لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۶:۰۸

هوک: گام بعدی ما جلوگیری از وتو شدن تمدید تحریم تسلیحاتی ایران است


برایان هوک، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران
برایان هوک، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران

منقضی شدن تاریخ لغو تحریم‌های تسلیحاتی ایران، برخی فعالیت‌های ایذایی سپاه در خلیج فارس علیه نیروهای آمریکایی و چند موضوع دیگر را در مصاحبه‌ اختصاصی با برایان هوک، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران، مطرح کردیم.

با توجه به اظهارات اخیر سخنگوی نیروهای مسلح ایران که از بازداشت ۳۶۰۰ نفر از افرادی خبر داد که به گفته او درباره شیوع ویروس کرونا در ایران «شایعه‌سازی» کرده بودند، ابتدا نظر آقای هوک را در این باره جویا شدیم.

هوک: گام بعدی ما جلوگیری از وتو شدن تمدید تحریم تسلیحاتی ایران است
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:28 0:00
لینک مستقیم

برایان هوک: ایران سابقه‌ای طولانی در محدود کردن گردش آزاد اطلاعات دارد. حاکمیت ایران را یک دیکتاتوری مذهبی مارکسیست و فاسد تشکیل می‌دهد که کشور را به شکل مافیایی اداره می‌کند. در طول بحران کنونی کرونا، رژیم ایران به منظور جلوگیری از درز اطلاعات درباره وضعیت وخیم گسترش کرونا در کشور تلاش کرده مردمش را ساکت کند.

تا به حال در ایران شش هزار نفر از مبتلایان جان‌شان را از دست داده‌اند. ضمن این‌که ایران با حدود صد هزار نفر مبتلا به کرونا، یکی از بالاترین آمار مبتلایان در میان کشورهای خاورمیانه را داراست.

با توجه به این‌که قرار است تاریخ تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران در چندماه آینده منقضی شود، آمریکا از چه سازوکاری برای تمدید احتمالی این تحریم‌ها بهره خواهد برد؟

یکی از اشتباهات بزرگ در توافق هسته‌ای با ایران این بود که تحریم تسلیحاتی یکی از مهم‌ترین کشورهای حامی تروریسم، پنج سال بعد از این توافق، یعنی در تاریخ هجدهم اکتبر سال جاری (حدود شش ماه دیگر) به پایان می‌رسد. من و مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، بعد از گفت‌وگو درباره نیاز به تمدید این تحریم تسلیحاتی، اقدام به تهیه یک پیش‌نویس برای قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل کرده‌ایم. مراحل تمدید تحریم تسلیحات آسان است.

وقتی من در شورای امنیت سازمان ملل حضور داشتم، بعد از رایزنی‌های من قرار شد که این تحریم تسلیحاتی پنج سال بعد از انجام توافق هسته‌ای لغو شود. بنابراین کار تهیه پیش‌نویس قطعنامه آسان است و ما آن را تهیه کرده‌ایم.

گام بعدی این است که از وتوی آن از سوی اعضای شورای امنیت جلوگیری کنیم و بعد هم آراء لازم برای تائید را بگیرد.


فعلاً برای بررسی تمدید این تحریم تسلیحاتی در حال رایزنی‌های دیپلماتیک با چهار عضو دیگر شورای امنیت سازمان ملل هستیم.

دونالد ترامپ اخیراً به نیروی دریایی آمریکا دستور داده در صورت ایجاد مزاحمت قایق‌های تندروِ سپاه در خلیج فارس، به طرف آن‌ها شلیک کنند. فکر نمی‌کنید که این اقدام باعث وقوع جنگ بشود؟

زاویه نگاه من فرق می‌کند. ما در آب‌های بین‌المللی بودیم. سیاست رژیم ایران این است که حساسیت آمریکا را نسبت به اقدامات ایذائی‌اش از بین ببرد. ویدئوهایی که منتشر شده نشان می‌دهد که قایق‌های تندرو متعلق به سپاه پاسداران از قوانین امنیت دریایی و مقررات تردد در آب‌های بین‌المللی تخطی کردند.

قصد رژیم ایران، از بین بردن حساسیت ما نسبت به این‌گونه حرکات و زمینه‌چینی‌ برای مرحله بعدی است که با رساندن خودشان به تیررس کشتی‌های ما، سربازان آمریکایی را هدف قرار دهند و از پا درآورند.

ما اجازه نخواهیم داد که چنین اتفاقی بیافتد و به اجرای قوانین مربوط به آب‌های بین‌المللی ادامه خواهیم داد. رژیم ایران در تنگه هرمز، باب المندب و در نزدیکی کویت که اتفاق اخیر هم در آن‌جا رخ داده، از مقررات تخطی می‌کند. به همین دلیل دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری، دستور داده برای دفاع از جان آمریکایی‌ها در صورتی که قایق‌های تندرو ایران این رفتار را تکرار کنند، قایق‌هایشان منهدم شود.

بعد از پرواز اخیر هواپیمایی ماهان ایران به ونزوئلا، مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، این اقدام جمهوری اسلامی را محکوم کرد و نسبت به محتوای محموله منتقل‌شده از ایران به ونزوئلا ابراز تردید کرد. در حالی که جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده محصولات پتروشیمی به ونزوئلا حمل کرده. آیا شما نسبت به محتوای این محموله همچنان دچار تردید هستید؟

ایران مرتباً ادعا می‌کند که پروازهای هواپیمایی ماهان در راستای اهداف صلح‌آمیز است، ولی آلمان، فرانسه، بریتانیا و چند کشور دیگر به دلیل تروریستی بودن و کاربری دوگانه خطوط هوایی ماهان ایر، فرود هواپیماهای آن را در کشورهای خود ممنوع کرده‌اند. رژیم ایران به وسیله هواپیماهای ماهان، علاوه بر انتقال مسافران، جابه‌جایی تروریست‌ها و تسلیحات را هم انجام می‌دهد.

بنابراین شماری از کشورهای جهان به منظور حفاظت از صنعت هوانوردی‌شان، فرود هواپیماهای ماهان را در کشورهای خود ممنوع کرده‌اند. ما با توسل به کانال‌های دیپلماتیک، از کشورهای همکار درخواست کردیم که پرواز هواپیماهای ماهان در آسمان‌شان را ممنوع کنند.

در مورد انتقال محموله از طرف ایران به ونزوئلا باید بگویم که از نظر ما یک رژیم تروریستی در حال کمک به یک رژیم تروریستی دیگر است و در چنین وضعیتی باید بدترین احتمال‌ها را در نظر گرفت. رژیم ایران دائماً در حال طرح ادعاهای نادرست است، از جمله این‌که می‌گویند سرگرم کمک‌رسانی به صنعت نفت ونزوئلا هستند در حالی که احتمالاً می‌توانیم با اطمینان تصور کنیم که اقدامات آن‌ها به این مقدار محدود نمی‌شود.

  • 16x9 Image

    نوشین حسینی

     نوشین حسینی از سال ۱۳۷۹ کار با رسانه‌های خارجی  از جمله دفتر بی بی سی در تهران را آغاز کرد و سابقه پنج سال همکاری با روزنامه گاردین را در کارنامه خود دارد. نوشین حسینی از سال ۱۳۸۹ به جمع خبرنگاران رادیو فردا ملحق شد.

XS
SM
MD
LG