بازارهای مالی جهان با آغاز اِعمال تعرفههای ۱۰۴ درصدی آمریکا بر واردات از چین بار دیگر شاهد تلاطم شدید شدهاند و بهای نفت به پایینترین میزان طی چهار سال اخیر رسیده است.
ایالات متحده از بامداد چهارشنبه ۹ آوریل (به وقت شرق آمریکا) تعرفه ۱۰۴ درصدی بر واردات کالاهای چینی اعمال میکند.
تحلیلگران آبشار سقوط در روز دوشنبه را «تاریخی» خواندهاند و برخی حتی از آن به عنوان «حمام خون» یاد میکنند و فروپاشیهای قبلی را از آغاز قرن گذشته به یاد میآورند.
ایلان ماسک، مشاور رئیسجمهور آمریکا و مدیرعامل شرکت تسلا، در سخنانی از ایجاد منطقه تجارت آزاد بدون تعرفه میان آمریکا و اروپا حمایت کرد.
اکثر سهامهای وال استریت آمریکا در روز پنجشنبه سقوط کردند و در مجموع ۲.۴ تریلیون دلار ارزش شرکتهای اساندپی-۵۰۰ از بین رفت، که بدترین زیان یک روزه از ژوئن ۲۰۲۰ تا کنون است.
اعلام خبر تعرفهها موجب آشفتگی در بازارهای بینالمللی شد و واکنش رهبران جهان را به دنبال داشت که «اکنون با پایان دههها آزادسازی تجارت روبرو هستند که نظم جهانی را شکل داده است».
به گفته رئیسجمهور آمریکا، ایالات متحده با این اقدامات «از کارگران آمریکایی دفاع میکند».
دونالد ترامپ و دولت او خبر اعلام تعرفه را به عنوان «روز آزادی» برای ایالات متحده تبلیغ کردهاند، زیرا آنها به دنبال کاهش وابستگی این کشور به کالاهای خارجی هستند.
رئیسجمهور آمریکا قرار است تا اوایل چهارشنبه، مجموعهای از تعرفههای جدید را علیه چند کشور اعلام کند تا آنچه را که «تراز تجاری ناعادلانه» علیه ایالات متحده خوانده است، جبران کند.
ترامپ اعلام کرد از هفته آینده تعرفه ۲۵ درصدی بر خودروها اعمال خواهد شد. کمیسیون اروپا میگوید این تعرفه برای کسبوکارها زیانبار و زیان آن برای مصرفکنندگان بدتر است.
جنگ تعرفهای ترامپ، اقتصاد جهان را در آستانهٔ تکانهای جدید قرار داده است؛ وضعیتی که ممکن است باعث کند شدن رشد اقتصادی، تجارت منقبضتر و و تورم بیشتر برای جهان باشد.
تولید ناخالص داخلی کل جهان در سال ۲۰۲۴ تقریباً به ۱۱۰ تریلیون دلار آمریکا رسید و ایالات متحده به تنهایی در بیش از یک چهارم این رقم سهم دارد.
بیشتر