لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۳:۵۲

درگیری بر سر اسنپ این بار در کرمان


از شروع کار تاکسی‌های اینترنتی در ایران همواره بخش‌های سنتی حمل و نقل با این پدیده نوظهور برخورد شدیدی داشته‌اند اما این بار این برخورد شدید به تخریب دفتر اسنپ در کرمان منجر شده است.

آن‌گونه که خبرگزاری‌های ایران گزارش داده اند روز ۲۴ بهمن رییس اتحادیه آژانس‌های کرمان به همراه اعضای اصلی این اتحادیه و نیز حدود ۱۵۰ نفر به دفتر اسنپ در کرمان حمله کرده‌اند.

سایت فناوری زومیت به نقل از روابط عمومی شرکت اسنپ گزارش داده است که در این اقدام کارکنان اسنپ به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفته و دفتر اسنپ در کرمان تخریب شده است.

بر اساس گزارش روابط عمومی دفتر مرکزی اسنپ در تهران، مراحل قانونی شکایت از اتحادیه آژانس‌ها و افرادی که در این موضوع دخیل بوده‌اند در حال انجام است.

یوسف جعفری رئیس اتاق اصناف استان کرمان به ایرنا گفته است: «وجود اسنپ با توجه به تعداد بالای آژانس‌های تلفنی در شهر کرمان کسادی کسب و کار تاکسی‌داران را به دنبال خواهد داشت.»

ژوبین علاقبند، نایب‌رئیس هیئت‌مدیره اسنپ درباره این حمله گفته است: «‌فیلم‌هایی با عنوان حمله به دفتر اسنپ در شهر کرمان منتشر شده‌اند. متاسفانه این حادثه اتفاق افتاده است.»

وی افزود: «کارکنان اسنپ که در این حادثه آسیب‌ دیده‌اند به بیمارستان منتقل شده‌اند و خوشبختانه حال عمومی‌‌شان رو به بهبود است. این افراد همگی از بین جوانان بومی کرمان هستند و در حالی که مشغول تدارک آغاز فعالیت اسنپ در کرمان بودند مورد حمله و ضرب و شتم قرار گرفتند. این حادثه از طریق مراجع قانونی در حال پیگیری است.»

ژوبین علاقبند در نهایت گفت: «اسنپ تمام مجوز‌های قانونی مورد نیاز برای آغاز خدمات‌رسانی در شهر کرمان را در اختیار دارد و در تعامل با مراجع ذی‌صلاح و به‌طور خاص اداره اماکن نیروی انتظامی است.»

البته مسئولان اتحادیه صنف آژانس‌های اتومبیل کرایه شهر کرمان روایت دیگری دارند.

به گزارش ایرنا، احمدعلی مسعودی رئیس اتحادیه صنف آژانس‌های اتومبیل کرایه شهرستان کرمان گفته است: «اتحادیه صنف آژانس‌های اتومبیل کرایه شهرستان کرمان در صورت مجوز گرفتن شرکت تاکسی اینترنتی اسنپ در کرمان و عمل در راستای منافع اعضای تحت پوشش، هیچ مخالفتی با ورود تکنولوژی به تاکسیرانی ندارد. اسنپ موظف بود زمانی که وارد کرمان می‌شود مجوزهای قانونی خود را ارائه کند. لذا این شرکت از مرجع‌های اصلی و فرعی حمل و نقل کرایه هیچ مجوزی برای تبلیغات و فعالیت ندارد. اسنپ بدون مجوز وارد شهر شد و موجب تحریک تاکسی تلفنی داران شد. افرادی که به دفتر شرکت تاکسی اینترنتی اسنپ هجوم بردند ابتدا در پی مجوز آن بودند و پس از ارائه نکردن مجوز هتاکی و درگیری آغاز شده است.»

به گزارش ایرنا، تاکسی تلفنی اینترنتی اسنپ در کرمان از خودروهای گران‌قیمت با نرخ ارزان‌تر استفاده می‌کند و توان رقابت را از رانندگان تاکسی تلفنی گرفته‌اند به طوری که برخی از رانندگان تاکسی تلفنی و مدیران آنها در حال بی‌کاری هستند.

برخورد با تاکسی‌های اینترنتی در ایران چند سالی است که ادامه دارد.

چند ماه پیش ورود شرکت تپسی، دیگر شرکت فعال در زمینه تاکسی‌های اینترنتی، به شهر مشهد با مشکلاتی روبرو شده بود.

۲۶ اردیبهشت ماه ۱۳۹۶ تپسی از شروع به کار خود در مشهد خبر داد. در شرایطی که مشتریان در حال استفاده از طرح یک هفته سفر رایگان تپسی – به دلیل آغاز به کار- در مشهد بودند، رسانه‌ها در ایران، از توقف فعالیت اپلیکیشن تپسی و پلمپ دفتر این شرکت در مشهد خبر دادند.

در آن زمان سید مهدی علوی مقدم مدیرعامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهرداری مشهد ضمن تایید خبر پلمپ تپسی در مشهد در توضیح دلیل این اقدام به باشگاه خبرنگاران گفته بود: «در حال حاضر هزار و ۸۰۰ آژانس در سطح شهر مشهد فعالیت دارند که دستیابی آنان به اپ موبایلی راحت است اما قطعا باید مجوز آن را دریافت کنند.»

خبرگزاری فارس نیز دلیل پلمپ تپسی در مشهد را شکایت تاکسیرانی مشهد عنوان و به نقل از سید مهدی علوی مقدم مدیرعامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهرداری مشهد در گزارشی آورده بود: «تپسی مجوز و پروانه فعالیت ندارد، اما از دو هفته قبل به صورت غیر قانونی در مشهد آغاز به کار کرده است. به این اپلیکیشن دو مرتبه اخطار داده شده که توجه نکرده و از این رو با دستور قضایی پلمپ شده است.»

پیش‌تر در تهران هم شکایت‌هایی از سوی تاکسیرانی برای محدود کردن اسنپ و تپسی مطرح شده بود اما وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مانع ایجاد محدودیت برای آن شده بود.

در زمینه تاکسی‌های اینترنتی ابتدا اسنپ به عنوان یک استارت آپ در صنعت حمل و نقل کشور متولد شد. رقیب اسنپ در ایران تپسی است. این سرویس خیلی سریع توانست رشد کند و به رقیبی جدی برای اسنپ تبدیل شود.

XS
SM
MD
LG