لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۳۳

«آمریکا کشتی حامل تسلیحات از ایران را بازرسی کرد»


ژنرال مايکل مولن، رييس ستاد کل ارتش آمريکا گفته است که او خواهان در پيش گرفتن رويه ای در قبال ايران است که از نظر استراتژيکی به نفع آمريکا باشد.
ژنرال مايکل مولن، رييس ستاد کل ارتش آمريکا گفته است که او خواهان در پيش گرفتن رويه ای در قبال ايران است که از نظر استراتژيکی به نفع آمريکا باشد.

ژنرال مايکل مولن، رييس ستاد کل ارتش آمريکا،روز چهارشنبه تاييد کرد، يک کشتی که با پرچم قبرس در دريای سرخ مورد بازرسی نیروی دریایی آمریکا قرار گرفت، حامل تسلیحات از ايران بوده است.

در همین زمینه یک مقام نظامی آمریکا نیز گفت: نيروی دريايی اين کشور يک کشتی حامل سلاح های ايرانی به مقصد سوريه را در دريای سرخ مورد بازرسی قرار داده اند اما محموله آن را توقيف نکرده اند.

به گزارش رويترز، این مقام نظامی آمريکا همچنین افزود: يک تيم از بازرسان ناو «سن آنتونیو» يک کشتی حامل سلاح های ايرانی که با پرچم قبرس در حال تردد بود را مورد بازرسی قرار دادند. اما از آنچا که نمی شد ثابت کرد اين سلاح ها در نقض قطعنامه های تسليحاتی سازمان ملل متحد حمل می شود به اين کشتی اجازه داده شد تا به مسير حرکت خود ادامه دهد.

اين مقام نظامی گفته است: اين کشتی احتمالا روز چهارشنبه به سوريه می رسد. وی مشخص نکرد که اين کشتی حامل چه مقدار سلاح بوده است و همچنين درباره نوع سلاح ها توضيحاتی ارائه نکرد.

طبق این گزارش ها، نيروی دريائی آمريکا هفته گذشته، اين کشتی را با اجازه کاپيتان آن بازرسی کرد و سپس به آن اجازه داد تا به راه خود ادامه دهد.

ژنرال مولن در اين زمينه گفت: «آمريکا هر کاری را که قانونا می توانست بکند، کرد، اما در محدوده اختيارات قانونی فعلی خود نمی توانست آن کشتی يا محموله آن را ضبط کند.»

ژنرال مولن همچنین گفته است که مقامات آمريکايی مظنون هستند که احتمالا محموله اين کشتی، قرار بود نهايتا به غزه برسد.گروه اسلامگرای حماس کنترل غزه را در اختیار دارد.

اسرائيل در عمليات نظامی ۲۲ روزه در نوار غزه کوشيد تا مانع قاچاق اسلحه به اين منطقه شده و از پرتاپ موشک به وسيله گروه اسلام گرای حماس جلوگيری کند.

اسرائيل در ۱۹ ژانويه به طور یکجانبه اعلام آتش بس کرد و حماس نیز یک روز بعد چنین تصمیمی را اتخاذ کرد. تحليلگران نسبت به پايداری اين آتس بس ابراز خوش بينی نمی کنند.

«همکاری با ایران»

ژنرال مايکل مولن همچنین گفته است که او خواهان در پيش گرفتن رويه ای در قبال ايران است که از نظر استراتژيکی به نفع آمريکا باشد.

ژنرال مولن گفت: برقراری ثبات در افغانستان در خدمت منافع هر دو کشور است و «تا درجه ای که ما قادر به گفت و گو با آنها (ایرانی ها) هستیم، بايد منافع متقابل را دنبال کرد و ظرفیت بالقوه ای برای حرکت مشترک به جلو وجود دارد.»

ژنرال مولن همچنین گفت که می بایست در این زمینه بسیار احتیاط کرد.

همزمان رابرت گيتس، وزير دفاع آمريکا در گفت وگو با خبرنگاران گفت که «ايران در موارد بسيار زيادی کمکی نکرده است و نبايد در اين مرحله نيز بيش از حد خوش بين بود.»

این در حالی است که باراک اوباما، رييس‌جمهوری آمريکا، روز دوشنبه در مصاحبه با شبکه تلویزیونی العربيه گفته است که اگر ايران «مشت گره‌ کرده» خود را بگشايد، واشينگتن راه ديپلماسی را در قبال تهران در پيش خواهد گرفت.

وی همچنين تصريح کرد که در چند ماه آينده خطوط کلی سياست خارجی واشينگتن در قبال تهران را اعلام خواهد کرد. باراک اوباما در اين مصاحبه بار ديگر بر مذاکره مستقيم با ايران تاکيد کرد.

از سوی دیگر محمود احمدی نژاد، رييس جمهوری ايران، روز چهارشنبه در واکنش به اين اظهارات و با استقبال از سياست «تغيير» در دولت جديد آمريکا گفت: «کسانی که می‌خواهند در آمريکا تغيير ايجاد کنند، بايد از ملت ايران عذرخواهی کنند و جنايت عليه ملت ايران را جبران کنند.»

XS
SM
MD
LG