد پایگاه نظامی فرانسه در خلیج فارس


سخنگوی وزارت خارجه از مواضع «غیر دوستانه» سارکوزی انتقاد کرد.
سخنگوی وزارت خارجه از مواضع «غیر دوستانه» سارکوزی انتقاد کرد.

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی اعلام کرد که ایران با ایجاد پایگاه نظامی فرانسه در خلیج فارس مخالف است و این امر را باعث نا امنی در منطقه می داند.


محمد علی حسينی، روز يکشنبه در جلسه هفتگی خود با خبرنگاران با بيان اين که ايران مخالف فضای نظامی در منطقه است، گفت:« حضور نظامی نيروهای بيگانه در منطقه، نه تنها به ثبات و امنيت منطقه کمکی نمی کند بلکه يکی از عوامل ناامنی و بی ثباتی در منطقه است.»


فرانسه در ماه ژانويه قراردادی را با امارات متحده عربی برای ايجاد اولين پايگاه دائمی نظامی اش در خليج فارس امضاء کرد که بر اساس آن اين پايگاه از سال ۲۰۰۹ مورد بهره برداری قرار می گیرد.


طبق اين توافقنامه، نيروی دريايی فرانسه برای نخستين بار دارای پايگاهی در منطقه نفت خيز خليج فارس خواهد شد و قرار است دست کم پانصد سرباز فرانسوی در اين پايگاه مستقر شوند.


فرانسه يکی از فعال ترين کشورها عليه برنامه هسته ای ايران نیز به شمار می رود که اين امر اعتراض جمهوری اسلامی را برانگيخته است.


  • «سياست ايران در قبال مواضع غير دوستانه فرانسه، تاکنون خويشتنداری بوده است، اما اگر اين سياست پاريس ادامه يابد، تهران تجديد نظر می کند.»
سخنگوی وزرات امور خارجه ایران

هروه مورن، وزير دفاع فرانسه که برای ملاقات با مقام های آمريکايی در واشينگتن به سر می برد گفت: اين کشور «سرنخ هايی اطلاعاتی» در دست دارد که نشان می دهد ايران«برنامه ساخت سلاح هسته ای خود را متوقف نکرده است.»


در آبان ماه سال جاری نيز زمانی که محمد البرادعی گفت مدرکی مبنی بر نظامی بودن برنامه هسته ای ايران در دست ندارد، وزير دفاع فرانسه اعلام کرد: اين کشور مدارکی دارد که نظر آقای البرادعی را رد می کند.


به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا، آقای حسينی در اين جلسه در پاسخ به سوالی درباره احضار سفير ايران در فرانسه گفت: ايران با احضار سفير فرانسه، اعتراض خود را در اين زمينه اعلام خواهد کرد.


خبرگزاری نیمه دولتی فارس هم اعلام کرد که صبح یکشنبه، سفیر فرانسه در ایران به وزارت امور خارجه احضار شده است.


دولت فرانسه در پی اظهارات اخیر محمود احمدی نژاد درباره اسراییل، به تازگی سفیر ایران در فرانسه را احضار کرده بود. رییس جمهوری ایران در سفر اخیر خود به استان بوشهر بار دیگر، اسراییل را «رژیمی رو به زوال» توصیف کرده بود.


محمد علی حسینی گفت:« ما نسبت به احضار سفير اعتراض داريم و آنچه بهانه احضار بوده است، اشاره به برخی واقعيت های منطقه ای است.»


سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی اظهار داشت: فرانسه با ناديده گرفتن اعمال اسرائيل، بر واقعيت ها چشم پوشی می کند و برای خوشايند رژيم اسرائيل، سفير ايران در فرانسه را احضار می کند.


وی گفت: مواضع سارکوزی، رييس جمهوری فرانسه و برخی مقامات فرانسوی «غير دوستانه» است و مواضع اين کشور در قبال پرونده هسته ای ايران، غير واقعی و غبر منطقی است.


آقای حسینی افزود: «سياست ايران در قبال مواضع غير دوستانه فرانسه، تاکنون خويشتنداری بوده است، اما اگر اين سياست پاريس ادامه يابد، تهران تجديد نظر می کند.»


مانور نظامی در خليج فارس


وزارت دفاع فرانسه هفته گذشته اعلام کرد که فرانسه، امارات متحده عربی و قطر، اولين مانور مشترک نظامی شان در خليج فارس را در اواخر ماه فوریه اجرا می کنند.


اين مانور نظامی که «سپر خليج (فارس) ۱» ناميده می شود با حضور هزاران سرباز در قلمرو آب های امارات متحده عربی و آب های بين المللی در نزديکی تنگه هرمز برگزار خواهد شد.


سرهنگ تيری فيسالبا، يک سخنگوی وزارت دفاع فرانسه، همچنين گفت:«در مانور مشترکی که ما با امارات متحده عربی و قطر انجام خواهيم داد، نيروها براساس يک سناريوی فرضی با يک دشمن در جزيره ای در نزديکی تنگه (هرمز) مقابله خواهند کرد که پايانه های نفتی را مورد هدف قرار می دهد.»


به گفته اين مقام وزارت دفاع فرانسه، اين مانور نظامی با حضور يک هزار و پانصد نيروی فرانسوی، دو هزار و پانصد نيروی امارات متحده عربی و يک هزار سيصد نيروی قطری در روز های ۲۳ فوريه تا پنجم ماه مارس برگزار خواهد شد.


اقتصاد کشورهای عربی چون امارات، قطر، بحرين، کويت و عربستان شديدا به ثبات و امنيت خليج فارس بستگی دارد. اين کشورها نسبت به گسترش تنش ميان ايران و کشورهای غربی بر سر برنامه هسته ای تهران ابراز نگرانی کرده اند.


کشورهای حاشيه خليج فارس روزانه بالغ بر شانزده ميليون بشکه نفت را توليد می کنند و به همين دليل نقش حياتی در تامين انرژی جهان بر عهده دارند.


تنگه هرمز يکی از عمده ترين مسير های انتقال انرژی است و به همين دليل کشورهای غربی نگران گسترش تنش در اين منطقه و اخلال در جريان انتقال انرژی هستند.


مانور نظامی فرانسه در حالی در نزديکی تنگه هرمز برگزار خواهد شد، که در نخستين روزهای ماه ژانويه ناوگان نظامی آمريکا در اين منطقه و قايق های تندرو سپاه پاسداران تا آستانه يک درگيری نظامی پیش رفتند.


XS
SM
MD
LG