بر اساس گزارشهای رسانهای، اخراج مهاجران غیرقانونی به آمریکا از یک روز پس از آغاز به کار دولت دوم دونالد ترامپ «در ابعاد گسترده» آغاز خواهد شد.
روزنامههای وال استریت جورنال و نیویورک تایمز روز شنبه ۲۹ دیماه گزارش کردند که اخراج مهاجران غیرقانونی از روز سهشنبه دوم بهمن از شیکاگو کلید زده میشود.
چهار منبع آگاه از این برنامه به وال استریت جورنال گفتند اداره مهاجرت و گمرک ۱۰۰ تا ۲۰۰ افسر را برای اجرای عملیات به شیکاگو اعزام کرده است.
دو منبع آگاه از جزئیات برنامهریزیها نیز در گفتوگو با نیویورک تایمز ارزیابی کردند که «عملیات حفاظتی» در شیکاگو یک هفته طول بکشد.
اخراج مهاجران غیرقانونی یکی از موضوعات اصلی در کارزار انتخاباتی دونالد ترامپ بود. او قول داده میلیونها مهاجر غیرقانونی را از آمریکا بیرون براند.
او همچنین بهتازگی گفت که «از چند لحظه پس از تحلیف من، بزرگترین عملیات اخراج در تاریخ آمریکا را آغاز خواهیم کرد».
تام هومن، که از سوی ترامپ به عنوان «سزار مرزی» پیشنهاد شده و در دولت نخست او نیز مدیر اداره مهاجرت و گمرک بود، گفته است «اگر مقامات نیویورک، شیکاگو، سانفرانسیسکو، لسآنجلس و سایر شهرهای بزرگی که هنوز به عنوان پناهگاه برای مهاجران غیرقانونی عمل میکنند، به دولت کمک نکنند، نیروهای اعزامی از سوی دولت فدرال در آنها دو برابر خواهد شد».
یک «منبع مطلع» نیز روز جمعه به رویترز گفته بود که دولت ترامپ بلافاصله پس از آغاز به کار در روز دوشنبه اول بهمن، قوانین مهاجرتی در سراسر آمریکا را تشدید خواهد کرد.
منابع نیویورک تایمز نیز گفتند صدها نفر از مأموران اداره مهاجرت و گمرک پیامهایی از سوی دولت گرفتهاند که از آنها خواسته شده در عملیات با هدف بازداشت ساکنین غیرقانونی و اخراج آنها داوطلب شوند.
شیکاگو که دارای اکثریتی از مقامات و رأیدهندگان دموکرات است، یکی از شهرهایی محسوب میشود که از مهاجران غیرقانونی حمایت میکند و آنها را به مأمورین اداره فدرال مهاجرت تحویل نمیدهد.
سخنگوی پلیس شیکاگو گفت پلیس این شهر وضعیت مهاجران را مستند نمیکند و اطلاعات در باره آنها را با دولت فدرال به اشتراک نمیگذارد. این سخنگو در همین حال گفت پلیس در کار هیچ نهاد دولتی که مأمور انجام وظایفی شده، مداخله نخواهد کرد.
ارزیابی شده که بیش از ۵۱ هزار مهاجر غیرقانونی در یک سال و نیم اخیر وارد شیکاگو شده باشند.
به نوشته وال استریت جورنال، اخراج مهاجران از لسآنجلس، نیویورک، دنور و میامی نیز در دستور کار است و شهرهای دیگر نیز ممکن است اهداف بعدی برای بازداشت و اخراج ساکنین غیرقانونی باشند. تیم دونالد ترامپ این گزارشها را رد یا تأیید نکرده است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس روز جمعه گزارش داده بود که در پی تأکید و برنامهریزیهای تیم ترامپ برای اخراج گسترده، برخی از مهاجران غیرقانونی خود خروج از آمریکا را آغاز کردهاند.
در دولت اول دونالد ترامپ با وجود قول او به اخراجهای گسترده مهاجران غیرقانونی، بیش از ۳۵۰ هزار نفر اخراج نشدند زیرا این امر به تدارکات لجستیک و منابع مالی زیادی نیاز داشت.
جو بایدن در آخرین روزهای کارش اقامت موقت بیش از یک میلیون تن از مهاجرانی را که شامل وضعیت «حفاظت شده» هستند، تمدید کرد.
حدود نیم میلیون نفر دیگر نیز عمدتاً از کشورهای کوبا، هائیتی، نیکاراگوئه و ونزوئلا مهاجرین غیرقانونی هستند که از «آزادی مشروط بشردوستانه» برخوردار شدهاند.
آقای ترامپ گفته است وضعیت هر دو گروه از مهاجرین «حفاظت شده» و «آزادشدگان مشروط بشردوستانه» را لغو خواهد کرد.
بر اساس دادههای وزارت کشاورزی آمریکا، حدود نیمی از کارگران مزارع در سراسر این کشور مهاجرانی هستند که وضعیت قانونیشان نامشخص است. گروههای تجاری مزارع هشدار دادهاند که اخراج این شمار از کارگران ممکن است تولید مواد غذایی در کشور را با اخلال جدی روبهرو کند.